Travel

Travel: Australie

IMG_1088Nu het buiten stormt, waait en de regen met bakken uit de lucht komt vallen, doe ik niets liever dan dromen van een enkeltje zon, zee en strand. Omdat er voorlopig nog niets concreets op de planning staat (ik droom op dit moment van Parijs, Ibiza, een duikvakantie op Curaçao, een wijn en talencursus in Frankrijk en zo kan ik nog wel even doorgaan) open ik nog maar eens mijn map met foto’s van Australië.

Ik kan bijna niet geloven dat het alweer 2,5 jaar geleden is dat ik en mijn vriend samen gingen wonen in een kleine kamer in de heerlijke wijk Bondi Junction. Ik ben zo dankbaar voor de tijd die we daar hebben doorgebracht, het is heerlijk om meer dan een half jaar een ander land even je thuis te kunnen noemen. Het is echt iets van ons samen, het was een avontuur en het is iets wat niemand van ons af kan pakken. Dat we dat samen hebben geflikt, vrienden maken aan de andere kant van de wereld, een baan vonden (hij) en alles samen konden ontdekken is iets waar ik heel graag aan terugdenk. En graag naar terugkijk. Kijken jullie mee?

Ons nederige stulpje vlakbij Bondi Beach. Dit huis deelden we met zo’n 20 huisgenoten, de één nog leuker dan de ander. Een handjevol Nederlanders, Zweden, Noren, een Chileen, Braziliaan en mijn favoriet: de Ieren.

Deze foto is gemaakt op Ladies Beach, inderdaad een (naakt)strand speciaal voor vrouwen.

Het eerste weekend werden we meteen warm ontvangen, samen met een groot deel van het huis gingen we barbecuen. Een klein beetje fris zo. Dit draagt met dus tijdens de Australische winter.

Mijn werkweek bracht ik door met stage lopen bij Amnesty International maar in de weekenden probeerden we zoveel mogelijk te zien van de omgeving. Hier loop ik naar een cabin die we hadden gehuurd in het prachtige Anna Bay.

Beautiful beaches of Anna Bay.

Spotting my first Roo! Super schattig in het echt, iets minder leuk als je er veel dood aan de kant van de weg ziet liggen. Kangaroo vlees is trouwens ontzettend goedkoop, smaakt heerlijk van de barbie (BBQ) en wordt door de overheid gepromoot. Kanga’s zijn namelijk veel beter voor het milieu en hun grote poten maken de Australische tere bodem niet kapot (wat koeien wel doen)

Ahhhhhhhh

Spot de koala!

Barbecuen, kampvuren, weekenden naar het strand, nooit ben ik zoveel buiten geweest als die 7 maanden in Australie.

Staat heel professioneel he? Ik en de surfplank.

Dit komt dichter bij de waarheid in de buurt. Zout water. Overal. Vooral in mijn neus.

Deze foto is genomen in het super toeristische Cairns. Cairns ligt zo’n 4 uur vliegen boven Sydney en het hele jaar kent Cairns tropische temperaturen. Cairns is de stad die het dicht bij het great barrier reef ligt. Ik heb het al eerder gezegd maar duiken is echt magisch! De kleuren, de vissen, het blauwste blauw, de kleuren, de schildpadden en kleine haaien. Prachtig. KLIK

Hello!

G & me. Happy as can be.

Het mooiste uitzicht over Sydney

De favoriete ‘activiteit’ in het weekend. Van bondi wandelen naar het prachtige Bronté Beach en een sapje halen bij Big Al. Vers watermeloen, sinaasappel annanassap. Zo smaakt zomer in een glas.

NYE met huisgenoten.

Strolling around the city on christmas eve.

Italiaans eten en een glas rosé, het voelt niet echt heel erg als kerstmis maar een fijne avond was het wel.

We zijn de noordelijke stranden even zat en gaan met de ferry naar Manly. We gaan pas terug als de zon ondergaat en dat levert dit mooie plaatje op.

Australian Coastguard! De stroming kan zeer gevaarlijk zijn in de zee.

Ik in mijn stoel op de patio. Na werk kwam iedereen hier bij elkaar. Voor een glas wijn, een olijf en de vraag wie is vanavond de barbecue chef?

Een dagje weg met mijn lieve huisgenoten.

Samen met G en de Chileen achterin een pickup truck van 2 rangers. Ik geloof dat we een lift kregen.

Het terras achter het huis. Hier was altijd wel iemand om een glas wijn mee te delen, iemand met een lach of een verhaal. Hier las en schreef ik, hier had ik mooie gesprekken met Brian. Hier keek ik hoe G aan het schaken was en er was altijd wel iemand met een gitaar, of een lied.

Het mooie en verdrietige is dat ik hier niet meer heen kan. De plaatsen zijn hetzelfde maar de mensen zijn weg. Maar gelukkig verkopen ze hier ook jacob’s creek rosé en als ik even herinneringen ophaal met mijn liefste dan ben ik er weer even. Even in de volle zon, altijd in de buurt van de zee en altijd verse smoothies op iedere straathoek. Bijna loop ik weer naar Arthur’s voor een glas witte wijn en een spaghetti carbonara.

Ik kan niet terug maar wat is het mooi geweest.

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Simone
  January 6, 2012 at 13:06

  wauw wat een fijn verhaal om te lezen! Moet een geweldige ervaring zijn geweest…

 • Reply
  des
  January 6, 2012 at 13:06

  ik wil dus dit jaar 1 maand alleen gaan.
  je gaat me natuurlijk vertellen wat de mooie plekjes zijn die ik moet bezoeken

  kusjes!

  • Reply
   Lin
   January 6, 2012 at 13:31

   In ruil voor een blondie vertel ik je alles Poppetje Des!

 • Reply
  Suus
  January 6, 2012 at 13:14

  Oh Lin, wat een prachtige verhalen en foto’s. Het Goede Leven… en inderdaad wat je zegt “Het mooie en verdrietige is dat ik hier niet meer heen kan”, dat begin ik ook steeds beter te begrijpen nu.

 • Reply
  Anke
  January 6, 2012 at 13:59

  Dit is echt heel erg herkenbaar! Ik zat 2,5-3 jaar geleden ook voor een paar maanden in Sydney :) Heb in Australië een hele fijne tijd gehad, met leuke mensen, mooie herinneringen en gelukkig veel foto’s. Altijd leuk om zo ook buitenland ervaringen van anderen te lezen!

 • Reply
  mille pagine
  January 6, 2012 at 14:20

  Ja, dat is verdrietig he, dat je niet meer terug kunt, in ieder geval niet op dezelfde manier thuis kunt komen. Maar wat een mooie verhalen, avonturen, foto’s en herinneringen heb je daarvoor in de plaats gekregen! Heel leuk om te lezen :)

 • Reply
  Ann
  January 6, 2012 at 14:27

  Wat een fijn stukje. Ik wil ook heel graag een tijdje in Australië wonen! Ooit

 • Reply
  Debby
  January 6, 2012 at 15:23

  Oh dit is echt zó herkenbaar!!! Maar voor mij in Barcelona dan. Wat leuk dat je dit samen met je vriend hebt gedaan, heb je tenminste nog iemand om die herinneringen mee te delen, dat heb ik niet. Iedereen woont weer verspreid over de wereld. Maar damn, ik zou zo graag nog eens terug willen naar toen.

 • Reply
  77235
  January 6, 2012 at 15:45

  leuk om over jouw tijd in Oz te lezen. En wat bijzonder dat je met je vriend ging, dat jullie het samen kunnen delen is gaaf.

 • Reply
  Sanne
  January 6, 2012 at 19:06

  Wat een prachtig verhaal :) Ik heb nooit de behoefte gevoeld om een paar maanden naar het buitenland te gaan, hoeveel reisverhalen ik ook las op blogs. Dit is het eerste verhaal waarbij ik denk: ja, dit had ik ook wel willen meemaken. En ik vind het nog steeds zo geweldig dat je dat samen met G. gedaan hebt. Ik zou dit zo gaan willen meemaken, maar ik denk niet dat dit ooit een optie zal zijn. Helaas. Maar dromen kan altijd.

 • Reply
  Eline
  January 6, 2012 at 19:13

  Wat een fantastische avonturen en foto’s. Je kunt inderdaad niet meer terug zoals het was, maar je kunt wel opnieuwe gaan en nieuwe herinneringen maken.

 • Reply
  Eva
  January 6, 2012 at 19:39

  “Het mooie en verdrietige is dat ik hier niet meer heen kan. De plaatsen zijn hetzelfde maar de mensen zijn weg.”

  Prachtig. Mooie verhalen, maar ook ontzettend mooi geschreven Lin. Een pareltje.

 • Reply
  Desi
  January 6, 2012 at 19:50

  Wauw, wat lijkt me dat een enorme bijzondere en fantastische ervaring! Ik hoop zulke mooie dingen ook nog mee gaan maken! :)

 • Reply
  Stéphanie
  January 6, 2012 at 21:40

  Wauw, wat een prachtig avontuur!

 • Reply
  Deborah
  January 7, 2012 at 11:11

  Wat lijkt mij dat heerlijk om te doen!!
  Deze ervaring neemt niemand je meer af!!

 • Reply
  Sanne
  January 7, 2012 at 20:04

  Wat een mooi verhaal. Ik denk dat iedereen de zomer bijna kan voelen bij het lezen van dit verhaal, laat staan wat een mooie herinneringen het bij jou moet oproepen. Mooi geschreven!

 • Reply
  Bianca
  January 8, 2012 at 23:04

  Wauw! Geweldige ervaring! mooie foto’s!

 • Reply
  Ilse
  January 9, 2012 at 15:27

  Wat een prachtige foto’s! Ik snap goed dat je hier ontzettend blij van word, maar ook een beetje verdrietig omdat het er niet meer is…

 • Reply
  Nanda
  March 13, 2012 at 00:12

  Ik zag je commentaartje op mijn blog en ging een kijkje nemen op jouw blog en zie dat je ook naar Australië bent geweest! Super leuk, wat deed je daar precies? En hoe kwam je aan dat huis? Ik wil ook zo graag nog een keer terug, prachtig land :)

 • Reply
  Backpacken in Australië: zo doe je dat! | Artikel 2.55
  February 10, 2017 at 10:56

  […] die momenteel door Australië reist * Natasja van Watzijzegt zat ook een tijdje Down Under * En Dailylin * En Meisjevandewereld * En Brouwertje * Backpackcentrale.nl: Gratis Reisgids voor Backpacken in […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: