Travel plog 19/07 La Palma

By July 20, 2014 Travel 23 Comments

Onlangs bijgewerkt115Na de dag van aankomst hebben we een heel druk maar gaaf programma. Samen met onze nieuw gemaakte vriend Andreas touren we het eiland over. Hij neemt ons mee naar zijn favoriete plekken van La Palma.

Onlangs bijgewerkt116De zonsondergang van de avond ervoor. Wow, even later kleurde de hele lucht lichtroze, oranje en later rood. Het uitzicht vanaf ons appartement in fenomenaal. Overdag de blauwe zee, de lucht en de palmbomen, ‘s avonds de prachtige zonsondergang. We snappen goed waarom hier verder alleen stelletjes zitten ;) ‘s Ochtends word ik wakker van het zonnetje dat naar binnen schijnt.

Onlangs bijgewerkt117Na alle tapas van de avond ervoor hebben we nu zin in een gezond ontbijt. Yoghurt met vers fruit, wat muesli en groene thee. De perziken hier zijn zo zoet en sappig, echt heerlijk.

Onlangs bijgewerkt118Rond 10.00 uur worden we opgehaald door Andreas. Hoewel we hem gister pas voor het eerst ontmoet hebben begroet hij ons enthousiast met twee zoenen. Hij neemt ons vandaag mee naar zijn favoriete plekken op het eiland. Hij woont sinds zijn 8ste op La Palma, maakte een uitstapje naar Tenerife om daar te studeren maar keerde daarna weer terug naar dit minder ontdekte Canarische eiland. Langs het eerste stuk van de route hebben we uitzicht op de helder blauwe zee en indrukwekkende kliffen.

Onlangs bijgewerkt119Langzaam maar zeker maken we hoogte en de vergezichten van het eiland worden steeds bijzonderder, de dorpjes in de verte steeds kleiner.  Jolien maakt foto’s bij een uitzichtpunt.

Onlangs bijgewerkt120We rijden naar het hoogste punt van La Palma en stoppen halverwege om onze oren te laten wennen aan het snel stijgende hoogteverschil. Op het eiland wonen nog geen 85.000 mensen en het is er dus heerlijk rustig overal, ook op de weg. Hoewel we over een van de hoofdwegen rijden ruik je geen uitlaatgassen of smog, alleen in de verte de zee vermengd met de frisse geur van dennenbomen.

Onlangs bijgewerkt121De bochten draaien scherp omhoog en hoewel we nog geen uur in de auto zitten, is het landschap totaal veranderd. Van de azuurblauwe zee en kliffen naar rode aarde met hoge naaldbomen. We hebben het gevoel even niet meer in Spanje maar in Noord-Amerika te zijn.

Onlangs bijgewerkt122We parkeren de auto zo hoog mogelijk en gaan dan te voet verder om het hoogste puntje van La Palma te bereiken. Je merkt echt dat je hoog zit. Door de stilte en de ijle lucht, maar ook mijn hart klopt sneller dan normaal wanneer ik een steil stukje berg oploop. Maar dat uitzicht mensen, wow.

Onlangs bijgewerkt123In de verte zie je aantal witte bollen. Onderzoekers uit Amerika, Spanje, Italie en Zweden wonen hier om onderzoek te doen naar de sterren en naar de zon.

Onlangs bijgewerkt128De terugweg gaat sneller, steil naar beneden gaat nu eenmaal beter dan steil omhoog. We zien het landschap weer langzaam veranderen en rijden nu langs heuvelachtige wijngaarden. Het is inmiddels 14.00 geweest (15.00 Nederlandse tijd) en Andreas begrijpt dat het tijd is om te lunchen.

Onlangs bijgewerkt124We rijden naar het haventje van Tazacorte en lunchen bij het lievelingsrestaurant van Andreas; Playa Mont. We zitten nog maar net als er een koude fles plaatselijke wijn op tafel verschijnt en een grote schaal met camarones, een  specialiteit uit de regio.

Onlangs bijgewerkt125Er volgt meer wijn en meer vis. Van calamari met citroen en aioli tot paprika’s gevuld met grote garnalen. Jolien en ik kijken elkaar al heel gelukkig aan; hier gaan we zeker terugkomen.

Onlangs bijgewerkt126We delen een alfonsiño, een vis die voor de kust van Tazacorte gevangen wordt. Heel simpel bereid met wat knoflook en olijfolie, precies zoals ik het lekker vind. Daarna bezoeken we het strand van Tazacorte, het zwarte zand ziet er gaaf uit maar wordt wel heel heet onder je voeten.

Onlangs bijgewerkt127De lunch duurde uren, maar daar had niemand bezwaar tegen. When in Spain..  Aan het begin van de avond bracht Andreas ons weer naar ons appartement, waar we uitgeteld op de bank neerploften. Met een stapel boeken en tijdschriften binnen handbereik aten we ‘s avonds bij wijze van avond eten nog een klein plankje tapas. Ik begon in een nieuw boek maar nog voor het eerste hoofdstuk ten einde was vielen mijn ogen dicht.

Goodnight La Palma, tot morgen.

 

 

 

23 Comments

Leave a Reply