Food Foodlou

Zoete Bananensushi

IMG_0899

Sushi. Ik ken weinig mensen die er niet van houden. Toch hoeft sushi niet altijd met vis en rijst te zijn, een zoete variant met fruit is ook heerlijk! Dus voor diegenen die niet van rijst of vis houden, voor de sporters, voor de zoetekauwen, voor de bananenliefhebbers, maar eigenlijk voor iedereen: deze zoete bananensushi met appelstroop en kaneel moet je proberen! Écht.

Een aanrader voor ontbijt, lunch, tussendoortje, post-workout meal of als dessert, deze sushi kan eigenlijk altijd.

Ingrediënten voor 1 bananensushirol:IMG_0900

  • 1 middelgrote banaan
  • 2 ei-eiwitten
  • 15 gram vanille wheypoeder (of 1 zakje vanillesuiker)
  • 40 ml halfvolle melk
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 ml olijfolie
  • 20 gram appelstroop

Bereiding:

  1. Scheid de eiwitten van het eigeel en klop deze samen met de melk, wheypoeder en een snuf kaneel tot een glad en luchtig beslag
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan, verdeel het beslag gelijkmatig in de pan en bak het op heel zacht vuur totdat je een stevige zoete omelet hebt (draai pas na een paar minuten voorzichtig om)
  3. Als de omelet klaar is smeer je de appelstroop in een rechte streep op de omelet
  4. Leg de banaan op de appelstroop en rol de omelet op
  5. Bestrooi de rol met een beetje kaneel, snijd in plakjes, tover je sushistokjes tevoorschijn en aanvallen maar!

Macro’s per sushirol: 270 kcal | 36 koolhydraat | 22 eiwit | 8 vet | 2.6 vezels

Al zin gekregen in deze bananensushi? Ik ben benieuwd naar jouw sushi skills!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Josie
    March 3, 2016 at 09:24

    Dat ziet er super lekker uit!

  • Reply
    Nicole
    March 3, 2016 at 14:25

    Leuk die receptjes van de laatste tijd!

  • Reply
    Sabine
    March 3, 2016 at 15:16

    Superlekker! Ik eet altijd vegetarische sushi, is echt mijn lievelingseten haha. Deze zou daar ook perfect in passen, ook als nagerecht denk ik. Er is alleen geen appelstroop te koop hier, maar zonder is het vast net zo lekker!

    • Reply
      Foodlou
      April 7, 2016 at 08:40

      Oeh klinkt goed! Nog een aanrader naast de standaard vegasushi (met komkommer en avocado etc)?
      En mocht je geen appelstroop hebben kun je dat ook heel goed vervangen met honing!

Leave a Reply

%d bloggers like this: