Vietnam – Nha Trang

By August 20, 2013 Travel 16 Comments

Nha TrangNa een enerverende treinreis kwamen we ‘s avonds laat in Nha Trang aan, volgens de Lonely Planet the hedonistic beach capital of Vietnam. Om een klein beetje budgetverantwoord te doen na het prachtige resort in Hoi An boekten we een hostel. Ik kan prima in hostels slapen als ze maar schoon zijn. Bij het inchecken liepen we tegen een heuse BN’er aan en ik hoopte dat dat betekende dat het in ieder geval geen smerige bende zou zijn.

En dat was het gelukkig niet. Klein maar schoon en een douche met warm water. Voor 10 dollar per nacht kun je ook niet veel meer verwachten. En er lagen oreokoekjes in de minibar ;)

Nha Trang

Dailylin 018

Dailylin 026

Na het droppen van onze bagage gingen we stad in voor een hapje en een drankje. Hedonistic of niet, ik vind Nha Trang lelijk. De fluoriserende borden met Russische teksten helpen daar ook niet aan mee. Maar feesten kun je er zeker. Na verschillende barretjes te hebben uitgeprobeerd belanden we bij de prachtige Sailing Club en kreeg ik al snel een cocktail van wodka, sinaaasappelsap en red bull in mijn handen gedrukt. Een prima combinatie. Grappig: de dansvloer blijft lang leeg tot de Vietnamezen genoeg moed hebben ingedronken. Dan uit het niets staat iedereeen tegelijk op en gaat het los. Niet los zoals op mijn geliefde technofeeestjes in NL of Ibiza, maar voor Aziatische begripppen zeker.

Zo lelijk als de stad is, zo mooi is het strand van Nha Trang en voor twee dagen is het dan ook een prima uitvalbasis wannneer je door Vietnam reist. Bezoek aan het einde van de dag de grote witte Boedha, die je door de hele stad kunt zien. Aan het eind van de middag is het er rustig. Het is tevens een gedenkplaats voor de boedhistische moniken die zich in de jaren ’60 in de brand stoken om zich à te zetten tegen het regime. ( door het regime gro faangeduid als barbecue parties) Deze wereldberoemde foto komt je vast bekend voor.

In tegenstelling tot andere Aziatische landen komen tempels en boedha’s hier veel minder voor. Het communitisch regime verbiedt godsdiensten niet, maar raadt het wel af. Boedhism is de meest voorkomende godsdienst (16%) gevolgd door katholieken (7%).

Als je genoeg tijd hebt in Vietnam is Nha Trang leuk voor twee dagen. Genieten op het strand, ’s avonds feesten en de bijzondere Budha bezoeken. Daarna? Op naar de volgende bestemming.

Op naar Mui Ne met de sleeperbus.

16 Comments

Leave a Reply