Travel

Travel: roadtrippen

Roadtrip 2

Mijn roadtripvakanties staan me nog vers in het geheugen gegrift. De ene roadtripvakantie was een droomreis, de ander een nachtmerrie – en daarmee de enige reis die ik vroegtijdig heb afgebroken. Als je veel tijd in de auto doorbrengt met een ander persoon kunnen de spanningen soms hoog oplopen. Aan de andere kant kan een roadtripvakantie voor hilarische situaties en goede gesprekken zorgen. Met deze tips wordt de reis wel een succes.

Ken je reispartner. Soms blijk je elkaar toch wat minder leuk te vinden dan gedacht. Dat hoeft niet te betekenen dat de persoon met wie je reist een naar persoon is – maar als je allebei hele andere ideeën over reizen hebt kan het misgaan. Probeer je reispartner eerst eens een weekend uit. Vind je elkaar na een lang weekend verregend Milaan ook nog leuk? Dan kun je de uitdaging aan.

De ene persoon is een held in kaart lezen, de ander zit liever uren achter het stuur, een perfecte combinatie voor een roadtrip. Maar wat als je beide geen held met kaarten bent? Ik zei links, links verdomme. Koop of huur een navigatiesysteem. Zo het geld waard.

Check die reserveband. Ergens in Nieuw Zeeland tussen de schapen kregen we een lekke band. Geen probleem, G is de handigste persoon ter wereld. Een soort McGuyver, hij maakte ooit een lek in mijn uitlaat met een blikje perensap en een stukje draadstaal (tijdelijk uiteraard). Dus die nieuwe band zat zo op de auto. Alleen – de band was helemaal niet geschikt voor de auto, de band was van een ander merk of in ieder geval verkeerde maat. Sta je dan tussen de schapen.

Miles zijn geen kilometers ;) Onderschat de afstanden in de VS niet. Als Nederlander ben je niet gewend aan uren rijden. Wat was ik blij met mijn Amerikaanse vriendinnetje Danielle die dat wel was. Ooit reed ze van Alaska dwars door Canada naar Arizona – gewoon omdat ze haar auto mee wilde nemen. Toen we van Flagstaff naar Las Vegas reden, kon zij in 4/5 uur aan 1 stuk rijden. Als je dat niet gewend bent is het verstandig om om de 2 uur te wisselen – of even je benen te strekken.

Ga je een auto huren? Zoek goed uit welke verzekeringen je nodig hebt en aan welke voorwaarden je moet voldoen om een auto te mogen huren bijvoorbeeld op www.cardelmar.nl . Een auto huren onder je 25ste is in de VS bijvoorbeeld erg duur.

Deze zomer zou ik wel naar Italie of Portugal willen roadtrippen, maar who knows wat het uiteindelijk wordt… Heb jij wel een memorable roadtrip gemaakt?

 

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Josianne
  November 8, 2013 at 08:34

  Een roadtrip heb ik nog nooit gemaakt maar lijkt me zo ontzettend gaaf. Hopelijk in 2014 of 2015!

 • Reply
  Chantal
  November 8, 2013 at 08:46

  Roadtrips zijn geweldig! Vond mijn reis door het zuid-westen van Amerika zó fantastisch! Inderdaad heel lange stukken in de auto, maar gelukkig is er onderweg vaak ook heel veel te zien. Ik zou ook nog wel eens een trip door Portugal willen maken, Spanje staat ook nog hoog op m’n lijstje!

 • Reply
  Anne
  November 8, 2013 at 09:58

  Ik maakte een roadtrip in australie die onvergetelijk was :) Wat ik nu heel graag zou willen is een roadtrip door Amerika, maar hoe/wat/waar weet ik nog niet precies ;)

 • Reply
  Suzanne
  November 8, 2013 at 10:11

  Ik ga in juli roadtrippen! Van Alaska naar Vancouver, en daarna doorvliegen naar Californië! Nu al ongelofelijk veel zin in, dat begrijp je!

 • Reply
  Nancy
  November 8, 2013 at 11:29

  Ja roadtrips!!! Mijn lievelings! Opgegroeid met mijn ouders die graag stukken reden en naar andere delen reden zoals Joegoslavië voor de oorlog. Of Hongarije. Roadtrip door Frankrijk, ja, ook dat gebeurde wel.
  Ik ben dus dol op rondreizen en het heeft mijn voorkeur! Afgelopen zomer heb ik een roadtrip gemaakt met mijn vriendje en ik kwam terug met en als een verloofde ;) We hebben een reis gemaakt van Nederland naar Duitsland (Berlijn), Polen, Slowakije, Hongarije, Kroatië en Slovenië. Heel erg leuk om te doen samen en in de auto.
  Ik ben nog nooit naar Amerika geweest om te roadtrippen maar ik denk dat het erg leuk kan zijn en gelukkig ben ik erg gewend om lange stukken zelf te rijden of in de auto te zitten. Ik heb mijn buddy in ieder geval gevonden!

  XOXO
  Nancy

 • Reply
  Debby
  November 8, 2013 at 11:30

  Jammer dat je het af hebt moeten breken! Heb eens geroadtript met m’n gezin, met z’n zessen in een camper voor 3 weken. Dat zorgde voor de nodige spanningen maar dat hoort er ook allemaal een beetje bij toch. Gedeelde smart is halve smart ;-) zou het voor geen goud willen overslaan.

 • Reply
  Anneke
  November 8, 2013 at 11:44

  Toevallig hebben mijn vriendin en ik gisteren onze roadtrip door het westen van Amerika helemaal uit gezet! Super cool om te doen maakt de vakantie pret nog leuker! Wij willen onze roadtrip afsluiten in Hawaii zijn alleen nog opzoek naar ons droomhotel daar! Nu heel hard sparen zo dat wij in september 2014 onze ” American dream” waar kunnen maken!

 • Reply
  Nieke
  November 8, 2013 at 11:55

  Ik heb alleen nog met mijn ouders roadtrips gedaan (in Engeland en Zuid-Afrika) dat was helemaal super. Maar ik zou heel graag met mijn vriend willen roadtrippen in Amerika, lijkt me geweldig! Wel erg jammer dat jij het hebt moeten afbreken! :(

 • Reply
  koffer vol dromen
  November 8, 2013 at 15:09

  Lijkt me heel gaaf om een road trip te maken door USA.
  Eerst maar mijn rijbewijs halen, haha.

 • Reply
  Marcella
  November 9, 2013 at 00:13

  Onze roadtrip van een maand door Amerika was te gek! Nu gaan we binnenkort rondreizen door Nieuw Zeeland, zo zin in! Roadtrippen door Italië en Portugal staat nog hoog op m’n wishlist! Net als door Spanje, Noorwegen en Ierland.

 • Reply
  Ise
  November 9, 2013 at 00:20

  Staat heel hoog op mijn lijstje! Maar dat zal nog wel een aantal jaren duren, voor nu blijft het bij dromen ;)

 • Reply
  Marieke
  November 11, 2013 at 00:17

  Ik HOU van roadtrippen. Al twee keer gedaan. Zo’n ongelofelijk gevoel van vrijheid, heerlijk! Wil nog langs de weskust van Amerika en door Italie. :D

 • Reply
  Anne
  November 27, 2013 at 17:52

  Ik zelf niet, maar mijn broer heeft 3 maanden met een vriend door de VS getrokken. Dat was een hele fijne reis. Ze waren beiden onder de 25, maar ze hadden het geluk dat ze een auto van familie konden gebruiken. De mannen zijn goed bevriend, maar waren na 3 maanden wel een beetje uitgepraat, waardoor er onderweg op een gegeven moment alleen nog maar muziek werd geluisterd (en de muzieksmaak kwam niet helemaal overeen ;))

Leave a Reply

%d bloggers like this: