Food

WSET wijncursus – via de wijnstudio

WSET wijncursus

Als je mij een heel klein beetje kent dan weet je dat ik heel erg veel van eten houd. En dan heb ik het over echt, goed eten. Uitgebreide Italiaanse maaltijden. Romige risotto’s met paddenstoelen en verse kruiden.  Scholvisfilet met citroenbotersaus, de Italiaanse keuken, de Franse keuken, ik heb ze beiden lief. Nog fijner vind ik eten als het vergezeld wordt van een mooi glas wijn. Frisse witte wijnen, een pinot grigio als aperitief is altijd goed, een stroeve sangiovese bij pasta’s met stoofvlees. Via mijn werk heb ik al meerdere malen een wijnavond mogen volgen. Een inleiding tot de wondere wereld van de vinologie. Toen ik mijn interesse kenbaar maakte aan mijn huidige werkgever hadden ze een week later een verrassing voor me. In maart mag ik beginnen met de WSET wijncursus en afgelopen week ontving ik de welkomstbrief. Ik ben zo enthousiast door wat daar in staat:

WSET: Wine and Spirits Education Trust

De  Intermediate Wijncursus wordt  geschreven door de Wine &  Spirits Education Trust   in Londen,        de   grootste wijnopleider  wereldwijd  met  ruim    36.000  cursisten  per  jaar. In  55 landen  in alle            continenten wordt  dezelfde cursus gegeven, ook   de  examens zijn  internationaal hetzelfde. De cursus wordt voortdurend  herschreven,  zodat  altijd  de nieuwste ontwikkelingen in de lesstof opgenomen zijn.

De docenten zijn enthousiaste wijnliefhebbers   met een jarenlange  horeca-ervaring  en  een aantal wijnopleidingen,   waaronder Wijncertificaat, Vinologenopleiding, WSET   Advanced, WSET  Diploma          Course, Weinakademiker,  Oinos  wijn  en chemie,  Oinos  bodemkunde,  Oinos  Bordeaux,  Officier-sabreur, Official Sherry Educator voor Vinos de Jerez  en Spanish  Wine  Educator.

Tijdens de WSET wijncursus worden 50 wijnen geproefd en besproken en de trainingen worden afgesloten met een theorie en proef examen. Ik vind het zo leuk dat ik me kan gaan verdiepen in de wereld van de vinologie.

Ik zeg: santé ;)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  the Self Help Hipster
  February 22, 2012 at 18:08

  Ik vind het zo leuk dat je het gaat doen! Je kiest NU al zulke heerlijke wijnen uit dat ik ook een beetje leer, dus ik kan niet wachten tot je nog meer van die fijne wijnen uit kunt kiezen! <3

 • Reply
  Marjolein
  February 22, 2012 at 18:19

  Stoer! Ik heb er zelf geen verstand van, maar vind een lekker wijntje nooit verkeerd. Italiaanse keuken is inderdaad geweldig <3

 • Reply
  Dina
  February 22, 2012 at 20:16

  Wat gaaf dat je zo’n cursus gaat doen zeg!

 • Reply
  Eline
  February 22, 2012 at 22:31

  Dit past ZO goed bij jou!

 • Reply
  Claire
  February 22, 2012 at 23:23

  Oh wat interessant! Ik hoop dat je nooit, zoals ik, een sulfietallergie ontwikkelt!

 • Reply
  l'es is more
  February 22, 2012 at 23:24

  haha gaaf! thanks for sharing.
  xoxo

  http://www.lesismoreblog.com

 • Reply
  Naomi
  February 22, 2012 at 23:26

  Mmm wijnproeven. Dat zie ik mezelf ook nog wel eens doen. Goede, mooie, sutbiele rode wijntjes.

 • Reply
  Stéphanie
  February 23, 2012 at 12:19

  Ik ben net een beetje aan het ‘leren’ wijn te drinken, dus kom nu nog niet verder als zoete witte ;). Als je echt liefhebber bent lijkt zo’n cursus me wel echt heel gaaf!

Leave a Reply

%d bloggers like this: