Food

Recept: Bananenchocoladebrood

Mmmm bananenchocoladebrood, het lijkt wel een beetje op mijn recept voor bananenbrood met blauwe bessen van een tijdje geleden; maar smaakt toch weer heel anders. Heerlijk wanneer het net warm uit de oven komt en de chocolade nog smelt op de tong, of de volgende dag uit de koelkast wanneer de chocolade is verandert in tiny chocolate bits. Een aanrader voor iedereen die gek is op de combi banaan / chocolade.

Ingrediënten:

2 rijpe bananen
60 gram pure chocolade
50 gram boter
1 ei (geklopt)
75 gram suiker
60 ml melk
150 gram zelfrijzend bakmeel
snufje nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Meng de boter en de suiker (ik liet de boter hier iets voor smelten) en voeg dan de melk en het geklopte ei toe.

Schep vervolgens het meel en de nootmuskaat en een snufje zout door het beslag. Stamp de banaan fijn met stampotprakker en meng met de stukjes chocolade door het beslag.

Bak zo’n 45 minuten in de oven. Bon appetit!

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Joyce
    May 19, 2013 at 11:42

    Lijkt me heerlijk!

  • Reply
    Nanda
    May 19, 2013 at 13:04

    Klinkt lekker! Wil graag een keer bananenbrood maken.

  • Reply
    Anna
    May 19, 2013 at 15:33

    Klinkt lekker! En makkelijk :)

  • Reply
    josie
    May 19, 2013 at 15:56

    Yums!

  • Reply
    Marcella
    May 19, 2013 at 17:25

    Yum!

  • Reply
    Ianna
    May 19, 2013 at 21:44

    Dit ziet er echt HEERLIJK uit & moet het morgen gewoon eten! :D

  • Reply
    Marieke
    May 20, 2013 at 14:48

    Dit MOET ik binnenkort maken. Ziet er makkelijk en goddelijk uit!

  • Reply
    Marije
    May 21, 2013 at 10:51

    Hmm, lekker! Mijn man maakte onlangs ook bananenbrood, maar dan met walnoten. De volgende keer kan daar best nog wat chocolade bij :-)

  • Reply
    Charlotte
    May 26, 2013 at 13:26

    Het is echt super lekker! Alleen was die van mij na 35 minuten al een stuk donkerder van boven dan het brood op de foto’s, maar dat zal misschien wel aan de veel te goedkope oven liggen! Bedankt voor het recept

  • Reply
    Maura
    May 30, 2013 at 22:54

    Ga ik ook eens proberen met chocola! Leuk idee

  • Reply
    Dina
    February 27, 2014 at 17:33

    Nog nooit geprobeerd met chocola, maar het lijkt me heerlijk!

Leave a Reply

%d bloggers like this: