Travel: Singapore

By September 13, 2013 Travel 20 Comments

IMG_0842

Wat is het schoon. Wat is het stil op straat. Wat staat iedereen netjes in de rij voor de metro, taxi en roltrap. Ja alle clichés over Singapore zijn waar en ze vallen extra op na het hectische Ho Chi Minh City.

IMG_0828

IMG_0829

IMG_0830

IMG_0832

Het eerste wat opviel toen we rond 13.30 in het centrum van Singapore liepen was dat het overal zo ontzettend rustig was. Ik snapte er weinig van; zo rustig op straat? Wat bleek later: met een werkeloosheidspercentage van zo’n 1 a 2 procent, is iedereen gewoon aan het werk. In de avonduren komt de stad pas echt tot leven.

What to do in Singapore:
Aan entertainment geen gebrek in Singapore; de inwoners van deze stad (en de vele toeristische die er jaarlijks komen) hebben genoeg te besteden en de commercie speelt hier goed op in. Een dagje winkelen in Singapore is hier zeker een must. Ik ging naar de prachtige mall van Marina Bay Sands en had hier makkelijk een aantal dagen kunnen doorbrengen. De  Stella McCartney by adidas store , Vicoria’s Secret en Hugo Boss, aan mooie winkels geen gebrek.

Mijn favoriet? De Zara! Die heeft in Singapore geen trend-afdeling en speelt handig in op het feit dat iedereen werkt. Het gevolg? Alleen maar zwart en wit, I love it!

Na Vietnam is Singapore zeker niet voordelig maar je kunt in Singapore heerlijk en cheap eten bij de vele food hawker centres. Dit is een ervaring die je niet wil missen. In een Singapore guide book las ik dat Singaporeans elkaar niet begroeten met een Hey of How are you? maar met Have you eaten?  Mensen naar mijn hart. De food courts bestaan uit honderden kraampjes met verschillende maaltijden; bestel Laksa, minced pork noodles, roti prata, en chilly crab voor de Singapore  experience.

Where to sleep:
Ik verbleef twee nachten in het Singapore Orchard City Centre hotel en dat was de perfecte afsluiting van onze reis. Na drie dagen op een eiland zonder stroom, warm water, bereik en veel zand in je bed was onze hotelkamer een ware verademing. Het dragon fruit en de Australian chocolates hielpen daar ook bij ;)

IMG_0903

IMG_0923

Het hotel heeft een eigen restaurant, Tandoor, met een Indiase keuken. Tijdens ons verblijf kregen we het tasting-menu aangeboden. Als je van de Indiase keuken houdt is dit restaurant echt een aanrader. De amuse met kikkererwten, koriander en yoghurt hoop ik binnenkort na te maken. Daarna kwam de hele Indiase keuken aan mij voorbij: van sizzling fish uit Goa, tot naanbrood en van black lentil curry tot lemongrass kebab. Ieder gerecht was een feestje en werd begeleid door een verhaal of mythe uit India waardoor ik ook iets meer leerde over de Indiase cultuur.

Tandoor

Tandoor

Got time to spare:
Paar extra dagen over voor je terugvlucht? Vanuit Singapore kun je makkelijk een paar dagen duiken in Maleisië.

Ben jij wel eens in Singapore geweest?

 

20 Comments

Leave a Reply