Travel

Wintersport met vrienden

Onlangs bijgewerkt201

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind januari veel te lang duren! Het is te grijs, er is te veel regen. Van mij mag het snel lente worden. Gelukkig heb ik in februari een fijne wintersportvakantie om naar uit te kijken. De bestemming is nog steeds niet helemaal duidelijk; maar als het aan mij ligt gaan we wintersporten in Frankrijk.

De eerste keer
Mijn eerste wintersportvakantie kan ik me nog goed herinneren. Samen met de familie van mijn vriend vertrokken we naar La Rosière, een prachtig skigebied in Frankrijk. Hier kreeg ik mijn eerste privéles van snowboardinstructeur Pierre en op wat gênante momenten bij een sleeplift na* kon ik al snel zelfstandig de berg af komen. Daarna hebben de wintersportgebieden in Frankrijk altijd een plekje in mijn hart gehad. Er gaat niets boven de magische uitstraling van de Franse Alpen, de frisse berglucht en natuurlijk de Franse keuken.

Wanneer we met vrienden op wintersport gaan is de keus dan voor mij ook altijd snel gemaakt; ik wil naar Frankrijk. En niet alleen omdat ik sowieso erg fan ben van de Franse taal en Franse supermarkten. Ook vind ik de ruime pistes het fijnst in Frankrijk. Met mijn snowboard heb ik veel ruimte nodig en van smalle bospaadjes ben ik geen fan.

wintersport met vrienden

Droomwintersport
Mijn droomwintersport? Die is net even anders dan die van G, die het liefst van 8 uur ’s ochtends tot de laatste lift omhoog gaat zich op de piste bevindt. Yes, hij is een die-hard snowboarder. Ik vind boarden heerlijk, maar van mij mag alles net wat relaxter en vind ik het tof om ook andere activiteiten te ondernemen tijdens mijn vakantie. Ik ga het liefst met vrienden op wintersport; naar een fijn huisje met sauna en open haard. Ik sta niet voor dag en dauw op om als eerste op de piste te zijn, maar maakt het liefst een aantal rustige afdalingen. ’s Middags is er alle tijd om uitgebreid te lunchen en dan hopelijk in de zon. Met warme chocomel toe uiteraard.

Een van de tofste dingen die ik tijdens mijn reizen heb gedaan is sleeën met huskies. Daar hoef je tegenwoordig niet meer voor naar Lapland. In de dorpjes Méribel, Montgenèvre en Valloire kun je tijdens je wintersportvakantie ook sledehondentochten boeken. Hoe gaaf om ’s ochtends te snowboarden en aan het einde van de middag zo’n tocht te maken? Echte dare devils kunnen ook gaan ijsduiken in bijvoorbeeld Tignes. Het lijkt me te gek om in een bevroren meer te duiken, maar ook wel een beetje eng.

wintersport met vrienden

Nog zo’n drie weken aftellen en ik stap weer in de auto voor een heerlijke week naar de sneeuw. In ieder geval de laatste week van februari, maar misschien wil ik aan het einde van het seizoen nog een keer gaan, met een grote groep vrienden naar Frankrijk om daar de afsluiting van het seizoen te vieren. En te snowboarden natuurlijk ;)

Ben jij een wintersportfan? En sta je het liefst de hele dag op de piste of doe je ook graag andere dingen?

*Ik wist niet zo goed of ik wel of niet durfde en hield niet alleen de sleeplift vast maar ook een paaltje wat, voor omstanders, zorgde voor een hilarische val en veel sneeuwhappen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Atout France – het Frans bureau voor Toerisme. Kijk hier voor meer ideeën in de Franse Bergen.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Anne
  January 31, 2015 at 09:44

  Ja januari is niet zo veel soeps he… Maar doe mij maar zon in februari in plaats van wintersport. Mijn ski-vakanties waren nooit echt een succes. Actieve vakanties vind ik top, maar niet in de sneeuw. Ik ga liever wielrennen in de bergen! Ijsduiken lijkt me trouwens vet spannend. Is dat iets wat je uit zou proberen als je de kans zou krijgen? Ik zou het nog niet zo zeker weten…

 • Reply
  Let's travel and see
  January 31, 2015 at 10:12

  Ik kan niet wachten op begin maart, dan gaan wij op wintersport! Tis nog niet helemaal duidelijk waarheen (moeten wachten met boeken omdat nog niet iedereen weet of ie mee kan) maar zaten voornamelijk in Oostenrijk te kijken. Ik ben alleen nog in Oostenrijk geweest en hoor altijd van iedereen dat dat t gezelligst is maar misschien moeten we Frankrijk ook in de overweging meenemen als ik t zo lees. Is doorgaans wel wat verder geloof ik he?

 • Reply
  Bente
  January 31, 2015 at 11:03

  Ik ben nog nooit op wintersport geweest en mijn vriend ook niet. We hebben er allebei ook geen behoefte aan (met zijn 2e staan klungelen bij een lesje.. nee bedankt ;)). Geef mij maar zon, strand en een cocktail in mijn hand!

 • Reply
  Joëlle
  January 31, 2015 at 16:05

  Wij gaan ook al jaren naar Frankrijk, hoewel ik Italië en Oostenrijk ook zo hun charme vind hebben. Vroeger stonden we als eerste boven en skieden we door tot sluit, tegenwoordig nemen we genoegen met een kilometer of 40 per dag en gaat het allemaal iets relaxter. Lekker eten op de piste doe ik sowieso graag!

 • Reply
  Kirsten
  January 31, 2015 at 17:07

  Wij gingen vroeger altijd naar Oostenrijk! Kan me eerlijk gezegd ook niet heel erg voorstellen dat het in Frankrijk net zo gezellig is als in Oostenrijk. Maar dat is natuurlijk ook maar net wat je gewend bent. Ik ben al acht jaar niet op wintersport geweest en tel nu ongeveer de minuten af tot volgende week zaterdag, dan ga ik eindelijk weer naar Oostenrijk. Dit keer niet met mijn eigen familie, maar voor het eerst met de schoonfamilie! Ik ben benieuwd, haha! Heb er onwijs veel zin in.

  Ik ben, of moet ik zeggen, was vroeger altijd iemand die het eerst wakker was om naar de pistes te gaan en stopte pas met skiën wanneer de lift dicht ging. Ik hoop dat mijn schoonfamilie ook zo is ;P. En of ik nog een beetje in de sneeuw kan skiën!
  Op de borstel baan ging het in ieder geval weer lekker.

 • Reply
  Nuria
  January 31, 2015 at 17:48

  Ik ben echt een wintersport fan! Frankrijk vind ik prachtig en ik doe het liefst lekker rustig aan op de pistes. Ik sta rond 10 uur op m’n board en ik stop rond 4 uur zodat we nog kunnen genieten van de zon met een lekker biertje! Daarna lekker eten en vroeg naar bed! Heerlijk! Ik ben al geweest dit jaar maar ik zou zo nog een weekje gaan! Vooral omdat er nu zo veel goede sneeuw ligt!

 • Reply
  Sam
  February 1, 2015 at 19:52

  Oh, ziet er zo fijn uit! Ga maar eens op zoek naar een last minute wintersportvakantie. Met mijn ouders ging ik vroeger ook altijd naar Frankrijk, fijn!

 • Reply
  Lizet
  February 2, 2015 at 01:29

  Hahaha, in de sleepliften met een snowboard is in het begin Een Groot Drama. Heerlijk dat je weer gaat, voor mij is het alweer veel te lang geleden.

 • Reply
  Rianne
  February 4, 2015 at 17:17

  Oh heerlijk, die wintersport foto’s! Ik ga zelf ook bijna, en ik ben bang dat zo’n zelfde situatie met sleepliften mij ook te wachten staat haha!

 • Reply
  Sanne
  February 11, 2015 at 18:35

  Heerlijk, die foto’s! Ik ga a.s. zaterdag mijn eerste ski-les ooit nemen bij zo’n indoor skibaan. Het lijkt me heerlijk om op wintersport te gaan, dat wil ik al jaren, maar ik wil liever eerst kijken of ik er wat van bak, voordat ik op een berg sta. Heel veel plezier alvast!

Leave a Reply

%d bloggers like this: