Inspiration

Try New Shit #1

Schermafbeelding 2015-02-26 om 20.43.37

Ik houd van goede voornemens; ieder jaar kies ik drie goede voornemens waar ik me op wil focussen. De doelen moeten haalbaar zijn, meetbaar en ze moeten mijn leven beter of leuker maken. Door deze methode haal ik de afgelopen jaren op rij steeds mijn doelen, doelen die er voor mij toe doen.

Dit jaar koos ik als derde goede voornemen er eentje die er volledig op gericht is het leven leuker te maken; ik houd van nieuwe dingen. Nieuwe bestemmingen, nieuwe mensen leren kennen en nieuwe dingen proberen just for the heck of it.

Iedere maand iets nieuws & exciting doen
Over mijn derde doel heb ik langer moeten nadenken, er was niet iets dat direct in me opkwam. Dus dacht ik na over waar ik normaal heel vrolijk van word. Ik houd van nieuwe dingen proberen, nieuwe mensen ontmoeten, ervaringen opdoen. Van een proefles bij een nieuwe sport, een nieuwe stad bezoeken of een nieuwe keuken uit proberen. Ik kan intens blij worden van het vooruitzicht op dit soort nieuwe dingen.

So far, so good. In januari en februari haalde ik dit voornemen en voor maart staat iets gepland dan hier heel goed ij past.

Januari
In januari deed ik iets wat ik nooit eerder deed, maar wat ik iedereen kan aanraden. Samen met G ging ik naar een Escape room. Wat? Ik zei nooit dat de dingen die ik ging doen wereldschokkend of alleen maar zeer spectaculair zouden zijn. Nieuw en fun zijn de enige criteria voor dit voornemen.

In een escape room word je 60 minutenlang opgesloten en via allerlei hints en aanwijzingen moet je proberen te ontsnappen. Codes kraken en sleutels vinden die weer leiden naar geheimzinnige kluisjes. Binnen 55 minuten lukte het ons te ontsnappen. Ook een leuk idee als je wil weten of je eerste date de moeite waard is ;)

Februari
In februari liep ik bij vishandel Schmidt naar binnen en liep ik met twee verse kreeften weer naar buiten. Ik weet niet of ik dit per se heel leuk vond, heel nieuw was het wel. En ik kan nu zelf kreeften bereiden, altijd goed als je indruk wil maken met een etentje. Een beetje zielig vond ik het wel, maar aangezien ik gewoon vis en vlees eet en kreeft bestel ik een restaurant vind ik dat hypocriet. Toen de kreeften eenmaal gekookt waren bereidde ik ze nog verder in de oven met verse kruiden en boter. Zo heerlijk van smaak.

Maart
Afgelopen week kreeg ik een mail met een verzoek die perfect bij dit voornemen past. Over twee weken ga ik op citytrip via Srprsme!

Schermafbeelding 2015-02-26 om 21.04.56

“De mooiste reis plan je niet, die overkomt je.”
Wat is srprs.me?  Deze Amsterdamse aanbieder van ‘blind break trips’  wil de spontaniteit terugbrengen in reizen door haar reizigers pas op het vliegveld te vertellen waar ze naartoe gaan. srprs.me daagt zo uit om eigen herinneringen te maken door je hart te volgen in plaats van een reisgids. Volgende week ontvang ik een kaartje in de bus met daarop een code. Daarmee kan ik online inloggen en de temperatuur op de plek van bestemming zien. De bestemming? Die hoor ik pas als ik op Schiphol sta! Ik vind dit nu al een geweldig concept; koffers pakken en pas twee uur van tevoren horen waar ik naartoe ga. Ik ben zo benieuwd! Ik ga trouwens voor Girlslove2travel.com, dus houdt die blog in de gaten voor mijn avonturen.

Andere nieuwe ervaringen in 2015 waren een shoot voor de Runners World (nu in de winkel) en een nighttrail lopen. Ik ben nu al blij met dit voornemen, het doet me beseffen dat er meer is dan mijn baan (die op zichzelf al iedere dag voor nieuwe ervaringen zorgt) en houdt mijn ogen open voor leuke nieuwe dingen en kansen.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Lauriëtte
  February 27, 2015 at 09:09

  Wat een gaaf concept! Lijkt me heel erg spannend om zo kort pas van te voren te weten waar je naartoe gaat. Ben benieuwd!

 • Reply
  Robin
  February 27, 2015 at 11:22

  Heul gaaf Lin! x

 • Reply
  felice
  February 27, 2015 at 11:23

  Spannend! Pas op het vliegveld te horen krijgen waar je naar toe gaat.. Gaaf concept! Ik ben benieuwd waar je naar toe gaat. Ik ga je volgen!!

 • Reply
  Hedwig
  February 27, 2015 at 11:36

  Aah leuk! Dat Escape Room klinkt echt supertof en heel spannend. Leuk ook dat je met srprs.me op vakantie gaat, ik ga in april en de voorpret alleen al is zo leuk! Ik ben heel benieuwd waar jij heen gaat :)

 • Reply
  Eva - eighty7
  February 27, 2015 at 11:42

  Wat een tof idee van die escape room; lijkt me erg leuk om eens te doen :)

 • Reply
  Debby
  February 27, 2015 at 14:46

  Die kreeften vind ik dan weer minder, maar wel stoer van je hoor, ik zou het eeecht niet durven. En sprs.me lijkt me zo supersupertof!!!!

 • Reply
  Andrea
  February 27, 2015 at 15:29

  Een heel leuk voornemen en wat een leuke dingen heb je al gedaan! Ik ga zelf in mei naar zo’n escape room. Ben heel erg benieuwd!

 • Reply
  Mylène
  February 28, 2015 at 10:51

  Wow! Wat ontzettend gaaf, zo’n verrassingsreisje. En sowieso tof dat je iedere maand iets nieuws wilt doen. Ik vind dat wel een mooi voornemen. Zo probeer ik de laatste tijd ook te leven. Er valt nog zoveel te doen en te beleven en je leeft maar één keer dus waarom ook niet!

 • Reply
  Myrthe
  February 28, 2015 at 16:13

  Zo’n Escape Room klinkt echt als een heel goed idee!
  En zo’n verrassingsreis lijkt me ook fantastisch zeg. Als ik binnenkort weer wat geld overheb toch maar even gaan bekijken :)

 • Reply
  Suzanne
  March 2, 2015 at 04:10

  Supergped voornemen! Die surprise reisjes lijken me ook erg leuk. Heb dat wel eens met familie gehad. Mijn opa en oma hadden een reis geboekt met hele familie en vertelden pas op Schiphol aan ons waar we heen gingen. Loved it!

 • Reply
  Jenn
  March 3, 2015 at 17:43

  Wat een gaaf concept!

 • Reply
  Ise
  March 4, 2015 at 13:00

  Echt een super goed idee. In eerste instantie hou ik niet zo van nieuwe dingen doen, totdat ik het eenmaal heb gedaan ;)

 • Reply
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  March 5, 2015 at 10:27

  Wat een goed voornemen om elke maand iets nieuws te doen. Ik ga ook meedoen. En een heel cool concept, dat sprs.me! Wil ik ook!

 • Reply
  Marcella
  March 14, 2015 at 09:56

  Wat een onwijs goed voornemen, leuk om te lezen hoe je het tot nu toe ingevuld hebt! Je verrassingstrip klinkt goed!

Leave a Reply

%d bloggers like this: