Running

Yoga in Rotterdam – Studio Yoga je mee?

IMG_0406Na mijn ervaring met de prachtige Yoga Barn in Bali wilde ik in Nederland eigenlijk geen genoegen meer nemen met minder mooie locaties. Ik besloot op zoek te gaan naar mooie studio’s in mijn eigen stad en ging een kijkje nemen bij yogastudio Yoga je mee? Ik werd niet teleurgesteld.

IMG_0408

IMG_0405 Dinsdagochtend mailde ik of ik ’s avonds een proefles Hatha yoga mee mocht doen en dat was gelukkig geen probleem. Om 18.00 liep ik door Historisch Delfshaven een bijzonder stukje Rotterdam waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Over smalle bruggetjes liep ik door het prachtige haventje, alleen de omgeving maakt de studio eigenlijk al een bezoekje waard.

Bij binnenkomst van de studio valt direct de frisheid op. Witte muren, zachte witte dekentjes, mooie kaarsen en dan vooral: de schitterende ramen. De ruimte heeft veel natuurlijk licht en dat vind ik erg prettig. En de yogamatten zijn de beste die ik tot nu toe probeerde: je staat er direct heel stevig op.

Docente Marijke heette me hartelijk welkom en vertelde me dat de studio pas sinds januari op deze locatie zit. De les was heerlijk, Marijke wisselde af  met poses voordoen en ons corrigeren. Bij binnenkomst waren de touwen aan het plafond me al direct opgevallen, maar ik dacht dat deze voornamelijk voor workshops gebruikt werden. Toen Marijke de hangmatten tevoorschijn haalde was ik dan ook als een kind zo blij, ik vind het zo leuk om nieuwe dingen uit te proberen.

IMG_0407

Op bovenstaande foto’s zie je me hangen in een mat gemaakt van parachutestof (grappig genoeg uit Bali). Het ziet er ingewikkeld uit maar als je eenmaal in de pose hangt is het onwijs comfortabel. Op deze manier kun je genieten van op je kop hangen of juist lang in een back bend blijven hangen.

Net zo zen als op Bali liep ik 2 uur later de deur weer uit. Ik ga snel terug voor een Vinyasa flow klas en wellicht zelfs de hang-workshop.

Ook eens aan het plafond hangen? Studio Yoga je mee heeft verschillende lessen op het rooster staan en meer info vind je op de website.

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Erlinde
  April 9, 2014 at 08:22

  Dat ziet er wel cool uit in die hangmat! Mooie studio!

 • Reply
  Anke
  April 9, 2014 at 08:30

  Aerial yoga, leuk! Bij mij in de buurt wordt dat ook gegeven, leverde goede spierpijn op, maar was echt superleuk, zo hangend in de doeken! Wel even wennen zo ondersteboven, maar als je goed hangt comfortabel en zen inderdaad.

 • Reply
  Farah - Food and other Friends
  April 9, 2014 at 09:43

  Mooie studio zeg!

 • Reply
  Marieke
  April 9, 2014 at 09:45

  Haha, die foto’s op z’n kop zijn echt briljant. :) Fijn dat je zo genoten hebt!!

 • Reply
  Josianne
  April 9, 2014 at 09:45

  Ziet er cool uit zo, zelf lijkt me maar eng dat op z’n kop hangen haha. Laat ik eerst maar een basislesje volgen!

 • Reply
  Mandy
  April 9, 2014 at 10:00

  Oeehhh dat ziet er heel leuk uit! Dat wil ik ook zeker een keer proberen.

 • Reply
  Eva
  April 9, 2014 at 10:52

  Wat gaaf! Dat zou ook wel wat voor mij zijn en het is lekker in de buurt. Ik ga eens googlen ;) xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 • Reply
  felice
  April 9, 2014 at 13:32

  Ziet er goed uit!! En dat als yoga school in mijn ‘achtertuin’. Gezellig is Delfshaven hè!

  • Reply
   Lin
   April 9, 2014 at 13:44

   Heel gezellig! Kom je ook wel eens bij Ap Halen?

 • Reply
  Mieke
  April 9, 2014 at 14:44

  Wat gaaf, lijkt me heerlijk in zo’n hangmat. Maar het lijkt me ook wel zwaar.
  Weet jij het verschil tussen de vinyasa flow en ashtanga yoga? (ik kon het via Google niet echt duidelijk vinden)
  Mijn yoga docente verzorgt volgens mij alleen ashtanga. Maar het lijkt me ook wel leuk om een andere vorm te proberen.

 • Reply
  Sharrel Veenstra
  April 9, 2014 at 16:56

  Het ziet er zo cool uit daar! Helaas is Rotterdam wel een eindje weg van Friesland haha.

  x

 • Reply
  Suuz
  April 9, 2014 at 17:13

  Wat ziet dat er goed uit!!! wat super leuk en lekker lijkt me dat hangen :-) misschien maar keer proberen!

 • Reply
  Nadia
  April 11, 2014 at 07:22

  Ziet er leuk uit!

 • Reply
  Yin & Yang: Yoga in het verre oosten | lovegoodstuff
  April 30, 2014 at 21:15

  […] randstad heb je wat dat betreft toch meer keuze dan in het oosten van het het land. Op de blog van Daily Lin zag ik een mooie yoga locatie in Rotterdam voorbijkomen. In Arnhem zijn er ook zeker een paar leuke […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: