Travel

Travel wishlist: Gozo

Malta, GozoIk herinner me een moment op Ibiza, twee jaar geleden. Na een ritje met de scooter naar de noordkant van het eiland komen Ashley en ik op een verlaten strandje aan. De zee is azuurblauw, de tempratuur van het water precies goed en ik lig voor mijn gevoel uren in zee te drijven. Weinig werkt zo helend als de kracht van de zee. Tijdens reizen kan ik ook uren naar het water kijken, naar golven die tegen kliffen aanslaan. Hoe mooi ziet bovenstaande foto er uit?

Het is de Azure window op Gozo, een natuurlijke brug met het azuurblauwe water van de Middellandse Zee als achtergrond. Komt het je vaag bekend voor? Delen van Game of Thrones (scènes met Daenerys Targaryen)  zijn voor deze brug opgenomen.

Gozo, Hamlet


Zei ik eerder al dat het eindelijk eens tijd werd om al het moois van Europa te gaan ontdekken, deze zomer lijkt dat er eindelijk van te komen. Via Eliza was here, verlekkerde ik me aan heel veel mooie bestemmingen. Ik ben er nog niet helemaal uit wat de vakantieplannen voor aankomende zomer worden. Er staan twee persreizen op het programma naar Toscane en La Palma, dus echt klagen mag ik sowieso niet. Daarnaast willen G en ik heel graag naar Kopenhagen. Maar we hebben ook behoefte aan een weekje zon samen, een week even helemaal niets. Misschien zelfs pas in september. De Hamlet appartementen (bovenstaande foto’s) bevinden zich vlakbij het kleinste dorpje op Gozo, een van de eilanden die bij de eilandgroep Malta horen. Ook in september zijn de temperaturen hier nog zeer aangenaam, tussen de 24 en 27 graden gemiddeld.

Heb jij al vakantieplannen? Binnen Europa of juist ver daarbuiten? Niets lekkerder dan op deze regenachtige dag vast dromen over mooie reizen en prachtige bestemmingen, toch?

Liefs!

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  josie
  May 29, 2014 at 10:23

  Ziet er echt mooi uit!!

 • Reply
  Annemieke
  May 29, 2014 at 10:24

  Idd een fijne ochtend besteding zo op deze regenachtige dag. Ik vlieg van koffie, naar blog(s), naar reis tips voor Parijs. ;-) Volgende week staan drie dagen Parijs in de agenda en komende zomer staat een relax week Kroatië en een sportieve week Slovenië op de planning. Geen Italië helaas, een andere keer. Ik ben benieuwd naar jou (pers)reisje Toscane en wat betreft La Palma, daar komen mijn ouders net vandaan. Als ik hun verhalen mag geloven, krijgen Jolien en jij het heel fijn. Fijne dag vandaag. X

  • Reply
   Lin
   May 29, 2014 at 11:48

   Wat een fijne vooruitzichten!

 • Reply
  Josianne
  May 29, 2014 at 10:30

  Ik ga naar Italie deze zomer om lekker een weekje te kamperen! En anderhalve week daarna vier ik mijn verjaardag in Antwerpen, nu al heel veel zin in :)

 • Reply
  Lauriëtte
  May 29, 2014 at 10:42

  Wauw dat ziet er prachtig uit! Wat een fijne reizen heb je op de planning staan! :)

 • Reply
  Maire
  May 29, 2014 at 10:44

  Ziet er heerlijk uit! Ik ga 6 weken backpacken in Midden-Amerika deze zomer, ook heel veel zin in!

 • Reply
  Nanda
  May 29, 2014 at 10:49

  Wat een fijne foto’s! Heb zo’n zin om op vakantie te gaan, al moet ik nog even wachten. Azië staat dit najaar op de planning, drie maanden niets, heerlijk!
  Europa heeft ook genoeg mooie dingen die ik nog wil zien waaronder Toscane, dus ben benieuwd naar je verhalen :)

 • Reply
  Kirsten
  May 29, 2014 at 10:49

  Ha linds, ziet er weer heerlijk uit. Over 4,5 week ga ik Santorini. Ben je daar niet toevallig geweest en leuke tips? Kon op je blog niets vinden! X kirsten

  • Reply
   Lin
   May 29, 2014 at 11:50

   Nee, helaas (nog) niet! Have fun! x

 • Reply
  Lisette | Travellust.nl
  May 29, 2014 at 11:09

  Wauw, dit ziet er geweldig uit. Europa heeft zoveel moois te bieden, mijn wishlist wordt steeds langer!

  Mijn volgende tripje: over 2 weken een weekje Zon, Zeilen en Yoga langs de Turkse en Griekse kust!

 • Reply
  Cherissa Blans
  May 29, 2014 at 11:36

  Wat moooii, ik wil zo graag op vakantie!

 • Reply
  Explorista
  May 29, 2014 at 11:49

  Gozo lijkt me heerlijk. Ik ben wel op Malta geweest, en heb Gozo zelfs van dichtbij gezien, maar omdat ik naar het naastliggende pareltje ging (Comino), had ik geen tijd om Gozo te bezoeken :-( Ik zou wel buiten de zomer gaan, want dan is het heel warm! (En druk)

 • Reply
  anne
  May 29, 2014 at 12:05

  Mooi, dat blauw! En als ik dan naar buiten kijk en die regen zie, doet het me alleen maar nog meer verlangen naar vakantie ;)

 • Reply
  Dionne
  May 29, 2014 at 12:15

  Wat een prachtige foto’s! Ziet er heel tof uit!

 • Reply
  Laura
  May 29, 2014 at 15:00

  Zelf ben ik twee keer naar Malta geweest, top! Hoewel Gozo erg mooi is, ben ik wel van mening dat er op Malta mee te beleven valt en dat het praktischer is als je op Malta verblijft en dan 1 of 2 x oversteekt. Maar ja, zo jammer dat Eliza, zelf enorm fan van, geen aanbod heeft op Malta zelf…

  Ik ga over twee weken met Eliza naar Kreta, en in oktober ga ik een weekje naar Ibiza, Dus als je voor die laatste nog tips hebt…

 • Reply
  Eva
  May 29, 2014 at 15:35

  Mooi! Ik zou ook wel eens wat willen boeken via Eliza was Here, ziet er steeds zo mooi uit :) Je hebt mooie trips op de planning staan, en idd fijn als je in september nog even naar de zon kan! Ik ga eind juli naar IJsland (droom die uitkomt!) en eind augustus twee weken naar Frankrijk, lekker old skool kamperen en veel sporten :)

 • Reply
  Danique
  May 29, 2014 at 20:34

  Ziet er prachtig uit! Sowieso vind ik dat Eliza was here een geweldig aanbod heeft. Daar wil ik ook nog wel eens wat boeken. Deze zomer ga ik een klein weekje naar België toe naar een festival en nog naar Málaga. En begin volgend jaar backpacken in Azië, maar dat duurt nog even ;).

 • Reply
  Nuria
  June 4, 2014 at 17:44

  Ik heb nog geen plannen, ben nog steeds op zoek naar een mooie bestemming en dit is een van de toppers op mijn lijstje!

 • Reply
  Lonneke
  June 4, 2014 at 17:59

  Wauw! Hele fijne vooruitzichten ook, Toscane is leuk!
  Ik zit nu op het vliegveld van Darwin al je posts van de afgelopen weken door te lezen. Straks vliegen naar Azie voor 2 maanden, ook fijne zomerplannen dus :-)

 • Reply
  Janet
  June 5, 2014 at 21:25

  Net terug van een heerlijk lang weekend in Split, Kroatie en van het weekend genieten van straatfeestjes hier in Kopenhagen. En dan in de zomer naar Curacao, een reis die ik al een jaar of 10 wil maken. En eigenlijk, heel stiekem, hoop ik nog een keer naar Kroatie te kunnen tijdens het Dimensions festival.. Techno en het strand, what else can a girl wish for?

 • Reply
  Marleen
  June 7, 2014 at 18:07

  Mooi zeg! Malta hoor ik goede verhalen over. Geniet van je persreizen, klinkt goed!

 • Reply
  Chezzelia
  June 12, 2014 at 09:00

  Malta is leuk als je even niks wil doen. Als je een auto huurt kan je binnen 2 dagen heel het eiland zien. Tip, ga niet op zondag naar GOZO, dan is er heel weinig te doen en is vaak alles dicht!

Leave a Reply

%d bloggers like this: