Travel

Where to stay: Griekenland

naamloze map 45Kou, donker en guur. Wanneer het bij het wakker worden nog zo donker is en het weer zo vies is, blijf ik nog even in bed liggen als het kan. Kopje russian earl grey erbij, laptop op schoot en even wegdromen bij mooier weer. Ik had zo op een witte kerst gehoopt: schaatsen op natuurijs, foto’s in de sneeuw maken met mijn zusje en natuurlijk wijn drinken bij de open haard. Helaas, alleen dat laatste zit er de aankomende dagen in. Dan maar vast dromen van zonnigere bestemmingen.

naamloze map 42naamloze map 41

Cyprus, Z&X Holiday villa’s. 

Mijn ouders zijn de reden dat ik graag reis. Van jongs af aan namen ze mij mee, de hele wereld over. Naar familie in Canada, op avontuur in Mexico en veel binnen  Europa. Mijn ouders en vrienden van mijn ouders hebben altijd een zwak voor Griekenland gehad en ik heb dus al veel prachtige eilanden mogen bezoeken.

naamloze map 43Lesbos, Birds Bay

Samen met G ben ik een paar jaar geleden in Griekenland gaan backpacken. Het werd een van onze meest vrije vakanties ooit. De bevolking is zo ontzettend vriendelijk en met veerboten hop je van eiland naar eiland. Mijn favoriete eiland? Samos! Daar hebben we zelfs een mee puppy vandaan genomen. In Griekenland zou ze zeker weten tot straathond zijn opgegroeid, nu is ze een oude dame van 16 en ze heeft een heerlijk lui leven bij mijn ouders.

naamloze map 44

naamloze map 45

Samos, Bolos
Later ben ik nog eens teruggegaan naar Samos, om een vriendinnetje op te zoeken die er voor 6 maanden werkte. Het eiland was nog even schitterend. Helderblauwe baaien, verborgen strandjes en oude stadjes aan het water. En dan het eten. Alles wat Grieks is krijgt zoveel zon dus de tomaten, komkommers en paprika’s zitten ZO vol smaak. Niets van die waterige kastomaten zoals wij ze hier in de winter kennen. Beetje olijfolie, beetje zout, peper en feta en je hebt een godenmaal.

Bovenstaande bestemmingen vind je allemaal op Eliza was here, een reiswebsite waar ik graag even op rondsurf, zeker op donkere dagen als deze. Voor Nadelunch.com schreef ik al eens waarom dit concept me zo aanspreekt. Van een boeking is het tot nu toe nog niet gekomen.. Maar wie weet deze zomer? Naast Griekenland trekt ook het Italiaanse (eten) heel erg.

Heb jij al plannen voor de zomervakantie?

Liefs!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Debby
  December 24, 2013 at 10:16

  Eliza was here spreekt mij ook zeker aan! Griekenland is zo mooi, ik vond Kreta echt al betoverend maar er zijn zeker nog meer pareltjes te vinden.

 • Reply
  Suzanne
  December 24, 2013 at 10:19

  Wauw, die eerste foto!!! Ja, we moeten zeker niet vergeten hoeveel moois Europa/Griekenland ons te bieden heeft. En de rest van de wereld natuurlijk hihi

  xx

 • Reply
  Stephanie
  December 24, 2013 at 10:41

  Wat een prachtige foto’s! Ik ga deze zomer naar Vietnam, mijn eerste grote reis buiten Europa dus heb er onwijs veel zin in.

 • Reply
  Nancy
  December 24, 2013 at 12:06

  Typisch, iemand anders schreef toevallig laatst ook over Eliza Was Here. En ik ben het met jou (en haar) helemaal eens! Eliza Was Here vind ik super!!! Ik ben vorig jaar naar Frigiliana in Zuid-Spanje geweest. Fijn met huurauto erbij en genieten maar. Het hotel was super, uitkijkend over het dal, heerlijke keuken en one of a kind kamers met een groot terras (dat grote terras/balkon hadden wij gelukkig!). Als ik er aan terug denk wil ik meteen weer op vakantie.
  Samos heb ik ook mooie herinneringen aan: Het was de laatste vakantie waarbij ik met mijn ouders op vakantie ging. Mijn vader is plotseling overleden (2 jaar terug) op zijn zomervakantie in Frankrijk en Samos is dus de laatste vakantie waar we met zijn allen waren, inclusief oom, tante en neefjes zoals the good old days :) We kwamen bij Samos omdat kennissen er vandaan komen en we dus écht eens moesten gaan. Dat is ons in ieder geval niet tegen gevallen en nu heb ik er mooie herinneringen aan.

  Tijd om de volgende reis weer eens te plannen! Het weer wordt inderdaad niet functioneel koud zoals ik dat noem ( http://mrsstilletto.blogspot.nl/2013/12/functioneel-koud.html ) dus kan ik me net zo goed gaan vergapen aan fijne adresjes voor de honeymoon! :)

  Groetjes Nancy

 • Reply
  Rosanneke
  December 24, 2013 at 14:02

  Oeh, ik ben ook zo’n Griekenland-fan! Tot nu toe ben ik op Kreta, Corfu, Kos en Lesbos geweest. Ik vond zelf Corfu het mooist, erg groen. Komende zomer hoop ik er weer naartoe te gaan, dit keer met een klein meisje ;-)

 • Reply
  Mirte
  December 24, 2013 at 14:03

  Wauw die plaatjes zijn echt genieten zo met dit weer hier.
  Ik heb ontzettende spijt dat ik de winterzon niet heb opgezocht!
  Wat betreft Griekenland, deel ik je mening volkomen. Ik houd van Griekenland, van de mensen, het eten, het weer en de mooie plaatsen.
  Wij zijn dit jaar naar het Griekse eiland Zakynthos geweest, echt een aanrader en volgens mij ook met Eliza was here te boeken.
  Voor volgend jaar willen we graag naar Santorini, wat ook erg gaaf moet zijn!

  Liefs

 • Reply
  Mieke
  December 24, 2013 at 15:15

  Wij zijn op het moment toevallig aan het kijken voor een vakantie naar Griekenland in mei. We zijn er allebei nog nooit geweest. Hier kunnen we in ieder geval inspiratie opdoen, wat een mooie foto’s.

 • Reply
  Nuria
  December 25, 2013 at 12:48

  Wauw, wat een prachtige plaatjes!! Ik ben nog nooit in Griekenland geweest maar zou er dolgraag een keer naar toe gaan!

 • Reply
  Marieke
  December 25, 2013 at 15:39

  Griekenland is geweldig! Ben zelf op Kos en Zakynthos geweest en zou graag nog eens gaan!

 • Reply
  annouska
  December 28, 2013 at 17:40

  Ah dat klinkt zo heerlijk, ik ben er namelijk zelf nog nooit geweest..

 • Reply
  Eliza
  January 14, 2014 at 10:34

  Wat een leuke blog Lin! En dan die reacties, wat geweldig dat jullie mijn ontdekkingen allemaal zo leuk vinden.
  Hopelijk mogen jullie ook snel genieten van een van deze paradijselijke plekjes…
  Liefs, Eliza

Leave a Reply

%d bloggers like this: