Travel tip: Périgueux Frankrijk

By July 19, 2013 Travel 11 Comments

Frankrijk staat op stip op nummer een als het om de favoriete vakantiebestemming van de Nederlanders gaat. Ook vorig jaar vertrokken er weer zo’n 1.5 miljoen landgenoten naar het zuiden. Heel gek vind ik dat niet; de prachtige natuur, de Franse kaasjes en wijnen La Douce France is ook bij mij erg geliefd. Ga je dit jaar naar Frankrijk en staat je reis nog niet helemaal vast? Ga dan alsjeblieft een paar dagen naar Périgueux.

 

Wanneer je door Périgueux wandelt waan je je in een andere tijd; het is de stad met het grootste door monumentenzorg beschermde stadscentrum van Frankrijk. Het centrum is autovrij waardoor je heerlijk kunt dwalen en slenteren. Begin de dag op het grote plein met een koffie verkeerd en een croissant en zie hoe het stadje langzaam ontwaakt.

Op woensdag en zaterdag is een grote markt met kramen vol olijven, bakkers die hun stokbroden en madeleines verkopen en vele kramen met streekspecialiteiten zoals wijnen uit de Dordogne. Op alle andere dagen is er in de ochtend een iets kleiner marktje waar ze fruit, groentes en kaasjes verkopen.

Serieus, ik heb nog nooit zo’n relaxte vakantie gehad als mijn weekje in Périgueux. Alles draaide om ontbijten op een terras, zonnen en eten inslaan voor de outdoor lunch en barbecue.  Ik vind het bijna jammer dat ik deze zomer naar Vietnam ga… Bijna dan he ;)

Ga jij deze zomer naar Frankrijk?

11 Comments

Leave a Reply