Travel

Travel: Singapore

IMG_0842

Wat is het schoon. Wat is het stil op straat. Wat staat iedereen netjes in de rij voor de metro, taxi en roltrap. Ja alle clichés over Singapore zijn waar en ze vallen extra op na het hectische Ho Chi Minh City.

IMG_0828

IMG_0829

IMG_0830

IMG_0832

Het eerste wat opviel toen we rond 13.30 in het centrum van Singapore liepen was dat het overal zo ontzettend rustig was. Ik snapte er weinig van; zo rustig op straat? Wat bleek later: met een werkeloosheidspercentage van zo’n 1 a 2 procent, is iedereen gewoon aan het werk. In de avonduren komt de stad pas echt tot leven.

What to do in Singapore:
Aan entertainment geen gebrek in Singapore; de inwoners van deze stad (en de vele toeristische die er jaarlijks komen) hebben genoeg te besteden en de commercie speelt hier goed op in. Een dagje winkelen in Singapore is hier zeker een must. Ik ging naar de prachtige mall van Marina Bay Sands en had hier makkelijk een aantal dagen kunnen doorbrengen. De  Stella McCartney by adidas store , Vicoria’s Secret en Hugo Boss, aan mooie winkels geen gebrek.

Mijn favoriet? De Zara! Die heeft in Singapore geen trend-afdeling en speelt handig in op het feit dat iedereen werkt. Het gevolg? Alleen maar zwart en wit, I love it!

Na Vietnam is Singapore zeker niet voordelig maar je kunt in Singapore heerlijk en cheap eten bij de vele food hawker centres. Dit is een ervaring die je niet wil missen. In een Singapore guide book las ik dat Singaporeans elkaar niet begroeten met een Hey of How are you? maar met Have you eaten?  Mensen naar mijn hart. De food courts bestaan uit honderden kraampjes met verschillende maaltijden; bestel Laksa, minced pork noodles, roti prata, en chilly crab voor de Singapore  experience.

Where to sleep:
Ik verbleef twee nachten in het Singapore Orchard City Centre hotel en dat was de perfecte afsluiting van onze reis. Na drie dagen op een eiland zonder stroom, warm water, bereik en veel zand in je bed was onze hotelkamer een ware verademing. Het dragon fruit en de Australian chocolates hielpen daar ook bij ;)

IMG_0903

IMG_0923

Het hotel heeft een eigen restaurant, Tandoor, met een Indiase keuken. Tijdens ons verblijf kregen we het tasting-menu aangeboden. Als je van de Indiase keuken houdt is dit restaurant echt een aanrader. De amuse met kikkererwten, koriander en yoghurt hoop ik binnenkort na te maken. Daarna kwam de hele Indiase keuken aan mij voorbij: van sizzling fish uit Goa, tot naanbrood en van black lentil curry tot lemongrass kebab. Ieder gerecht was een feestje en werd begeleid door een verhaal of mythe uit India waardoor ik ook iets meer leerde over de Indiase cultuur.

Tandoor

Tandoor

Got time to spare:
Paar extra dagen over voor je terugvlucht? Vanuit Singapore kun je makkelijk een paar dagen duiken in Maleisië.

Ben jij wel eens in Singapore geweest?

 

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Farah
  September 13, 2013 at 07:24

  Klinkt goed zeg! Ik kan me er echt geen voorstelling van maken dat het zo rustig is op straat!

 • Reply
  Maura - YLT
  September 13, 2013 at 07:48

  Mooi al die foto’s :) Singapore wil ik ook echt zo graag heen!

 • Reply
  Anne
  September 13, 2013 at 08:40

  Ben nog nooit in Singapore geweest en het trekt me op de een of andere manier ook niet echt! Wellicht omdat ik er ook niet zo heel veel over weet. Wel toffe foto’s en, het lijkt me inderdaad heerlijk om een vakantie op zo’n manier af te kunnen sluiten!

 • Reply
  Ilse
  September 13, 2013 at 09:19

  Sounds good! Kan me niet voorstellen dat mensen netjes in de rij staan voor de metro en het zo rustig is op school, lijkt me heerlijk haha.

 • Reply
  Jennifer
  September 13, 2013 at 09:37

  Singapore is top! Vorig jaar met mijn ouders geweest. Wij verbleven in het Traders Hotel, het hotel waar mijn vader ook vaak komt als hij voor zijn werk in Singapore moet zijn. De foodcenters zijn een echte belevenis, en wat dacht je van de regenbuien/onweersbuien?! Onvoorstelbaar hoe het in zo’n korte tijd zoveel kan regenen. Volgens mij is er ook geen land wat veiliger is dan Singapore, nul criminaliteit te vinden: bijzonder!

 • Reply
  T
  September 13, 2013 at 10:42

  het heeft me nooit echt getrokken, maar je overzicht ziet er tof uit. Die eerste foto ziet er zo schattig uit.

 • Reply
  Con leche
  September 13, 2013 at 10:59

  Ziet er erg mooi uit. Het eten klinkt ook vooral heerlijk!

 • Reply
  Budgetproof.nl
  September 13, 2013 at 11:18

  Heerlijk. Ik krijg helemaal de reiskriebels van dit soort blogposts.

 • Reply
  Michelle @ The World is a Book
  September 13, 2013 at 12:35

  Wat een heerlijke post! Het lijkt me een bijzondere plek. Een vriendinnetje van mij woont er nu. Lijkt me super als ik haar daar kan opzoeken!

 • Reply
  Marije
  September 13, 2013 at 14:38

  Gaaf verslag weer! Ik ga over drie weken weer naar Singapore en ben nog op zoek naar een hotel, dus ik ga even kijken naar het hotel waar jullie zaten! Klinkt ook goed zeg, dat Indiase menu!

 • Reply
  Laura
  September 13, 2013 at 17:09

  Ja, ik vond Singapore ook heel bizar. Netjes, schoon, ik vond het eigenlijk een beetje saai. Ik wilde de jungle in, haha. Ik vond Kuala Lumpur bijvoorbeeld vele malen ‘Aziatischer’ en fijner. Nee, Singapore heeft mijn hart niet!

 • Reply
  Nuria
  September 13, 2013 at 20:08

  Wat een prachtige foto’s!

 • Reply
  Limoentje
  September 14, 2013 at 01:38

  Singapore ben ik nog nooit geweest, maar lijkt me wel leuk voor een paar dagen. En met een Holiday Inn hotel zit je altijd wel goed. :)

  Wist je dat men het ook in China zegt, “Have you eaten?”, hier vraagt men ‘Ni chi le ma?”

 • Reply
  Louise
  September 14, 2013 at 07:58

  Wauw, dat klinkt echt heel goed. Ik ben zelf nooit ver op vakantie geweest, dus ook nog niet in Singapore. Lijkt me wel geweldig als ik dat zo zie. Ik hoop volgend jaar een rondreis te doen door Nepal (en Tibet) met een georganiseerde reis.
  Ben benieuwd :)

 • Reply
  Ada & Knor
  September 14, 2013 at 09:40

  Wat cool! Ada heeft net ook een aantal posts gemaakt over haar vakantie in Singapore. Ik heb er nu een goed beeld bij gekregen. Het ziet er echt geweldig uit :D!!!

 • Reply
  Anke
  September 14, 2013 at 14:38

  Mijn zusje heeft er 2 jaar geleden een paar maanden stage gelopen, helaas was ik toen zelf aan het afstuderen en kon ik niet “eventjes” langsgaan :( Maar Singapore staat sindsdien toch wel hoog op mijn must-visit-lijstje!

 • Reply
  Annebelle
  September 14, 2013 at 20:02

  Ik wil echt graag een keer naar Singapore!

 • Reply
  Sanne
  September 14, 2013 at 22:35

  Wat gaaf zeg.. ik vind het toch wel jammer dat ik daar niet ben langsgegaan toen ik down under was.
  Maar het blijft zeker een must!

 • Reply
  PS by Dila
  September 17, 2013 at 20:10

  Ik krijg gelijk zin om te gaan shoppen in dat winkelcentrum, haha.

 • Reply
  Marcella
  September 18, 2013 at 22:23

  Singapore lijkt me bizar maar gaaf. Wij hebben er straks 2x een tussenstop onderweg naar Nieuw Zeeland. Ben benieuwd!

Leave a Reply

%d bloggers like this: