Travel

Travel: To the sea retreat

Desktop138Wat doe je als je heel graag samen met je vriend een yogaretraite wil doen, maar je vriend niet per se heel erg yogafan is? Dan vind je een yoga en surf retreat! Zo kon ik elke dag genieten van twee yogalessen en hij net wat langer uitslapen en ’s middags mee surfen. Win, win! Iedere dag beginnen en afsluiten met yoga, tussendoor surfen en ’s avonds genoeg vrij tijd om Portugal te ontdekken, dat klinkt fijn, en dat was het ook.

To the sea retreat is afgelopen jaar opgezet door Jodie en Anna, twee vrouwen die elkaar ontmoetten in Bali en fantaseerden over hoe fijn het zou zijn een stukje van de Balinese surf&yoga vibes een stukje dichterbij huis te kunnen realiseren.

Ze droomden verder, zetten dromen om in daden en vonden de plek in het zuiden van Portugal.

Tijdens de vijfdaagse retraites is de Bali vibe nooit ver weg; of is het misschien een Portugese vibe die net zo fijn is? Voor mooie stranden, goede golven en zon hoef je namelijk Europa helemaal niet uit.

Iedere ochtend stond ik op half 8 sharp naast mijn bed om de dag te starten met 1,5 uur yoga. Veel vinyasa flow, zonnegroeten en downward facing dogs. Naast yin toch wel mijn lievelingsyoga. Na 1,5 uur rekken en strekken stond er op het terras een waar vegan health fest als ontbijt voor ons klaar: vers fruit, overnight oats, smoothiebowls, gember en citroentheetjes. Ik voelde me bijna een echte fitgirl ;)

Na het ontbijt vertrokken we met surfboards en wetsuits naar het strandje met de beste golven. Je kon dan op het strand nog wat les krijgen, of gewoon meteen het water in. Uiteindelijk komt leren surfen toch neer op heel veel zout water happen terwijl je golf na golf probeert op te staan. Ook tijdens het surfen in werd er een prima gezonde maaltijd neergezet; en geloof me al dat net niet verdrinken maakt heel hongerig.

Na het surfen gingen we iedere middag terug naar de villa waar rond 5 uur een rustige yogavorm wachtte.

Die uren yoga en uren in het water waren heel fijn; nog fijner was het inspirerende voorbeeld van twee vrouwen die langzaam maar beetje hun dromen waar maken. Die mij ook weer tot een volgende actie aanzette. Want ik vind het ook belangrijk om buiten mijn werk dingen te blijven doen, te blijven groeien. En dus heb ik eindelijk de stap gezet om te beginnen met een yoga teacher training; een lichte module van 100 uur. Deze teacher training is speciaal voor mensen die vooral een betere yogi willen worden, en willen onderzoeken of lesgeven wellicht ooit iets voor hen is. Terug naar de yogabasis, houdingen heel goed leren uitvoeren, meer tijd voor yoga maken.

Niet omdat ik op dit moment de ambitie heb om yogalessen te gaan geven (maar wie weet ooit), maar wel omdat ik beter wil begrijpen hoe mijn lijf werkt, hoe poses precies uitgevoerd moeten worden en meer tijd aan mijn yoga practice wil besteden.

Meer info over To the sea? Check de mooie website van Jodie en Anna hier.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Johanna
  June 7, 2017 at 08:23

  Wow that looks so nice! Love that breakfast bowl, so colourfull!

 • Reply
  Ise
  June 7, 2017 at 11:18

  Ik zag eerder al eens wat over deze trip voorbijkomen, toen al enthousiast, nu nog meer! Lijkt me heerlijk :)

 • Reply
  Athina
  June 7, 2017 at 12:03

  Fijne blog! Had deze trip als een voorbij zien komen, maar een Nederlands verhaal maakt het dan nog net even leuker
  ! Jammer dat mn vakantiedagen op zijn.. ;)

Leave a Reply

%d bloggers like this: