Travel

Vietnam – Nha Trang

Nha TrangNa een enerverende treinreis kwamen we ‘s avonds laat in Nha Trang aan, volgens de Lonely Planet the hedonistic beach capital of Vietnam. Om een klein beetje budgetverantwoord te doen na het prachtige resort in Hoi An boekten we een hostel. Ik kan prima in hostels slapen als ze maar schoon zijn. Bij het inchecken liepen we tegen een heuse BN’er aan en ik hoopte dat dat betekende dat het in ieder geval geen smerige bende zou zijn.

En dat was het gelukkig niet. Klein maar schoon en een douche met warm water. Voor 10 dollar per nacht kun je ook niet veel meer verwachten. En er lagen oreokoekjes in de minibar ;)

Nha Trang

Dailylin 018

Dailylin 026

Na het droppen van onze bagage gingen we stad in voor een hapje en een drankje. Hedonistic of niet, ik vind Nha Trang lelijk. De fluoriserende borden met Russische teksten helpen daar ook niet aan mee. Maar feesten kun je er zeker. Na verschillende barretjes te hebben uitgeprobeerd belanden we bij de prachtige Sailing Club en kreeg ik al snel een cocktail van wodka, sinaaasappelsap en red bull in mijn handen gedrukt. Een prima combinatie. Grappig: de dansvloer blijft lang leeg tot de Vietnamezen genoeg moed hebben ingedronken. Dan uit het niets staat iedereeen tegelijk op en gaat het los. Niet los zoals op mijn geliefde technofeeestjes in NL of Ibiza, maar voor Aziatische begripppen zeker.

Zo lelijk als de stad is, zo mooi is het strand van Nha Trang en voor twee dagen is het dan ook een prima uitvalbasis wannneer je door Vietnam reist. Bezoek aan het einde van de dag de grote witte Boedha, die je door de hele stad kunt zien. Aan het eind van de middag is het er rustig. Het is tevens een gedenkplaats voor de boedhistische moniken die zich in de jaren ’60 in de brand stoken om zich à te zetten tegen het regime. ( door het regime gro faangeduid als barbecue parties) Deze wereldberoemde foto komt je vast bekend voor.

In tegenstelling tot andere Aziatische landen komen tempels en boedha’s hier veel minder voor. Het communitisch regime verbiedt godsdiensten niet, maar raadt het wel af. Boedhism is de meest voorkomende godsdienst (16%) gevolgd door katholieken (7%).

Als je genoeg tijd hebt in Vietnam is Nha Trang leuk voor twee dagen. Genieten op het strand, ’s avonds feesten en de bijzondere Budha bezoeken. Daarna? Op naar de volgende bestemming.

Op naar Mui Ne met de sleeperbus.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Brenda
  August 20, 2013 at 07:37

  Wat is het toch heerlijk om je reisverhalen te lezen. Ik denk niet dat ik ooit in Vietnam zal belanden, maar het lijkt me wel een prachtig land.
  En gelukkig heb je toch nog oreokoekjes kunnen eten ;)

 • Reply
  Anke
  August 20, 2013 at 08:08

  Zolang hostels schoon zijn, is er inderdaad niks mis mee! Die reuze boeddha heeft trouwens wel wat weg van de Tian Tan Boeddha in Hong Kong, ook zo groot en boven de omgeving uittorend, mooi!

 • Reply
  Josianne
  August 20, 2013 at 08:58

  Dat beeld moet enorm indrukwekkend zijn (op de foto’s in ieder geval wel haha). Leuke foto van jou in de schommel!

 • Reply
  Bente
  August 20, 2013 at 09:36

  Leuk verhaal weer! En leuke foto’s! :)

 • Reply
  Christel
  August 20, 2013 at 10:59

  Ah Mui Ne ben ik ook geweest! Lijkt ergens wel beetje op Nha Trang als ik het zo hoor. Mui Ne kan je de witte en rode zandduinen bezoeken. En de Canyon is ook mooi. Ben benieuwd hoe je het vindt!

 • Reply
  Anne
  August 20, 2013 at 11:06

  Ha! Kreeg je toch nog je koekjes na het treinavontuur :) Wat ziet het er schitterend uit. Na een paar dagen strand en feesten heb je dat volgens mij ook wel weer gezien ja. Have fun!

 • Reply
  Farah
  August 20, 2013 at 11:49

  Die foto van je is echt leuk!

  Echt leuk om al je avonturen te lezen :). En zelfs een bn’er tegen gekomen whop whop haha.

 • Reply
  Nuria
  August 20, 2013 at 13:05

  Gaaf om te lezen wat je allemaal mee maakt! Je laatste foto vind ik zo leuk!

 • Reply
  Marieke
  August 20, 2013 at 16:13

  Leuke laatste pica babe! En ik ben natuurlijk razend nieuwsgierig wie die BN’er was!!

 • Reply
  PS by Dila
  August 20, 2013 at 22:49

  Wauw, wat een prachtige foto’s komen er voorbij op je blog! Een reis om jaloers op te worden. :)

 • Reply
  Debby
  August 21, 2013 at 10:00

  Arme BN’ers, ze hebben zelfs aan de andere kant van de wereld geen rust :P. Ik dacht dat boedhisme geen geloof was maar een levensstijl? Ziet er heerlijk uit zeg!

 • Reply
  Marije
  August 21, 2013 at 13:57

  Wat leuk om je verhalen zo te lezen. Nha Trang sla ik dus maar eventjes over ;-)

 • Reply
  annouska
  August 21, 2013 at 16:44

  Prachtig om te zien..

 • Reply
  Michelle @ The World is a Book
  August 21, 2013 at 23:32

  Haha oreo koekjes; nou, dat was dan vast meant to be ;-) Wat een super leuke foto van jou!

 • Reply
  Sanne
  August 22, 2013 at 10:19

  Ik vind je reisblogs echt fantastisch. Ik wil ook! Veel plezier op je volgende bestemming!

 • Reply
  Marcella
  August 24, 2013 at 19:51

  Mooie foto’s, die op de schommel is gaaf!

Leave a Reply

%d bloggers like this: