Vijg met Geitenkaas

By July 20, 2017 Food, Foodlou No Comments

12107962_497119217115682_4679714736117594202_nSoms zorgen de meest voor de hand liggende combinaties voor de lekkerste smaaksensaties – dus waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. En ben je kaas & fruitliefhebber? Dan ga je dit sowieso lekker vinden!

Vijgen zijn nu helemaal in het seizoen (juni – september) en daarom perfect om te gebruiken in gerechten. Dus sla ze in, zet de oven aan en binnen een kwartiertje staan deze warme vijgen met geitenkaas en honing op tafel: als voorgerecht, lekker tussendoor en zelfs heerlijk als toetje!

Ingrediënten:

  • 4 vijgen
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • 4 tl honing
  • kruiden: peper & tijm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de vijgen in kwartjes, maar zorg wel dat de vijg één geheel blijft. Verdeel dan de geitenkaas over de vijgen en lepel de honing eroverheen. Bestrooi dan met peper en tijm, zet 10 minuutjes in de oven en smakelijk eten!

Tip: Houd je niet van geitenkaas? Je kunt ook variëren met andere zachte kazen!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

Leave a Reply