Travel: Toscane – 4

By June 19, 2014 Travel 17 Comments

IMG_0679

Na een bezoek aan Florence staat op zondag een bezoek aan de stad Pisa op het programma. We vliegen rond 15.00 terug naar Amsterdam vanaf de luchthaven van Pisa, dus kunnen we ’s ochtends precies nog deze stad bezoeken en lunchen voordat het tripje er alweer op zit.

IMG_0680

IMG_0692

IMG_0695

IMG_0697

pisa2

Pisa1

Mijn eerste indruk? Je arriveert met een bus op een parkeerplaats zo’n 10 minuten rijden van Pisa, bussen en auto’s zijn verboden in de stad. Met een pendelbus word je naar de buurt van de welbekende toren gebracht om daar vervolgens opgewacht te worden door hordes verkopers die tassen/zonnebrillen dan wel beeldjes van giraffes aan je willen slijten. Not my cup of tea. Rond de toren van Pisa is het een drukte van jewelste van mensen die de welbekende ik-houd-de-toren-tegen pose aannemen en mensen die hier foto’s van maken.

Maar na de verplichte kiekjes nam onze gids ons een paar straten verder mee. De massa’s toeristen verdwenen en daarmee ook de vervelende verkopers. Pisa heeft meer te bieden dan alleen de toren; een historisch centrum met prachtige pleinen, heerlijke ijssalons en authentieke restaurantjes waar je goede pizza’s (ha ha) kan eten.

Helaas zat na een laatste lunch met antipasti en pizza ons tripje er echt op. Met een kleine vertraging vlogen we rond 16.00 terug naar Amsterdam alwaar Marieke en ik de trein terug namen naar Rotterdam.

Bedankt JUST AWAY voor een fantastisch tripje; na twee keer een mindere tijd in Italië heeft Toscane me echt overtuigd: Italy, you are fabulous!

Liefs!

 Laatste twee foto’s via Brouwertje

17 Comments

Leave a Reply