Food

Recept: Zomerse tiramisu met hüttenkäse en kersen

Kersen2

Hi allemaal,

Afgelopen week werd ik uitgedaagd om een recept met Hüttenkäse te bedenken. Niet zo heel moeilijk; ik dacht meteen aan een van mijn favoriete lunchgerechten: rijstwafeltorentjes met zalm, avocado, citroensap en Hüttenkäse. Maar niets van dit al; het werd dit keer een zomers ontbijtrecept, zomerse tiramisu

kersen3

Kersen5

Omdat op dit moment mijn favoriete fruit (kersen!) in het seizoen is, besloot ik een zomerse tiramisu te maken. Ik eet op dit moment ongeveer een bak kersen per dag als tussendoortje, maar vind het ook heerlijk om ze nu in gerechten te verwerken.

Ik sport veel en ben naast hardlopen ook steeds meer aan krachttraining gaan doen; eiwitrijk eten is op sportdagen een must; eiwitten dragen namelijk bij aan het herstel van spieren na sport. Hüttenkäse is rijk aan eiwitten en de combi hüttenkäse en kersen maakt dit ontbijtje lekker fris.  Het is stiekem zo lekker dat je dit recept ook best als dessert zou kunnen serveren. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn natuurlijk belangrijk en als je intensief sport natuurlijk helemaal.

Ingrediënten voor twee

– 200 gram kersen
– 150 gram Hüttenkäse
– 100 gram kwark
– twee blaadjes munt
– 2 eetlepels honing
– twee blokjes witte chocolade
– 6 lange vingers
– 1 kop koffie

Begin met het zetten van de koffie en laat deze even afkoelen. Intussen pak je je twee mooiste glazen en bedek je de bodem met stukjes lange vingers. Schenk hier een laagje van de koffie over. Ontpit intussen de kersen met een mesje of met een speciale kersenontpitter.

IMG_0025 IMG_0026

Meng de Hüttenkäse met de honing en de kwark en breng een laagje over de lange vingers aan. Bedek vervolgens met een laag kersen. Herhaal dit tot het glas vol is en zorg dat de bovenste laag Hüttenkäse is. Garneer met een blaadje munt, een kers en rasp tot slot wat witte chocolade over de tiramisu.

Geen fan van kersen of geen zin om ze te ontpitten? Je kunt ze natuurlijk vervangen door aardbeien, perziken of ander zacht fruit. Hiermee kun je eindeloos variëren.

Meer inspiratie voor een recept met Hüttenkäse? Check de website of deel jouw inspiratie op social media met #lekkerlicht.

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply
    Lauriëtte
    July 3, 2015 at 08:23

    Wat heerlijk! Zeker als ontbijtje! Ik ben dol op tiramusi maar heb eigenlijk nooit een variant gegeten met kersen, klinkt wel lekker fris! :)

  • Reply
    Josie
    July 3, 2015 at 08:26

    Ziet er super uit!

  • Reply
    Dina
    July 3, 2015 at 09:51

    Dat ziet er echt heerlijk uit, vooral dat kersje bovenop!

  • Reply
    Danielle
    July 3, 2015 at 09:59

    Dit ziet er ontzettend lekker uit!!

  • Reply
    Jolien
    July 3, 2015 at 10:23

    Oh dat klinkt echt hemels! Die laagjes zien er geweldig uit. Slim met Hüttenkäse, ga het proberen!

  • Reply
    Margo
    July 3, 2015 at 12:35

    Zo lekker zeg! Ik vind dit zeker het proberen waard. Het ziet er iig al goddelijk uit :)

  • Reply
    Anne
    July 3, 2015 at 13:01

    Oeh, lekker!

  • Reply
    Puck
    July 3, 2015 at 14:35

    Jammie, kersen! Kan ieder jaar niet wachten tot ze in het seizoen zijn. Vind dit wel een beetje decadent als ontbijt… Dus misschien een keer als verwennerij proberen.

  • Reply
    Linda
    July 3, 2015 at 16:37

    Dat ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker snel proberen!

  • Reply
    Marcella
    July 3, 2015 at 19:09

    Oeh, heerlijk recept. Dit ga ik graag eens uitproberen!!

  • Reply
    Fie
    July 4, 2015 at 17:31

    Ziet er heerlijk uit, zeker met dit warme weer!

  • Reply
    Nienke
    July 5, 2015 at 11:07

    Ziet er goed uit! Ga ik eens proberen, maar dan met perzik.

  • Reply
    loesblogt
    July 5, 2015 at 18:31

    Ohh dat ziet er heerlijk uit zeg! Mooie foto’s ook! Ik wil dit wel eens proberen met aardbeien <3

  • Reply
    Marieke
    July 6, 2015 at 19:09

    OMG ik wil dit. Ik HOU van kersen en witte chocolade!!!

  • Reply
    Roos - The London Cookbook
    July 8, 2015 at 12:39

    Wauw goed idee! Ik maakte weleens een snelle tiramisu met kwark, maar dit klinkt ook goed, ik vind huttenkase heerlijk. Jaren geleden weight watchers gedaan en huttenkase is echt een overblijfsel daarvan haha

  • Reply
    Tahany
    August 25, 2015 at 09:48

    Hoeveel kcal bevat zo’n portie??

Leave a Reply

%d bloggers like this: