Food Foodlou

Vega Rode Biet Tortillas

 

img_1266De eerste week van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op. Goede voornemens? Ik niet echt. Gewoon proberen te genieten van alles wat op mijn pad komt, mensen die mij dierbaar zijn veel blijven zien en streven naar een goede work/wine balance.

Met eten blijf ik natuurlijk lekker experimenteren en wil ik dit jaar wat meer vegetarisch eten. Normaal eet ik vooral heel veel kip en ik wil gaan bekijken of ik mij anders ga voelen als ik dat wat vaker in de schappen laat liggen. En mijn eerste vega maaltijd van 2017 was erg geslaagd! Ik vulde rode bieten tortilla’s – sinds kort ontdekt met maar 88 kcal per tortilla en ook in variant wortel te verkrijgen – met een lekkere mix van Oosterse tofu reepjes en een hele berg aan groenten. Ze vullen enorm, zijn erg lekker en een leuk kleurenfestijn op je bord!

Ingrediënten:15781576_686822928145309_6273142742892288964_n

 • 200 gram broccoli 
 • 90 gram biologische Ooosterse tofu reepjes
 • 1/2 zoete puntpaprika
 • 70 gram maïs
 • 125 gram rode kidneybonen
 • 2 rode bieten tortilla’s 
 • 1/2 bakje Sajoer groente boemboe
 • 150 ml water
 • peper

Bereiding:

 1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook tot net beetgaar
 2. Snijd de paprika in kleine stukjes
 3. Bak de tofu in een wokpan en voeg daarna de paprika, gekookte broccoli, kidneybonen en maïs toe
 4. Voeg na een paar minuten de groente boemboe, het water en peper toe en roer alles goed door
 5. Zet nog even op hoog vuur en blijf roeren totdat het water goed is opgenomen
 6. Verwarm de tortilla’s in de magnetron of in een koekenpan, doe de vulling erin en aan tafel!

Tip: maak direct een dubbele portie zodat je de vulling de volgende dag voor je lunch of avondeten kunt gebruiken.

Liefs, Foodlou
Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jessica
  January 6, 2017 at 16:59

  Lijken me heel lekker! Waar koop je deze rode bieten tortilla’s?

  • Reply
   Malou - Foodlou
   January 8, 2017 at 22:15

   Zijn ook echt heel smaakvol! Ze zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn in het koelschap bij de verse pasta’s etc. Van het merk No Fairytales. Ik heb ze zelf bij een AH XL vestiging gehaald, weet niet zeker of ze ook in de kleinere vestigingen te vinden zijn.

Leave a Reply

%d bloggers like this: