Travel

Vietnam – Halong Bay

Hoi an 318Wie net als ik een Top Gear obsessede huisgenoot heeft, komen de volgende beelden misschien wel bekend voor. In een van de travel specials reizen de mannen van de BBC door Vietnam en eindigen ze in HalongBay. Een prachtige baai vol met limestone bergen (of draken als je het de bijgelovige Vietnamezen vraagt). Een van de natuurwonderen van de wereld. En nu we toch in Vietnam zijn, wilde ik deze natuurlijk gaan bekijken.

Hoi an 289

Hoi an 293

Hoi an 300

Na de nachttein terug uit Sapa te hebben genomen kwamen we om 05.00 weer in Hanoi aan. En om 07.30 zouden we alweer worden opgehaald voor onze trip naar Halong Bay. Gelukkig konden we bij ‘ons’ hotel van de eerste nachten terecht voor een vroeg ontbijtje en een douche.

De weg van Hanoi naar Halong Bay is slecht en regelmatig stuiterde ik van mijn stoel door de kuilen en gaten in de weg. Na een tocht van zo’n 4.5 uur kwamen we aan in Halong City waar we de boot richting de baai namen.

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo’n fan van super geroganiseerde tours en tourguides die verplicht grappig en leuk doen. Maar het was lastig om dit zelf te regelen en oh men het uitzicht? Het uitzicht maakte alles goed. Ik vond het super bijzonder om zo’n iconisch plaatje in het echt te zien. Hetzelfde gevoel kreeg ik een beetje bij Sydney’s Opera house.

De zonsondergang was adembenemend mooi en ‘s avonds schenen de sterren helder. Het had vast heel romantisch kunnen zijn maaaar dat zat er deze tocht even niet in ;) Geeft ook niet. De volgende dag bezochten we nog een dorpje op het water. 600 mensen die leven in de baai, er is zelfs een schooltje op het water.

Mocht je ooit naar Halong Bay gaan dan zou ik even kijken wat je zelf kunt regelen, maar mocht je niks kunnen vinden? Dan maar even heel toeritisch doen en met zo’n tour mee, het is toch wel heel bijzonder om gezien te hebben.

Een reisdipje
Terug in Hanoi was ik heel even klaar met de reis. In een week tijd ontzettend veel mooie dingen gezien maar ook 9 uur in een minibus gezeten, 18 uur in een vliegtuig, 24 uur op een boot, 2 nachten in de nachttrein doorgebracht en 1 dag 16 kilomter door de stromende regen gelopen. En de volgende treinreis van 16 uur stond alweer op het programma. Waarom wilde ik ook alweer naar Vietnam? Ook zag ik in  Hanoi iets te vaak bordjes met daarop Thit Cho geschreven (hondenvlees). Toen ik daarna onwijs hard mijn hoofd stootte (hallo zo lang ben ik ook weer niet, maar iedereen hier is nog kleiner) stonden de tranen me in de ogen. Maar na een powernapje was ik gelukkig al snel weer over dit dipje heen.

De treinreis van Hanoi naar Danag duurde geen 16 maar liefst 18.5 uur. Wonder boven wonder viel dit alles mee en toen ik in Hoi An aankwam was ik weer helemaal blij. Prachtige stranden, overal kraampjes met verse kokosnoten en als het goed is de culinaire hoofdstad van Vietnam. Maar daarover later meer; Eerst bijkomen* bij het zwembad met een verse kokosnoot en in het stadje onze duiken voor morgen boeken.

Liefs!

* Niet echt heel erg bijkomen hoor, ik ben een gelukkig kind dat ik deze reis kan maken en hoewel het reizen soms wat vermoeiend is, het hoort erbij en ik zou het niet willen missen.

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Laura
  August 9, 2013 at 13:04

  Ja, nu wil ik ook, dank je ;) En geniet van het bijkomen!

 • Reply
  Marlies
  August 9, 2013 at 13:17

  De foto’s zijn prachtig en een reisdipje kan gebeuren. Zoals je zelf al zegt zijn de lange ritten in de trein het meer dan waard als je uitstapt en het mooie uitzicht ziet. Bijkomen moet ook gebeuren, je bent op reis/vakantie!

 • Reply
  Suzanne
  August 9, 2013 at 13:24

  Ik snap je frustratie! De afstanden zijn lang, het duurt altijd langer dan ze zeggen. Reizen is superleuk maar kan ook vermoeiend zijn. Het kost veel energie om iets moois te zien.

  Geniet van de mooie momenten en probeer te genieten van elk moment, zelfs in een minibusje of trein!

  Liefs, Suzanne

 • Reply
  josie
  August 9, 2013 at 13:33

  Super mooi sis, geniet ervan over een paar weken ben je weer hier. Love you!

 • Reply
  sigrid
  August 9, 2013 at 13:36

  Ja, van reizen op zichzelf rust je helemaal niet uit hè! Het zijn de fantastische dingen die je ziet die het zo bijzonder maken.
  Mooie foto’s, ik krijg weer een beetje ‘heimwee’ naar Maleisië :)

 • Reply
  Debby
  August 9, 2013 at 13:51

  Wauw, wat prachtig mooi! En moe zijn hoort erbij ja, maar neem ook je tijd om te rusten :)

 • Reply
  Chantal
  August 9, 2013 at 14:37

  Die reisdip klinkt zó herkenbaar! Kan ook bijna niet anders als je constant onderweg bent, dat maakt het gewoon extra moeilijk om je rust te pakken en te kunnen genieten. Je bent zeker niet de enige! Geniet van je prachtige reis, en ga ook gewoon ongeneerd aan het zwembad of strand liggen als je daar behoefte aan hebt (het is immers vakantie ;-)).

 • Reply
  Josianne
  August 9, 2013 at 14:39

  Vervelend dat je een ‘dipje’ had, maar ik kan me voorstellen dat je heeeel moe wordt van al dat reizen. Ach ja, lekker even slapen en bij het zwembad liggen en je bent zo weer opgeknapt ;)

 • Reply
  Ise
  August 9, 2013 at 15:04

  Wauw die eerste foto is mooi! (En de rest ook)

 • Reply
  Anke
  August 9, 2013 at 15:50

  Wow, Halong Bay, zo mooi! Word nu wel een beetje jaloers hier zo ;)

 • Reply
  Linda
  August 9, 2013 at 16:11

  Wauw, wat een prachtige reis ben je aan het maken! Ik snap best dat je het af en toe even een beetje gehad hebt. Dat heeft iedereen wel eens. Zolang je daarna maar weer keihard kunt genieten van alle moois om je heen :)

 • Reply
  Limoentje
  August 9, 2013 at 16:22

  Zo’n dipje hoort er bij. Het is, hoe mooi zo’n reis ook is, ook vermoeiend om altijd maar onderweg te zijn en alle prikkels te verwerken. Je zit wel op een prachtige plek!

  Halong Bay…. Ik zou er graag heen willen, maar het lijkt me ook moeilijk om er te zijn. In 2011 zijn daar twee vrienden van me om het leven gekomen en hoeveel het verdriet gesleten is, komt het toch weer naar boven wanneer ik bijvoorbeeld foto’s zie.

  Geniet van al het lekkers!

 • Reply
  Farah
  August 9, 2013 at 16:30

  Dat krijg je als je gaat reizen… Het kan niet altijd allemaal even leuk zijn. Maar als je het grootste gedeelte van je tijd maar aan het genieten bent is het goed. :)

  Af en toe een relax dagje inplannen werkt altijd.

  Ik vind het echt heerlijk om te lezen! Veel plezier nog.

 • Reply
  Iris
  August 9, 2013 at 16:37

  Echt leuk om je blogjes te lezen. Je maakt me helemaal enthousiast om er zelf ook heen te gaan :)

 • Reply
  Kirsten
  August 9, 2013 at 17:55

  Ik snap dat je er heel even klaar mee was, al dat reizen… Maar wat is het mooi zeg. En als je dan weer thuis bent, neemt niemand dit meer van je af. Jij bent hier geweest. Ik zou zelf ook ooit nog eens zo’n onwijs mooie (vermoeiende) trip willen maken.. Geniet er van!

  Liefs,
  Kirsten

 • Reply
  Nuria
  August 9, 2013 at 18:15

  Wauw! Wat een mooie foto’s! Geniet ervan!

 • Reply
  Nanda
  August 9, 2013 at 18:35

  Wat een toffe foto’s! En reisdipjes, ik ken het. Geniet van de mooie dingen, voor je het weet ben je weer in NL!

 • Reply
  annouska
  August 9, 2013 at 18:48

  poeh dat is wel een heftige reis, met hele mooie beelden. Ik geloof dat je heel wat van je lichaam mag verwachten ondanks dat het het zeker waard is.

 • Reply
  Anne
  August 9, 2013 at 23:43

  Wat prachtig. Ik hoop dat je de komende tijd ook nog zo geniet van alles wat komen gaat :) en wat mij betreft hoef je je niet te verontschuldigen voor je ‘reisdipje’, ik geloof dat dat vrij normaal is. Vietnam blijft ver weg en heeft een hele andere cultuur dan de onze (bijvoorbeeld dat hondevlees en de kleinere mensen), dat is gewoon emotioneel best wel vermoeiend :)
  Veel plezier nog! Ik kijk uit naar je volgende reis-posts.

 • Reply
  Marlou
  August 10, 2013 at 07:44

  Logisch hoor, af en toe een dipje. Hoe erg je ook mag boffen (en dat zelf duidelijk ook beseft, dus dat is mooi :)) – reizen ís nu eenmaal niet altijd fijn en leuk en makkelijk. Ik hoop dat je nu weer echt 1000% geniet – de foto’s zijn in elk geval prachtig. Vooral die allereerste, wauw.

 • Reply
  Self Help Hipster
  August 10, 2013 at 21:41

  Xxxx love reading about your trip miss you

 • Reply
  Marije
  August 11, 2013 at 21:11

  Wow, Halong Bay! Gaaf! Wij zouden daar ook naartoe, maar hebben toch gekozen voor Phu Quoc in het zuiden. Balen joh, je reisdipje! Wel heel herkenbaar overigens!

 • Reply
  Marcella
  August 12, 2013 at 21:12

  Wauw, Halong Bay lijkt me gaaf! Fijn dat het na je dipje weer beter gaat.

 • Reply
  Michelle @ The World is a Book
  August 13, 2013 at 22:49

  Wat onwijs mooi! En zo’n dipje klinkt heel herkenbaar! Gewoon even lekker chillen af en toe. Geniet ervan!

 • Reply
  Anne
  August 14, 2013 at 17:09

  Beetje uitrusten tussendoor is niks mis mee. Ik deed dat niet genoeg tijdens een 3 weken lange roadtrip door de US (en daarvoor een week familiebezoek), waardoor ik de laatste week constant in de rijdende camper heb geslapen en niks van de omgeving heb gezien. Ik hoop dat je met nieuwe energie aan het genieten bent van het vervolg van je reis.

 • Reply
  Iris
  August 18, 2013 at 01:16

  Och jee. Zo’n dip zou ik meteen de eerste dag al hebben. Ik vind dat je je weer goed hebt herpakt! Het vraagt ook wel veel van je energie zo’n reis, zoooveel nieuwe indrukken. Maar het is het blijkbaar wel waard als ik de foto’s zo zie. Wauw. Heel mooi! (Ik probeer niet meer over het hondenvlees na te denken maar ik word er echt een beetje misselijk van)

Leave a Reply

%d bloggers like this: