Travel: Tazacorte La Palma

By August 6, 2014 Travel 15 Comments

IMG_0448Er is een plek op het eiland La Palma waar we maar naar blijven terugkeren: Tazacorte, een klein plaatsje waar ik bij de eerste aanblik verliefd op wordt.

IMG_0452

IMG_0456

IMG_0467

IMG_0468

IMG_0483

IMG_0588

De huisjes van het kleine dorpje Tazacorte kleuren zoals op de Cariben; van lichtgroen tot zeeblauw en van koraalroze tot kanariegeel. Na een kronkelweg waar de bochten zo scherp zijn dat je er overal niet harder dan 50 kilometer per uur mag rijden, maar met een adembenemend uitzicht op de baai en de palmbomen langs de kant van de weg komen we in Tazacorte aan. Het is midden in het hoogseizoen maar de sfeer is slaperig, alsof het stadje net is begonnen en zich opmaakt voor een lange zomer. Niets is minder waar; La Palma is het rustige zusje van de Canarische eilanden en nog niet zo ontdekt als bijvoorbeeld Tenerife. Dat vinden de mensen die in het toerisme werken niet leuk, maar zorgt wel voor ongerepte natuur en de rust die op het eiland hangt.

In scherp contrast met de felgekleurde huisjes is het strand van Tazacorte, gitzwart door het vulkanische zand. Het strand is bezaaid met vrolijk gekleurde parasols en ligbedjes, op dit strand heb je veel privacy en kun je, hoewel het niet groot is, meters uit elkaar liggen. Een verkoelende duik in de kalme zee zorgt ervoor dat het er goed vertoeven is.

IMG_0455

IMG_0602

IMG_0612

Playa Mont
Een andere reden om steeds de kronkelende afdaling naar Tazacorte te maken is visrestaurant Playa Mont, waar we meerdere keren waanzinnig goed geluncht hebben. Echt, mocht je ooit naar La Palma gaan dan moet je hier gaan eten. Voor een heel vriendelijk prijsje heb je een tafel vol visgerechten; vissoep, calamari met aioli en citroen, gegrilde paprika gevuld met garnalen en verse vis van de dag, die je zelf in de grote vitrine mag gaan aanwijzen. Bestel hierbij een flesje Vega Norte, de meest gewaardeerde witte wijn die op het eiland zelf geproduceerd wordt en lunch zoals de Spanjaarden dat doen; urenlang en met veel goede gesprekken en vele glazen wijn.

IMG_0498

IMG_0502

IMG_0559Dolfijnen
Op nog geen vijf minuten lopen van Tazacorte ligt Puerto Tazacorte, de haven van het plaatselijke dorpje. Hier varen dag in dag uit vissersbootjes aan om de verse zeevangst over het eiland te verspreiden. Door een vriend van Adrian, Pepe, worden we uitgenodigd mee te varen met zijn boot, om dolfijnen te spotten. Zwemmen met dolfijnen spreekt me nooit zo aan, deze dieren horen op open zee, maar de kans om wilde dolfijnen te zien grijpen Jolien en ik met beide handen aan. Na nog geen 20 minuten op het water zien we vanuit de verte een aantal vinnen boven water komen, langzaam varen we dichterbij en dan begint er een waar spektakel: de ene na de andere dolfijn komt boven water, ze spelen met de boot en zwemmen er steeds weer onder de door. Als een dolfijn boven het water uitspringt kijken Jolien en ik elkaar intens gelukkig aan: wat is dit gaaf zeg.

We varen mee met de Fancy 2  een catamaran die bijna dagelijks uitvaart. Naast de dolfijnen maak je kans op het spotten van walvissen, zeeschildpadden en vliegende vissen. Wij vonden de vier uur durende boottocht echt een aanrader.

Zelf verbleven wij de laatste nachten van de week in Los Llanos, een iets groter stadje op 10 minuten rijden vanaf Tazacorte. Dit was  mijn laatste post over La Palma en daarmee Eliza was here. Maar ik weet vrij zeker dat dit niet mijn laatste Eliza tripje was.

Liefs!

15 Comments

Leave a Reply