Running

Why I run, lift and stretch

Desktop72

Of liever waarom ik 5 tot 7x per week sport. Niet omdat door iedereen zo felbegeerde bikinilijf (als ik Instagram* mag geloven) te unlocken. Ik weet namelijk dat ik dan heel anders moet trainen. Gerichter. En wat ik moet eten. Meer eiwitten. En hoewel die losser zittende broeken heus een fijne bijkomstigheid is, is dat niet de reden waar ik mijn bed voor uit kom. Daar zou ik het niet voor kunnen. En niet willen.

Waarom dan wel? De volgende alinea is vrij naar Madelon Baans; die laatst dit inspirerende stuk schreef.

Ik doe het voor de PR’s. Omdat ik voor het vierde jaar op rij weer een kwartier van mijn marathon tijd wil aflopen. Omdat die runnershigh gewoon hartstikke verslavend is. Omdat 20 kilometer aantikken op een doordeweekse avond een goeie portie badass vereist. Omdat ik dat daar ook mee train en dat meeneem in alles wat ik in mijn leven doe na het sporten. Omdat sporten me zo aan vriendinnen verbindt en voor nieuwe vriendschappen zorgt. Omdat de Eigertrail door Zwitserland lopen zo mooi was. Omdat ik zo uitkijk naar de 42,2 kilometer door Parijs.

Omdat het mooie van een marathon de weg ernaar toe is. No guts, no glory. 

Ik doe het om 1,5 uur lang alleen maar te zijn wanneer ik op een yogamatje sta. Mindfulness vind ik moeilijk, altijd al met nieuwe plannen bezig, altijd juist met mijn hoofd bij volgende week, volgende maand, volgend jaar. Omdat ik heel vaak niet tevreden ben en zie wat er nog niet is. Niet tijdens yoga. Dan ben ik alleen daar, in die studio.

Ik doe het omdat Crossfit de meest verslavende sport ooit is. Omdat het zo afwisselend is en ik iedere les er helemaal voor ga. Omdat het heel lekker is om een paar keer week je grenzen op te kunnen zoeken. En omdat het lijkt alsof iedere andere sport baat heeft bij mijn crossfit lessen.

Ik doe het voor die bezwete glimlach na een sessie van 150 wall balls en box jumps. Voor de spierpijn die sommige weken wel chronisch lijkt. Voor de afwisseling die rennen, yoga en crossfit mij samen geven. Ik doe het omdat ik sinds ik ren, al jaren slaap als een baby. Ik leg ’s avonds mijn hoofd op mijn kussen en ik ben weg, tot de volgende ochtend mijn wekker gaat. Ik doe het omdat het zo ontzettend leuk is en ik er bergen energie van krijg.

*En dat is mijn punt. Er is absoluut niets mis met 6x per week liften in de gym. Als jij daar gelukkig van wordt. Maar er zijn ook heel veel mensen die zich iedere dag met tegenzin naar de gym slepen en balen dat het niet gaat zoals ze willen. En dat lijkt me eeuwig zonde. Sporten wordt vanzelf een gewoonte als je het heerlijk vindt om te doen. En dat gaat met sporten waar je van geniet.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Josianne
  December 1, 2015 at 08:10

  Couldn’t agree with you more. Goed geschreven Lin!

 • Reply
  Jessica - Eat.Run.Love.
  December 1, 2015 at 11:41

  Mooie blog! Mijn favo combi is ook hardlopen, krachttraining (hoop dat ik ook zo verslaafd raak aan crossfit) en yoga. Yoga kan ik nu alleen even niet doen ivm een polsblessure en daar baal ik van. Doe nu wel aangepaste oefeningen, maar kan niet wachten om weer 1,5 uur te zweten tijdens een lesje hot yoga.

 • Reply
  Johanna
  December 1, 2015 at 11:45

  Totally agree!

 • Reply
  Jildou
  December 1, 2015 at 12:34

  Wat een heerlijke stuk weer! Ik ben het volledig met je eens. Helaas zit ik nu even in een klein dipje, maar het is echt heerlijk om gewoon te sporten en je hoofd leeg te maken en merken dat je beter wordt :)

 • Reply
  Carolien - On a Healthy Adventure
  December 1, 2015 at 12:41

  Doen wat je graag doet! Sporten moet leuk zijn en blijven :)

 • Reply
  Debby
  December 1, 2015 at 15:38

  Heeeerlijk dit, ga vooral zo door :D

 • Reply
  Sabine
  December 1, 2015 at 15:56

  Ja inderdaad! Ik sport 3 of 4 keer per week en vind het ook heerlijk!

 • Reply
  Annemieke
  December 1, 2015 at 18:24

  Echt heel veel herkenning <3 Zeker de zin: "Omdat het mooie van een marathon de weg ernaar toe is. No guts, no glory." Het toeleven naar een doel vind ik echt fantastisch.

 • Reply
  Madelon
  December 2, 2015 at 11:53

  Wat een heerlijk stuk. Dikke boks Lin!!

 • Reply
  Mar
  December 3, 2015 at 14:50

  Inspirerende post. Dank! :)

 • Reply
  Nesrin
  December 10, 2015 at 21:00

  Helemaal mee eens! Leuk geschreven, vol kracht I like it.

Leave a Reply

%d bloggers like this: