Try New Shit #1

By February 27, 2015 Inspiration 14 Comments

Schermafbeelding 2015-02-26 om 20.43.37

Ik houd van goede voornemens; ieder jaar kies ik drie goede voornemens waar ik me op wil focussen. De doelen moeten haalbaar zijn, meetbaar en ze moeten mijn leven beter of leuker maken. Door deze methode haal ik de afgelopen jaren op rij steeds mijn doelen, doelen die er voor mij toe doen.

Dit jaar koos ik als derde goede voornemen er eentje die er volledig op gericht is het leven leuker te maken; ik houd van nieuwe dingen. Nieuwe bestemmingen, nieuwe mensen leren kennen en nieuwe dingen proberen just for the heck of it.

Iedere maand iets nieuws & exciting doen
Over mijn derde doel heb ik langer moeten nadenken, er was niet iets dat direct in me opkwam. Dus dacht ik na over waar ik normaal heel vrolijk van word. Ik houd van nieuwe dingen proberen, nieuwe mensen ontmoeten, ervaringen opdoen. Van een proefles bij een nieuwe sport, een nieuwe stad bezoeken of een nieuwe keuken uit proberen. Ik kan intens blij worden van het vooruitzicht op dit soort nieuwe dingen.

So far, so good. In januari en februari haalde ik dit voornemen en voor maart staat iets gepland dan hier heel goed ij past.

Januari
In januari deed ik iets wat ik nooit eerder deed, maar wat ik iedereen kan aanraden. Samen met G ging ik naar een Escape room. Wat? Ik zei nooit dat de dingen die ik ging doen wereldschokkend of alleen maar zeer spectaculair zouden zijn. Nieuw en fun zijn de enige criteria voor dit voornemen.

In een escape room word je 60 minutenlang opgesloten en via allerlei hints en aanwijzingen moet je proberen te ontsnappen. Codes kraken en sleutels vinden die weer leiden naar geheimzinnige kluisjes. Binnen 55 minuten lukte het ons te ontsnappen. Ook een leuk idee als je wil weten of je eerste date de moeite waard is ;)

Februari
In februari liep ik bij vishandel Schmidt naar binnen en liep ik met twee verse kreeften weer naar buiten. Ik weet niet of ik dit per se heel leuk vond, heel nieuw was het wel. En ik kan nu zelf kreeften bereiden, altijd goed als je indruk wil maken met een etentje. Een beetje zielig vond ik het wel, maar aangezien ik gewoon vis en vlees eet en kreeft bestel ik een restaurant vind ik dat hypocriet. Toen de kreeften eenmaal gekookt waren bereidde ik ze nog verder in de oven met verse kruiden en boter. Zo heerlijk van smaak.

Maart
Afgelopen week kreeg ik een mail met een verzoek die perfect bij dit voornemen past. Over twee weken ga ik op citytrip via Srprsme!

Schermafbeelding 2015-02-26 om 21.04.56

“De mooiste reis plan je niet, die overkomt je.”
Wat is srprs.me?  Deze Amsterdamse aanbieder van ‘blind break trips’  wil de spontaniteit terugbrengen in reizen door haar reizigers pas op het vliegveld te vertellen waar ze naartoe gaan. srprs.me daagt zo uit om eigen herinneringen te maken door je hart te volgen in plaats van een reisgids. Volgende week ontvang ik een kaartje in de bus met daarop een code. Daarmee kan ik online inloggen en de temperatuur op de plek van bestemming zien. De bestemming? Die hoor ik pas als ik op Schiphol sta! Ik vind dit nu al een geweldig concept; koffers pakken en pas twee uur van tevoren horen waar ik naartoe ga. Ik ben zo benieuwd! Ik ga trouwens voor Girlslove2travel.com, dus houdt die blog in de gaten voor mijn avonturen.

Andere nieuwe ervaringen in 2015 waren een shoot voor de Runners World (nu in de winkel) en een nighttrail lopen. Ik ben nu al blij met dit voornemen, het doet me beseffen dat er meer is dan mijn baan (die op zichzelf al iedere dag voor nieuwe ervaringen zorgt) en houdt mijn ogen open voor leuke nieuwe dingen en kansen.

14 Comments

Leave a Reply