Travel report: Balangan & Dreamland beach

By June 2, 2014 Travel 15 Comments

IMG_0270

Bali lijkt inmiddels alweer heel lang geleden, maar jullie hebben nog enkele blogposts van mij tegoed. Vandaag neem ik jullie mee naar Balangan beach en Dreamland beach, een benaming die niet juister had kunnen zijn. Klik verder voor een foto overload.
IMG_0272


IMG_0273IMG_0276IMG_0278IMG_0279IMG_0289IMG_0290IMG_0291IMG_0305IMG_0306IMG_0319IMG_0321IMG_0327IMG_0328IMG_0334IMG_0335IMG_0337IMG_0339IMG_0341IMG_0346IMG_0348
Na het toeristische Seminyak ben ik toe aan een rustiger stukje van Bali. Nu is Bali waarschijnlijk een van de meest toeristische plekken in Azië. Dus echte outback met enkel locals en jezelf verstaanbaar maken met handen en voeten (zoals in Vietnam) is er niet bij. Maar het kan rustiger dan Seminyak en Ubud, zeker in maart wanneer het laagseizoen is.  

 

In Seminyak zoek ik een chauffeur die me voor een vast bedrag naar Balangan Beach wil brengen, een schijnbaar rustig kustplaatsje in zuiden van Bali. Via Booking.com vind je ik een bungalow aan het strand voor een schappelijk prijsje. Na een ritje van zo’n 2,5 uur (het is altijd verder rijden dan ze zeggen) kom ik in de middle of nowhere aan. Mijn kamer voor zo’n 18 euro per nacht is gigantisch, net als mijn tweepersoonshemelbed. Wanneer ik blij mijn spullen uitpak kijk ik even naar buiten, een fenomenaal uitzicht op kliffen en de zee is wat ik zie.

 

In Balangan begin ik mijn dagen alleen, maar waar dat in Seminyak voor onrust zorgde vind ik het hier juist heerlijk. Ik kan uren kijken naar de surfers die waanzinnige acts op hun planken uitvoeren, ik eet hele simpele Indonesische gerechten en bij mijn accommodatie serveren ze veel verse sapjes. Mijn favoriet met watermeloen en ananas staat na een tijdje ’s ochtends al voor me klaar.

 

In de buurt schijnt Dreamland beach zich te bevinden en wanneer rik er aan kom denk ik even dat ik terug ben in Mexico. De zee is Caribisch blauw, het zand prachtig wit en ’s ochtends vroeg heb ik het strand voor mezelf. Later in de middag komen er tourbussen aan en wordt het drukker. Wanneer je de steile trappen omhoog volgt kom je bij een infinity pool aan, waar je voor een klein bedrag gebruik van mag maken. Ik lees er in mijn boeken en schrijf aan de rand van het zwembad in mijn moleskine. Dit moment wil ik nooit meer vergeten, dit uitzicht en het gevoel van zo genieten van het alleen reizen.

 

Na een paar dagen zonder gezelschap ontmoet ik Julia en we eten ’s avonds samen aan het strand, in een van de kleine surf shacks, die je online niet zal vinden. Volg de kustlijn en je komt er vanzelf een paar tegen. Voor nog geen 60 cent eet je hier nasi campur of mie goreng.

 

Balangan beach heeft een aantrekkingskracht op surfers en de sfeer is er dan ook zeer laidback, heel anders dan in het meer upscale Seminyak. Ik verbleef in Balangan Sea view Bungalow, een hele fijne plek met surfers en backpackers die wel de luxe van een eigen appartement willen.

 

Zucht, mag ik even terug?

Liefs!

15 Comments

Leave a Reply