Vega Portobello Burger

By September 29, 2017 Food, Foodlou No Comments

IMG_8822Een beetje meer vega wordt niemand op de wereld slechter van. En ondanks dat ik ontzettend kan genieten van vlees of vis, eet ik tegenwoordig minstens de helft van de week vegetarisch – iets wat steeds gelukkig steeds makkelijker wordt met het stijgende aanbod!

Tofureepjes eet ik het meest, snel klaar en lekker om bijvoorbeeld door een wokgerecht te doen. Maar ik probeer ook steeds meer vegetarische burgers uit. En waar sommige burgers echt naar karton smaken, zijn er ook hele goeie vleesvervangers te vinden.

Deze week in de bonus – ja, ik blijf een Nederlander – kocht ik pompoen tijmburgers bij de appie. Want, liefde voor pompoen. En tijm staat ook in mijn lijstje van favoriete kruiden. En tussen gegrilde portobello en een perfect rijpe avocado was deze vegaburger echt om te smullen! Ook laag in koolhydraten – al at ik er wel lekker Roseval aardappeltjes met mayonaise bij.

Ingrediënten:IMG_8823

  • 2 portobello
  • 1 pompoen tijmburger
  • 1/2 avocado
  • 1/2 tomaat
  • 1 el olijfolie
  • handje gemengde sla
  • kruiden: peper, zout, knoflookpoeder

Bereiding:

  1. Snijd een paar verticale en horizontale streepjes in de portobello en besprenkel met olijfolie, peper en zout
  2. Verwarm olie in een koekenpan en bak de burger in 8-10 minuten gaar (op het laatst op hoog vuur zorgt voor een lekker krokante buitenkant)
  3. Zet ondertussen de grill aan en snijd de avocado en tomaat in reepjes
  4. Grill heet? Leg de portobello tussen een bakpapiertje in de grill en laat ongeveer 6-8 minuten grillen
  5. Ze zijn klaar als ze beginnen te slinken en je er makkelijk met een mesje in kunt prikken
  6. Burger ook klaar? Dan kun je gaan bouwen: portobello, sla, burger, tomaat, avocado, portobello
  7. Aardappeltjes of frietjes erbij en je kunt aan tafel!

Tip: Heb je geen grill? Je kunt de portobello ook op grillstand in de oven doen.

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

Leave a Reply