Travel

Travel tip: Périgueux Frankrijk

Frankrijk staat op stip op nummer een als het om de favoriete vakantiebestemming van de Nederlanders gaat. Ook vorig jaar vertrokken er weer zo’n 1.5 miljoen landgenoten naar het zuiden. Heel gek vind ik dat niet; de prachtige natuur, de Franse kaasjes en wijnen La Douce France is ook bij mij erg geliefd. Ga je dit jaar naar Frankrijk en staat je reis nog niet helemaal vast? Ga dan alsjeblieft een paar dagen naar Périgueux.

 

Wanneer je door Périgueux wandelt waan je je in een andere tijd; het is de stad met het grootste door monumentenzorg beschermde stadscentrum van Frankrijk. Het centrum is autovrij waardoor je heerlijk kunt dwalen en slenteren. Begin de dag op het grote plein met een koffie verkeerd en een croissant en zie hoe het stadje langzaam ontwaakt.

Op woensdag en zaterdag is een grote markt met kramen vol olijven, bakkers die hun stokbroden en madeleines verkopen en vele kramen met streekspecialiteiten zoals wijnen uit de Dordogne. Op alle andere dagen is er in de ochtend een iets kleiner marktje waar ze fruit, groentes en kaasjes verkopen.

Serieus, ik heb nog nooit zo’n relaxte vakantie gehad als mijn weekje in Périgueux. Alles draaide om ontbijten op een terras, zonnen en eten inslaan voor de outdoor lunch en barbecue.  Ik vind het bijna jammer dat ik deze zomer naar Vietnam ga… Bijna dan he ;)

Ga jij deze zomer naar Frankrijk?

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Nicole
  July 19, 2013 at 10:50

  Ik ga dit jaar ook weer naar Frankrijk op vakantie, Parijs en dan Nice.

 • Reply
  Michelle @ the World is a Book
  July 19, 2013 at 11:11

  Aah la douce France; heerlijk! Leuke foto’s!

 • Reply
  Debby
  July 19, 2013 at 11:47

  Ohh dat ziet er fijn uit! Ik ga al jaren niet meer in Frankrijk op vakantie, maar het blijft een mooi land :-).

 • Reply
  Mirthe
  July 19, 2013 at 12:04

  Het klinkt zo heerlijk! Ik ben nog nooit in Frankrijk buiten Parijs geweest, dat lijkt me eigenlijk wel iets om verandering in te brengen :)

 • Reply
  Lemonstale {Janie}
  July 19, 2013 at 17:21

  Goede tip, die ga ik onthouden!

 • Reply
  Nanda
  July 20, 2013 at 08:27

  Dat ziet er erg aanlokkelijk uit. Vooral dat ontbijtje op een terras, mjom!

 • Reply
  Lisa
  July 20, 2013 at 20:24

  Dat ziet er inderdaad heerlijk uit!

 • Reply
  Nanda
  July 22, 2013 at 09:51

  Frankrijk is inderdaad een heerlijk land :) Ga deze tip onthouden!

 • Reply
  Allen
  July 23, 2013 at 07:27

  Frankrijk is zo’n mooi land. Zijn er twee keer geweest, maar dat nog steeds het is in mijn gedachten dat ik daar moet gaan nog een keer. :)))

 • Reply
  Anne
  July 23, 2013 at 15:03

  Dat ziet er heerlijk uit! Nu ik onverwacht vakantie heb (was niet de bedoeling) begint het wel te kriebelen om te reizen. Helaas geen budget, maar ja, dan ga ik maar een dagkaart van de NS halen en mijn vriendin in Groningen opzoeken. :)

 • Reply
  Marcella
  July 23, 2013 at 21:47

  Ik ben alleen in Parijs geweest, moet toch echt nog eens wat meer zien van dat grote mooie land!

Leave a Reply

%d bloggers like this: