Travel

Travel: Summer plans update

Een van de leuke dingen aan reizen is voorpet; maar het mooiste moment van voorpret is toch wel het moment dat je de tickets in je mailbox vindt. Geen weg meer terug, je kunt nachtjes gaan aftellen. Oh man, mijn reiskriebels zijn niet te stoppen. Langzaam neemt de reis voor de zomervakantie vastere vormen aan & ik vind het allemaal ZO leuk. Zo leuk om weer mijn backpack af te stoffen. Zo leuk dat ik dit jaar mooie foto’s kan gaan maken. En heel leuk dat ik op dit moment contact heb met een paar mooie en bijzondere hotels. Zo hoop ik op mijn blog ook de hotspots van Azië te kunnen delen. Mijn planning wilde ik vast met jullie delen:

Eind juli vliegen we via Wenen en Bangkok (ja ja een pittige heenreis) naar Hanoi. De hoofdstad van Noord Vietnam die ik alleen ken uit mijn geschiedenisboeken (en eerlijk is eerlijk, van Topgear). Maar waar de heren van Topgear eindigen in Hanoi, zullen wij daar beginnen.

Natuurlijk staat een bezoek aan Halong Bay op de planning, maar verder ligt Vietnam open. Een beetje Back to Basic, rugzak mee, Lonely Planet mee en gaan. Natuurparken, reizen langs de kust, visjes eten die zo uit zee komen en op het strand worden klaar gemaakt. Oh Aziatisch eten. Can’t wait! De ene nacht slapen is een klein familiehotel, de volgende dag in een wat luxer hotel aan zee.

Wanneer we via Hue en Hoi An in Ho Chi Minh city aankomen eindigt de reis daar niet. We vliegen vanaf zuid-Vietnam naar Singapore om daar de boot te pakken naar een van de eilanden aan de kust van Maleisië. Oh hier kijk ik zo naar uit: eindelijk weer duiken. Mijn padi haalde ik op het Great Barrier reef van Australië en ik kan dus wel een opfriscursus gebruiken. Duiken is magisch; de stilte, de kleuren en ik kan niet wachten om dat weer te ervaren. Terug vliegen we vanaf Singapore; waar we ook nog twee dagen hebben om die wereldstad te verkennen.

Echt ik kan niet wachten; maar gelukkig heb ik ook nog even de tijd om hard te sparen. Hebben jullie al plannen voor de zomervakantie?

2. Zuid Vietnam

3. Hue An

4. Halong Bay

5. Tioman Islands, Maleisië

6. Tioman islands, Maleisië

Foto credits:
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  robin
  March 9, 2013 at 09:48

  Wow! Ik krijg er een Peter Pan gevoel van!

 • Reply
  Anni
  March 9, 2013 at 09:50

  Mooi mooi mooi! Heerlijk vooruitzicht!

 • Reply
  Stephanie
  March 9, 2013 at 10:17

  Wauw wat een mooie foto’s! Echt heel gaaf dat je daar heen gaat.

 • Reply
  Daniëlle
  March 9, 2013 at 10:23

  Wow, wat een mooie foto’s! Het ziet er allemaal prachtig uit :-)

 • Reply
  Yolande
  March 9, 2013 at 10:30

  Wauw wat een plannen! Het lijkt me echt heel erg gaaf om door Azie te gaan reizen, jouw reis klinkt echt heel erg goed! Ik ben benieuwd hoe je het daar vind! Zelf heb ik nog geen idee wat ik ga doen deze zomer, hoewel ik wel al wat plannen in mijn hoofd heb.

 • Reply
  Josianne
  March 9, 2013 at 10:49

  Wat een ontzettend gave plannen :D Ik ben benieuwd naar al je verhalen, ik ben zelf nog nooit in Azie geweest, maar ik ben wel heel erg nieuwsgierig!

 • Reply
  Bianca
  March 9, 2013 at 11:01

  Gave plannen! Ik ben vooral nieuwschierig naar Maleisie!
  In de zomer ga ik niet op vakantie maar in het voor en najaar wel en ben druk aan het plannen. Binnenkort Portugal en in oktober Curacao.
  Volgend jaar hoop ik naar Azie te gaan!

 • Reply
  Esther
  March 9, 2013 at 11:26

  Gaaf zeg! Mijn plannen zijn minder exotisch, ik ga met mijn moeder naar Domburg, om surflessen te nemen, ik kijk er echt naar uit!

 • Reply
  bianca
  March 9, 2013 at 11:28

  Mooie reis! Zelf ben ik een paar jaar geleden in Vietnam geweest, ook van noord naar zuid en het was een geweldige reis! Dit jaar wordt het costa rica, de combinatie van geweldige natuur en strand om te relaxen. Over precies drie maanden staan we op Schiphol om te vertrekken, zin in!

 • Reply
  koffer vol dromen
  March 9, 2013 at 11:52

  Geweldig vooruitzicht! Ziet er prachtig uit.
  Ik ga van de zomer naar Cyprus voor een weekje zon, zee en strand en ergens mei/juni nog een stedentripje.
  Vanaf eind september is het plan om 6 maanden naar Afrika te gaan dus dat gaat dan voor mij een echte reis worden :)
  Mijn zusje vertrekt over 2.5 week naar Azie o.a. ook Vietnam!

 • Reply
  Anneke
  March 9, 2013 at 12:09

  Dat klinkt als een droomreis, wauw!

 • Reply
  annouska
  March 9, 2013 at 12:39

  Wauw dat ziet er echt fantastisch uit.. Ik ben erg benieuwd naar je verhalen over deze reis.
  Ik ga naar Budapest voor een groep rondreis als zomertripje. Maar eerst ga ik einde van de maand naar Barcelona..

 • Reply
  Marcella
  March 9, 2013 at 14:49

  Oh wow, wat een heerlijke plannen! Heel veel plezier met de voorpret, maar het plezier straalt van je blog af, dus dat komt wel goed :-)

  Ik ben net terug uit Rome. Wij gaan dit jaar waarschijnlijk Praag en de natuur van Oostenrijk combineren. Afhankelijk van het feit of ik begin 2014 dan 5 weken kan vrij nemen, gaan we dan naar het prachtige Nieuw Zeeland of we gaan voor oktober 2013 nog kijken voor een leuk reisje.

 • Reply
  Eline
  March 9, 2013 at 15:39

  Ik kan nu al niet wachten op je vakantieverhalen

 • Reply
  Marieke
  March 9, 2013 at 16:44

  Ohh wauw! Wat gaat dat een schitterende trip worden! :D Kijk erg uit naar je updates!
  Ik hoef (relatief) niet zo lang meer te wachten: eind mei mag ik ook weg, whoei!

 • Reply
  T
  March 9, 2013 at 17:03

  dat worden mooie blogjes om naar uit te kijken

 • Reply
  kim
  March 9, 2013 at 17:53

  mijn vakantieplannen voor de zomer veranderen met de week! maar oh, wat zien die foto’s er prachtig uit.. krijg er helemaal kriebels van..

 • Reply
  Ilse
  March 9, 2013 at 20:02

  Wauw, wat klinkt dat gaaf zeg! Duiken lijkt me echt enorm eng, al zegt iedereen dat het super mooi is, het lijkt me zo donker en diep, brr!

 • Reply
  Marjolein
  March 10, 2013 at 10:00

  Aaaaah jaloers! Zo mooi die foto`s. Het is bijna dezelfde reis als die wij wilden doen dit jaar maar helaas liet ons budget het uiteindelijk niet toe…

 • Reply
  Michelle @ the World is a Book
  March 10, 2013 at 11:38

  Wat een geweldige plannen, zo gaaf! Ik kan nu al niet wachten op al je foto’s en verhalen :) Heel veel plezier met de voorpret!

 • Reply
  Foodloveandhappiness
  March 10, 2013 at 17:26

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik heb wel plannen, en hoop dat ze ook door kunnen gaan. Helaas is het nog even spannend, want het hangt van m’n werk af (bezuinigingen)

 • Reply
  lydia
  March 12, 2013 at 17:16

  Heeerlijk ziet het eruit zeg! ik ga zelf ook deze zomer richting maleisie, tioman slaan wij over maar we gaan naar de perhentians.

 • Reply
  Maartje
  March 18, 2013 at 13:30

  Wat leuk! Ik ben benieuwd naar alle verhalen.. :-) Een aantal jaar terug heb ik een paar maanden in Hanoi gewoond.. heerlijke stad! Geniet van de voorpret..en natuurlijk van de reis!

Leave a Reply

%d bloggers like this: