Diary Travel

Travel plog – 27/03/14

Onlangs bijgewerkt26Travel plogs vind ik de allerleukste plogs om te lezen (ik ben zelfs al aan het woord plog gewend, sorry!). Dus nu ook eentje van mijn hand vanaf bijzonder Bali.

Onlangs bijgewerkt15Rise & shine! Iedere ochtend word ik rond een uur of 06.00 wakker, volledig uitgerust en met zin om dingen te gaan ondernemen. Dat komt ook omdat Bali (op Kuta en Seminyak na) geen bruisend nachtleven heeft. Vroeg op, vroeg naar bed. Ik begin mijn ochtend met wat baantjes in het zwembad. Om 07.00 ‘s ochtends is het al behoorlijk warm en voelt het zwembadwater heerlijk aan.

Onlangs bijgewerkt16Lezen, schrijven in mijn moleskine en een vers sapje van watermeloen en sinaasappel.

Onlangs bijgewerkt17Daarna ontbeet ik samen met Julia, een meisje dat ik de avond ervoor leerde kennen. We aten heel gezellig op het strand van Balangan beach, een plek waar ik echt verliefd op ben geworden. Zeker na het drukke Seminyak was het een oase. Prachtige stranden, nog helemaal geen grote hotelketens en en een laidback surf sfeertje. Over een paar dagen meet ik haar weer in Ubud. Tijdens het zonnen hield deze hond ons gezelschap.

Onlangs bijgewerkt18Tijd om in te pakken.  Ik krijg het voor elkaar om van iedere kamer een ontzettende bende te maken, ook als ik ergens maar een nachtje slaap. Omdat het shirtje dat ik zoek meestal helemaal onderin mijn backpack zit.

Onlangs bijgewerkt19Voordat ik verder reis nog even van het prachtige strand en uitzicht genieten. Qua stranden is Ulu Watu echt een aanrader. Balangan beach is rauw, met prachtige kliffen en woeste golven. 10 minuten rijden verder vind je Dreamland beach, dat lijkt meer op Caribisch gebied, wit zand en een azuurblauwe zee. Vlak voor vertrek bestel ik nog een ceasar salade.

Onlangs bijgewerkt20Even bladeren door mijn paspoort. Precies een jaartje oud deze maand. Ik vond het echt jammer toen ik een nieuw paspoort moest, mijn oude zat vol met stempels en bijzondere visa (Aus, NZ, Rusland etc). Vanaf Ulu Watu ging ik terug naar Ubud met driver Ketut. Ik had helemaal geen zin in de reis maar het werd een van de leukste momenten van mijn reis, so far. Ketut bleek heel praatgraag en we hebben twee uur non-stop gepraat. Ik heb veel kunnen vragen over het Hindoestaande kastenstelsel dat ze op Bali kennen, over het gezinsleven, zorg voor de familie, kinderen krijgen (mannen met alleen dochters zijn hier ‘pechvogels’) en ik vroeg veel over de offers die je hier overal ziet.

Over twee dagen is het hier tijd voor de Ogoh Ogoh, een parade waarmee men de boze geesten van het eiland wil verjagen. Daarna is het Nyepi en is Bali 24 uur doodstil. Er landen geen vliegtuigen, scooters en auto’s mogen niet gebruikt worden en mensen zijn stil. Ook toeristen mogen de straat niet op. Ik verblijf op uitnodiging bij een Balinese familie, heel bijzonder lijkt me dit.

Onlangs bijgewerkt21Ik ben weer in Ubud! Ik slaap twee nachten bij de Yoga Barn en de kamers zijn zo ontzettend mooi. Het is hier echt een oase van rust, de plaats straalt zoveel kalmte uit. Alle kamers zijn helemaal eco-friendly ontwerpen en ingericht, maar daarover later meer. Ik boekte bij aankomst meteen een massage voor de volgende dag.

Onlangs bijgewerkt22Organic producten en een klein gedeelte van de badkamer.

Onlangs bijgewerkt23Raw cacao smoothie voor mijn yogales. Rechts: van deze offers worden er iedere ochtend duizenden op straat gelegd. Voor de deur, voor de tempel, voor de supermarkt. Overal vind je ze. Vandaar ook dat je overal wierrook ruikt.

Onlangs bijgewerkt24Mijn yogastudio in Rotterdam gaat erg tegenvallen wanneer ik weer thuis ben, ben ik bang.

Onlangs bijgewerkt25

 

Kush is een Ayurvedic healing center, dat bij de Yoga barn hoort. Je kunt je hier traditioneel laten behandelen maar ook allerlei massages staan hier op het programma. Ayurvedic is ook een manier van eten die sommige mensen aanhangen. Deze manier van eten (en helen) is al 5000 jaar oud en komt uit India. Ik at een gerecht met rode linzen, garam masala en chapati. Ontzettend lekker.

Onlangs bijgewerkt26Na een gevecht met de klamboe duik ik mijn bed in om nog wat te bloggen, eh ploggen dus. Morgen meer yoga, Indiaas en Balinees eten en op zoek naar de mooiste tempel van Ubud.

Liefs!

 

 

 

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply
  Brenda
  March 28, 2014 at 08:23

  Wauw wat is het daar mooi zeg! Volgens mij heb je het erg naar je zin en ben je helemaal zen. Geniet met volle teugen van deze bijzondere reis! X

 • Reply
  Nadia
  March 28, 2014 at 08:29

  Wauw! Ontzettend leuk dit, het klinkt heel bijzonder allemaal!

 • Reply
  Yvon
  March 28, 2014 at 09:02

  Wat prachtig!! Je maakt me helemaal enthousiast om ook naar Indonesie te gaan. Naar welk vliegveld ben je gevlogen vanaf Nederland?
  En wat betreft plogs: travel plogs zijn de enige plogs die mogen ;)

  Denk je dat je wat meer over Ayurvedic zou kunnen vertellen?

  • Reply
   Lin
   March 28, 2014 at 13:15

   Mooi zo, Bali is schitterend en de Gli’s (die horen bij Lombok) ook. Ik ben vanaf AMS naar Denpasar gevlogen met KLM. Ben benieuwd of je er ook heen gaat :) Over Ayurvedic weet ik (nog) niet genoeg om er uitgebreid over te vertellen, behalve dat de massage fantastisch was.

 • Reply
  Anne
  March 28, 2014 at 09:19

  Door jouw verhalen krijg ik zo ontzettend veel zin om te reizen! En Bali staat bovenaan mijn lijstje :) Wat een fijne verhalen!

  • Reply
   Lin
   March 28, 2014 at 13:16

   Nice! Bali is fantastisch, ben ook benieuwd geworden naar de rest van Indonesië.

 • Reply
  Anke
  March 28, 2014 at 09:22

  Super leuk, deze plog! Grappig om te zien dat de visa sticker met de jaren ook veel veranderd (gekrompen) is, haha.

 • Reply
  Hester
  March 28, 2014 at 09:30

  Wat een ideale dag! Ik zou nu wel voor een dagje willen ruilen, en tel de dagen af tot vakantie door je reisblogs. Ik had trouwens ook altijd dat het kledingstuk dat ik zocht onderin mijn backpack zat!

 • Reply
  Dionne
  March 28, 2014 at 09:39

  Wat een leuke plog met prachtige foto’s!

 • Reply
  Jenny
  March 28, 2014 at 11:31

  Super leuke plog, kan ook niet anders met zulke foto’s. Ik heb het Balangan beach eens opgezocht op google, het is werkelijk prachtig!!

  • Reply
   Lin
   March 28, 2014 at 13:17

   En probeer Dreamland beach eens ;)

 • Reply
  Maire
  March 28, 2014 at 11:50

  Heeerlijk! Echt leuk om te zien zo’n travel plog inderdaad!

 • Reply
  Reismeisje
  March 28, 2014 at 12:59

  Jee, looking good zeg :-)!

 • Reply
  Iris
  March 28, 2014 at 13:03

  Wat een leuke en mooie fotos! Ik kan niet wachten tot juli, mijn eerste keer Azie :)

  • Reply
   Lin
   March 28, 2014 at 13:18

   Gaaf! Waar ga je naartoe?

 • Reply
  Sanne
  March 28, 2014 at 15:18

  Ziet er prachtig uit en je hele blogpost straalt rust en ontspanning uit. Heerlijk :) Bali ziet er heel uitnodigend uit.

 • Reply
  Elke
  March 28, 2014 at 16:22

  Oeh, zo’n plogs vind ik echt altijd super tof om te lezen! Mag je vaker doen! En nu komt bali op mij to see list, want het lijkt me een top bestemming. Ook dat gerecht met rode linzen wil ik dan zeker eens eten. :)

 • Reply
  Andrea
  March 28, 2014 at 20:43

  Ohhh wat heerlijk. Ik mis Bali nu intens!

 • Reply
  Suzanne
  March 28, 2014 at 23:31

  Ik vind plogs vaak heel stom, want altijd de beste dag van de week en iedereen doet hetzelfde, maar deze is super!

 • Reply
  Sabrina
  March 29, 2014 at 10:17

  Ik heb net de laatste lading ‘mottenballen’ in de wasmachine zitten ;)
  Bali lijkt alweer heel ver weg!! Geniet er nog maar lekker van, dikke kus

 • Reply
  Ashley
  March 29, 2014 at 10:28

  Heeeeeeerlijk zo’n dagboek! Ik heb nu zo’n zin in ZON.

 • Reply
  Anne
  March 29, 2014 at 12:00

  Wat leuk om te zien allemaal!

 • Reply
  Louise
  March 31, 2014 at 16:30

  Wat een heerlijkheid zo’n dagboek/plog! Volgens mij heb je het erg naar je zin zo te lezen en zien! :) Geniet er lekker van!
  Door jou wil ik nu ook echt eens naar Bali toe! Alleen ben ik nog nooit ver op reis geweest en dat houdt mij een beetje tegen (als alleen reiziger). Is het goed te doen als solo traveller?
  Liefs!

 • Reply
  josie
  March 31, 2014 at 21:24

  Ah heerlijk, geniet van je laatste dagen zus! <3

 • Reply
  Mandy
  April 1, 2014 at 17:08

  Wat heerlijk om te lezen, ik ben geen fan van plogs maar de travel plogs vind ik toch wel erg leuk.
  Fijn om zo een beetje met je mee te genieten!

 • Reply
  Linda
  April 4, 2014 at 16:32

  Wat is het ongelofelijk mooi en fijn daar. Het lijkt mij heerlijke daar in alle rust aan mijn gezondheid te werken. Met voeding en yoga, ik teken ervoor! Hihi

 • Reply
  Marcella
  April 9, 2014 at 20:29

  Wat tof, zo’n reisplog! Heeeel leuk om zo een beetje ‘mee op reis’ te zijn!

Leave a Reply

%d bloggers like this: