Travel Plog: 18/07 La Palma

By July 19, 2014 Diary, Travel 25 Comments

Onlangs bijgewerkt102Als je deze post online ziet komen dan lijkt het erop dat het internet bij onze accommodatie sterk genoeg is om te kunnen ploggen. Iets wat ik deze week in La Palma wil gaan doen.

Onlangs bijgewerkt103 Goedemorgen, mijn wekker gaat om 01.45. Ik had volgens mij net zo goed niet kunnen gaan slapen en deze cracker krijg ik dan ook niet naar binnen. Om 02.15 sta ik bij Jolien voor de deur en rijden we naar Schiphol. Waar ik duidelijk nog even wakker moet worden, kletst zij al honderduit en voor ik het weet ben ik ook goed wakker. Voor het inchecken nog snel even make-uppen.

Onlangs bijgewerkt104En dat inchecken heeft nogal wat voeten in aarde. Er zijn geen koffers ingeboekt voor onze reis en toch staan we daar allebei met aardig wat spullen die ingecheckt moeten worden. Gelukkig kan dat na wat heen-en-weer geloop tussen verschillende balies toch nog geregeld worden. Vervolgens verlies ik na de security check mijn boarding pas. Hoe dan? Gelukkig wordt de boardingpass gewoon opnieuw geprint. Voor de vlucht krijg ik nog wat water en wit broodje hagelslag naar binnen.

Onlangs bijgewerkt105Hoogseizoen? Ongezellig want in het vliegtuig kunnen we niet naast elkaar zitten en naar La Palma is het toch nog bijna 5 uur vliegen. Al ben ik sowieso geen gezellige vliegpartner; ik slaap de eerste 2 uur, lees een half uur en val de rest van de vlucht weer in slaap.

Onlangs bijgewerkt106Nadat we onze bagage van de band hebben gehaald pikken we onze huurauto op. De aankomende week zijn we de trotste bezitters van een zwarte Clio en scheuren we daarmee het eiland over. Letterlijk. Want La Palma is bochtig, heeft heel veel haarspeldbochten en om bij ons appartement te kunnen komen moeten we een heuvel op, die zo steil is dat ik het gas helemaal moet intrappen terwijl we bijna niet omhoog komen. Maar het geeft niet; want La Palma is schitterend. Heel erg groen en de zee alle tinten groen en blauw.

Onlangs bijgewerkt107Voordat we bij ons appartement aankomen stoppen we bij een supermarkt. Alsof we een jaren getrouwd stel zijn doen we de boodschappen; wijn, ham, kaasjes, stokbrood en veel groentes en fruit. Bij ons appartement staat een heerlijke schaal fruit klaar.

Onlangs bijgewerkt109We worden heel lief ontvangen door Maria, de eigenaresse van Puro Atlantico . Tijdens deze persreis slapen we de eerste drie nachten in haar appartement. Er staat wijn en water koud in de koelkast, er is snel werkende wifi en er blijken geen kinderen aanwezig te zijn op het complex. Ideaal.

Onlangs bijgewerkt108Slaapkamer en een deel van ons terras.

Onlangs bijgewerkt110Snel verwisselen we onze vliegtuigkleding voor iets luchtigers en we pakken snel uit. Ik maak als lunch een heerlijk borrelplankje met een glas wijn en bubbeltjeswater met citroen. De hagedissen zijn helemaal niet bang en loeren op onze tomaatjes.

Onlangs bijgewerkt111Hier houden we het vandaag wel even uit.

Onlangs bijgewerkt112Het zwembad is heerlijk verkoelend. Ik lees die dag Het Gerecht uit van Inge Ipenburg. Aanrader, super spannend!

Onlangs bijgewerkt113Jolien zorgt voor het avondeten. Een heerlijke salade met perziken, munt, olijfolie en citroensap en rauwe ham.

Onlangs bijgewerkt114We genieten van het uitzicht en nog meer water met citroen en munt. Al vroeg vallen deze avond onze ogen dicht, de stilte de ontspanning en een glaasje wijn bij het eten (en de gebroken nacht ervoor) zorgen dat we moe en rozig worden.

Goodnight mooi La Palma!

25 Comments

Leave a Reply