Vega Libanees Platbrood

By March 16, 2017 Food, Foodlou 4 Comments

IMG_3126Elk vrij uurtje zit deze maand in mijn nieuwe huis. Na werk sprint ik zo snel mogelijk richting mijn appartement om aan de slag te gaan met plinten leggen, Ikea kasten in elkaar te zetten en schoon te maken. Eten is nu iets wat vaak snel tussendoor gebeurt en ook ‘s avonds heb ik weinig energie om lunch en snacks voor de bereiden voor op werk, laat staan dat ik nog tijd neem om de sportschool van binnen te bekijken. Maar hoe zorg ik er dan voor dat ik straks niet als tientonner uit mijn verhuizing kom?

Superblij ben ik om weer terug te zijn in mijn favoriete wijk in Utrecht: Lombok. Het barst er van de verse bakkers, groentewinkeltjes, heel veel vers eten en een diversiteit aan mensen – ik ben er gek op. Tijdens het klussen kom ik sneller in de verleiding om eten te bestellen of een kant-en-klaar blik soep open te trekken. Maar Lombok maakt het mij gelukkig iets makkelijker om zoveel mogelijk onbewerkte producten te eten. En mijn laatste ontdekking wordt al bijna een verslaving: Libanees platbrood. Ik had het al wel eens gegeten, maar toen mijn favoriete winkel Libanees platbrood (5 stuks) voor €0.49 verkocht was ik helemaal om.

Het brood heeft zelfs zonder iets een heerlijke en superverse smaak en vult meer dan een tortilla wrap. Maak een lekkere salade, koop je favoriete groenten, gooi het op het brood, rol op en smullen maar. Ook heel handig als ik klus-hulp heb en snel iets lekkers klaar wil maken. Deze vegetarische variant met mango, komkommer, paprika, houmous en fetakaas past helemaal bij het zonnige weer en geeft je een instant ‘ik geniet’ gevoel. Biertje erbij na het harde klussen en ik ben weer helemaal happy!

Ingrediënten:IMG_3127

  • 1 Libanees platbrood (van de Turk)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 mango
  • 1/3 komkommer
  • 2 el pompoenhoumous
  • 50 gram Dodoni fetakaas
  • handje verse basilicumblaadjes
  • snufje peper

Bereiding:

  1. Snijd de komkommer en paprika in lange reepjes
  2. Schil dan de mango en snijd in stukjes
  3. Leg het platbrood op een bord en smeer de pompoenhoumous in een streep op het brood
  4. Leg daarna de komkommer, paprika, mango op de houmous
  5. Verkruimel de fetakaas er overheen en maak af met basilicumblaadjes en peper
  6. Rol het platbrood op en aanvallen!

Tip: Je kunt het platbrood ook ideaal als brood met dipjes of als pizzabodem gebruiken!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

4 Comments

Leave a Reply