Food Foodlou

Wortelspaghetti Met Gerookte Zalm

IMG_1893Groenten eet ik veel, heel veel. Vaak neem ik als lunch een zak wokgroenten met gerookte kip of iets anders mee, eet ik meestal 1 tussendoortje met groenten (komkommer, snoeptomaatjes, paprika) en ‘s avonds ligt er eigenlijk ook altijd groente op mijn bord. Een halve kilo haal ik denk ik zonder moeite. Waarom? Omdat ik het echt heel lekker vind, het vol vitamines, mineralen en vezels zit en het goed vult, wat weer handig is als je wat minder wil snaaien.

Maar vind jij het al lastig om dagelijks zo’n 200-300 gram groenten binnen te krijgen, of ben je op zoek naar wat variatie in de bereiding van groenten? Maak dan eens wortelspaghetti! Wel handig om daarvoor een spiralizer te hebben (ik heb deze), tenzij je veel geduld hebt en de wortels zelf in dunne slierten wilt snijden.

En waarom wortels in plaats van gewone spaghetti? Omdat het 1. veel lager in koolhydraten is, 2. goed vult, 3. er onwijs leuk uit ziet op je bord en 4. je op een lekkere manier veel groenten eet. Natuurlijk is het qua structuur en smaak niet te vergelijken met een bord echte spaghetti, maar dat lijkt mij geen verrassing. Ben je overtuigd? Je kunt de wortelspaghetti aanvullen met elk ingredient dat je lekker vindt! Ik koos voor gerookte zalmfilet, doperwtjes en basilicum-pesto en dat was heeel erg smullen!

IMG_1894Ingrediënten (voor 1 persoon):

 • 3 middelgrote wortels (ik koos voor 1 oranje, 1 gele en 1 paarse wortel)
 • 100 gram gerookte zalmfilet
 • 70 gram doperwtjes
 • 1/2 sjalotje
 • 1 knoflookteentje
 • 2 tl basilicum-pesto
 • 1 el olijfolie
 • verse basilicum
 • kruiden: peper en zout

Bereiding:

 1. Schil de wortels en haal ze door de spiralizer totdat je een bord vol wortelslierten hebt
 2. Snijd een half sjalotje en een knoflookteentje fijn en bak deze op in olijfolie in een wokpan
 3. Zet daarna het vuur hoog en voeg de wortelslierten en peper en zout toe
 4. Bak de slierten 3-4 minuten en hussel regelmatig door de pan
 5. Snijd ondertussen de zalmfilet in kleine stukjes en zet de rest van de ingrediënten klaar om op te scheppen
 6. Wortelspaghetti klaar? Schep deze in een diep bord en verdeel daarover de doperwten
 7. Leg dan de gerookte zalm erop, verdeel de basilicum-pesto, maak af met verse basilicum en geniet van je groentefeestje!

Tip: Houd je niet van gerookte zalm? Je kan deze wortelspaghetti ook eten met rundvlees, kip of iets vegetarisch.

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  January 12, 2018 at 12:34

  Hmmmm dit klinkt echt heel lekker! Ik heb al wel regelmatig courgetti gegeten, maar nog nooit wortelspaghetti. Terwijl dat natuurlijk ook een superleuke manier is van je groenten eten! Ik ga dit volgende week een keertje proberen. Malou x

 • Reply
  Foodlou
  January 12, 2018 at 15:04

  Dit was ook de eerste keer dat ik wortels gebruikte. En het beviel heel goed, veel meer bite dan met courgette. Leuk dat je het gaat maken, let me know wat je ervan vindt! :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: