Weekendje Brugge

By February 26, 2014 Travel 30 Comments

IMG_0026Een aantal weken geleden werd ik benaderd door Toerisme Vlaanderen of ik het leuk vond om een stad naar keuze te ontdekken. Aangezien ik nog nooit in Brugge was geweest en daar veel leuke verhalen over had gehoord was de keuze snel gemaakt. G mocht mee en afgelopen weekend bezochten we deze stad.

IMG_0002

weekendje brugge

IMG_0013

IMG_0017

IMG_0034

IMG_0036

 

 

IMG_0047

IMG_0052

Wat een mazzel; het was precies dit weekend heerlijk lente-achtig weer. We hebben dus heerlijk door de stad gelopen, het eerste terrasje van het jaar gepakt en ik ging helemaal los in een bijzondere chocoladewinkel. In twee dagen ontdekte ik zoveel mogelijk leuke adresjes, at ik waanzinnig lekker Vlaams en maakte ik heel veel foto’s van de stad. Het is net een openluchtmuseum.

IMG_0053

IMG_0056

IMG_0058

IMG_0060

IMG_0061

IMG_0070

IMG_0087

IMG_0090

Mijn tips en adresjes voor een weekendje Brugge

Stadswandeling
Brugge is mooi en met een flinke wandeling kun je een heel groot deel van de stad zien. Loop via de Markt en ’t Zand naar de Rozenhoedkaai en je snapt precies waarom Brugge ook wel Venetië van het noorden wordt genoemd.

Books & brunch
Helaas in het weekend gesloten maar mocht je al op een vrijdag in Brugge zijn, dan moet je zeker even bij Books&Brunch naar binnen lopen. De combi van tweedehandsboeken en een gezonde brunch klinkt mij in ieder geval als muziek in de oren.

De Vlaamsche Pot
Na het bezoeken van de website van de Vlaamsche pot was ik een beetje sceptisch, het zag er in mijn ogen niet heel uitnodigend uit. De website doet de zaak absoluut geen recht, hier eten was voor mij het hoogtepunt van een weekendje Brugge. Ik heb zo genoten! Ik ontdek nieuwe culturen, steden en landen het liefst door te proeven. Mario Cattoor is de eigenaar van de Vlaamsche Pot en schreef meerdere boeken over de Vlaamse keuken. Hij liet ons deze avond heel veel proeven; patés, waterzooi en konijn gestoofd in donker bier. Hierbij schonk hij een Pinot Gris van een Vlaamse wijngaard. Op en top Vlaams gegeten dus.

Onlangs bijgewerkt4

The Chocolate Line
In Brugge kun je onmogelijk om alle chocoladewinkels heen, er zijn er zoveel. Mij was the chocolate line getipt, een zaak met de meest bijzondere smaken. Denk aan bacon, citroengras en Monkey’s favorite (koriander, karamel en pinda).

Reisboekenwinkel
Als je over de Markt loopt valt boekenwinkel De Reyghere meteen op; althans als je ook van reizen houdt. Deze gespecialiseerde boekenwinkel heeft prachtige travel magazines en alle Lonely Planets die je maar wenst. Ik nam de nieuwste versie van Bali & Lombok mee. Niets zo fijn als nog meer reisinspiratie wanneer je op reis bent.

Massimo Dutti
Brugge heeft veel leuke boetiekjes en je kunt hier shoppen bij de grote Belgische ontwerpers (Dries van Nooten, Anne deMeuelmeester). Ook de standaards winkels als Zara en (mijn favoriet) Massimo Dutti vind je hier. Let op; niet alles is op zondag open.

Salvador Dali museum
Cultureel verantwoord doen is niet moeilijk in Brugge; er zijn tientallen musea om uit te kiezen. In de prachtige Belfry (een middeleeuwse klokkentoren) is het Salvador Dali museum* gevestigd. Hier hangen een aantal van zijn meer expliciete schetsen, maar ook 12 schetsen die zijn gebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland – schitterend vond ik deze. Ook leuk: je kunt een groot deel van de schetsen kopen; helaas hingen er geen prijskaartjes bij.

Eigenlijk wilde we dit weekend ook nog Oostende bezoeken maar Brugge was te leuk om zondag vroeg weg te gaan.

Liefs!

* Met een Brugge citycard heb je gratis toegang tot dit museum – en nog veel meer musea en activiteiten. Meer info over het bezoeken van Brugge vind je op de website van Toerisme Brugge.

Brugge bezocht ik op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen. 

30 Comments

Leave a Reply