Travel

Travel report: Seminyak

IMG_0261Van het rustige Gili Air vertrok ik naar Seminyak, het Ibiza van Bali… gelukkig geloof ik niet in Ibiza’s van… (of Parijs van, Venetië van, whatever). Zonder Ibiza verwachtingen, maar  wel heel nieuwsgierig reisde ik af naar dit Balinese kustplaatsje.  Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen ging de eerste dag niet helemaal als volgens plan; daarna heb ik Seminyak in mijn hart gesloten en er een hele fijne tijd gehad.

IMG_0244

IMG_0245

IMG_0249

IMG_0259

IMG_0263

IMG_0264

IMG_0267

IMG_0268

Bali is toeristisch, daar ontkom je misschien alleen in het noorden aan, wanneer je naar het rustige Lovina gaat. Seminyak is de overtreffende trap van dit alles. Met supermarkten die 24/7 open zijn, honderden restaurants, veel verkopers op het strand en heel veel andere toeristen. Maar als je net een paar dagen alleen op een heel rustig eiland hebt gezeten, kan dat precies zijn waar je zin in hebt. Op de strandverkopers na dan ;)

foto (33)

Where to sleep
I
n Seminyak sliep ik in  Guesthouse Point, waar ik voor 12 euro per nacht een fijne eigen kamer en badkamer tot mijn beschikking had. Het zwembad deelde ik met een aantal andere backpackers en het was een goede plek om de rest van Seminyak te ontdekken. Je kunt in Seminyak eigenlijk vooral goed shoppen en ontbijten, voor cultuur en mooie stranden kun je beter naar Ubud en Balangan Beach gaan, maar die reports heb je nog van me tegoed.

foto (32)

Where to eat
Even helemaal klaar met nasi campur en gado gado? In Seminyak vind je werkelijk waar elke keuken. Ik at er de meest goddelijke vistaco’s en sushi. De adresjes moet ik je helaas schuldig blijven, de kleine restaurantjes zaten verstopt in achterafsteegjes waar een Indonesische jongen me mee naar toe nam.

Voor een fantastisch ontbijtje moet je zeker naar Fayola, een zaakje dat niet zou misstaan in een van de negen straatjes in Amsterdam. Ze verkopen hier de hele dag door heerlijke smoothies, maar ik ging er vooral heen voor de egg benedict. Livingstone Cafe & Bakery is ook al zo’n ontbijt parel. De pannenkoeken en koffie zijn hier niet te versmaden.

Where to beach
De stranden van Seminyak en Kuta zijn zeker niet de mooiste van Bali. ’s Ochtends vroeg slalomde ik tijdens het hardlopen om de mensen heen die net uit de clubs kwamen zetten en een behoorlijk zooitje van het strand maakten. Maar tegen het einde van de middag worden de stranden vol gelegd met kleurrijke kussens en kun je hier genieten van een prachtige zonsondergang. Bintang in de hand (of een kokosnoot) en een gegrild visje van de barbecue. De rommel valt dan meteen een stuk minder op. 

Where to spoil
Seminyak zit vol spa’s en salons, je kunt hier weken doorbrengen met het krijgen van massages, mani’s & pedi’s en iedere denkbare behandeling. Mijn haar heeft het in Azië meestal zwaar te verduren; zon, zee, chloor en de Aziatische luchtvochtigheid  zorgen meestal voor een coupe onhandelbaar. Gelukkig is mijn kapper, Rob Peetoom, ook een salon op Bali begonnen. De meeste meiden die hier werken zijn een maand in Amsterdam of Rotterdam geweest om de fijne kneepjes van het vak te leren. De salon is  prachtig, samen met een tijdelijk reisgenootje lieten we ons hier een middag in de watten leggen.

Seminyak, aanrader of niet? Het ligt er een beetje aan hoeveel tijd je hebt. Er zijn zeker mooiere plekken op Bali, maar voor een quick visit om lekker te eten en wellicht een avondje te stappen is het de moeite waard.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  sharon
  May 1, 2014 at 08:46

  Wat een heerlijk verslag weer!

  • Reply
   Lin
   May 1, 2014 at 14:14

   Dankjewel :)

 • Reply
  Suzanne
  May 1, 2014 at 08:47

  Ibiza of niet, ik teken ervoor!

 • Reply
  Anke
  May 1, 2014 at 09:12

  Je maakt zo’n mooie foto’s!

 • Reply
  Bente
  May 1, 2014 at 09:14

  Het ziet er allemaal even prachtig uit!

 • Reply
  Tessa
  May 1, 2014 at 09:14

  Heerlijk om te lezen en zien! Wil zo weer terug :-)

 • Reply
  Danielle
  May 1, 2014 at 13:16

  Loveeeeee!

 • Reply
  Chantal
  May 1, 2014 at 15:39

  Pfff heimwee!!

 • Reply
  yvonnedo
  May 1, 2014 at 17:15

  Love it!

 • Reply
  Sanne
  May 2, 2014 at 10:27

  Ik ben super benieuwd naar al je reisverslagen. Ik studeer ´binnenkort´ af en ik heb het plan opgevat om ook naar Bali te gaan. Mede door jouw verslagen!

 • Reply
  Jolien
  May 2, 2014 at 10:49

  Een fijn verslag Lin <3 Heerlijk om te lezen en prachtige foto's. Ben benieuwd of ik er deze zomer nog zal zijn….!

 • Reply
  Marcella
  May 2, 2014 at 22:08

  Prachtige foto’s, ziet er gaaf uit! Je maakt me steeds enthousiaster over Indonesië!

 • Reply
  Mandy
  May 2, 2014 at 23:16

  Wat een fijne foto’s. Nu wil ik nog meer naar Indonesie.

 • Reply
  linda
  May 3, 2014 at 09:46

  Jammer dat het strand zo misbruikt word, zoveel vuil had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Wel erg fijn om jou verhalen en ervaringen te lezen, ik ben nog aan het sparen en kijken voor een verre trip aan het eind van het jaar en Bali is wel een kansmaker :)

 • Reply
  Marlissa
  May 10, 2014 at 14:33

  Mooie foto’s! Ik vind Seminyak echt een heerlijke plek voor vakantie.

 • Reply
  Aimy
  May 16, 2015 at 00:01

  Wat leuk om dit te lezen! In augustus ga ik namelijk naar Bali en verblijf in het plaatsje Seminyak.
  Ik was al enthousiast maar wordt steeds enthousiaster hiervan

Leave a Reply

%d bloggers like this: