Vietnam – Mui Ne

By August 22, 2013 Travel 30 Comments

Mui ne

Al de hele reis ben ik aan het genieten van prachtig Vietnam. De mensen, de chaos, de heerlijke gerechten en de prachtige natuur. Maar pas in Mui Ne werd ik echt verliefd op het land. En dit is waarom:

sand dunes

Mui ne

Mia resort

Mia resort

Mui ne

In Mui Ne is het tijdens onze zomer laagseizoen en dus is het er (zeker vergeleken met de rest van Vietnam) heerlijk rustig. Mui Ne is echt een must visit wanneer je door Vietnam reist en wel hierom:

* De stranden zijn de mooiste van heel Vietnam. Witte zandstranden, palmbomen en goede golven waar je prima op kunt bodyboarden en surfen.
* De natuur om Mui Ne is  adembenemend. Een nacht stonden we om 04.00 op om de zonsopgang te zien boven de witte zandduinen. Adembenemend, er was nog geen voetstap op het zand te zien.
* Mui Ne is van origine een vissersdorpje en elke ochtend wordt de verse vangst naar het dorp gebracht: dat betekent dus heerlijke verse visgerechten in Mui Ne.
* Het Mia Resort. Heaven on earth maar daarover later meer.

Dit blogje typ ik vanuit Ho Chi Minh Stad, na dagen rust aan het strand vond ik het te gek om weer de chaos in te duiken. Ho Chi Minh City is druk, vies, benauwd en je kijkt er je ogen uit. I love it! Het eten? Waanzinnig! Gister aten we voor zo’n 10 euro bij allerlei kraampjes en het eten bleef maar komen. Pinda’s, pepertjes, limoen, onbekende kruiden, ik proef zoveel mogelijk.

Morgen gaan we Ho Chi Minh stad helaas akweer verlaten(een uitgebreidde blog volgt nog). Op naar Maleisie!

30 Comments

Leave a Reply