Zoete Pompoenpap

By September 21, 2017 Food, Foodlou No Comments

IMG_8527Vandaag is de herfst officieel begonnen, en ook al komt ons gelukkig nog heerlijk warm weer tegemoet, ik ben stiekem ook blij met de herfst, omdat de pompoen dan steeds lekker wordt. Waarom ik fan ben van pompoen? Je kunt het koken, grillen, bakken, hartig of zoet eten, het is lekker laag in calorieën en brengt altijd een leuk kleurtje aan tafel!

Toen ik na sporten zin had in iets zoets en naast honing en suiker echt niks meer in huis had, besloot ik te experimenteren met zoete pompoenpap. En YES dit is lekker! Onwijs vullend, supermakkelijk om te maken en als je onderstaande ingredienten allemaal lust, kan het bijna niet anders dan smullen worden. Een lekker zoete snack en meteen een grote portie groenten binnen, win-win!

Ingrediënten (voor 2 porties):IMG_8526

  • 500 gram pompoen
  • 20 gram honing
  • 15 gram kokosrasp
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl koek- & speculaaskruiden

Bereiding:

  1. Snijd de pompoen in stukjes en kook tot de stukjes beetgaar zijn
  2. Laat de pompen uitlekken en doe daarna in een beslagkom
  3. Voeg de honing, kokosrasp, kaneel en koek- & speculaaskruiden toe en mix alles tot een stevige pap (ik gebruikte een staafmixer)
  4. Maak af met wat nootjes en kokos en geniet ervan terwijl het nog heerlijk warm is (koud is het overigens ook lekker)

Tip: Wil je de pap iets eiwitrijker maken? Voeg dan wat magere kwark of eiwitpoeder toe!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

Leave a Reply