Travel

Travel: Oostende

DSC_0232

Twee weken geleden bezocht ik samen met Li + onze bf’s Oostende. Mocht je graag een hilarisch verslag van dit weekend willen lezen, dan verwijs ik je door naar theselfhelphipster.com . Voor een travel report verwijs ik je door naar de rest van deze post.
IMG_0419

IMG_0440

IMG_0453

IMG_0491

IMG_0502

IMG_0512

DSC_0230

 

 

Voorafgaand aan reizen van Bali tot Oostende vraag ik graag tips aan mijn online netwerk. Via twitter en blogs krijg je de leukste tips, veel origineler en recenter dan welke reisgids dan ook. Jolien’s tip van het Kombuis was vooral blijf hangen. Na een autorit van zo’n 2 uur, waarin mijn muzieksmaak meerdere malen werd afgekraakt kwamen we hongerig in Oostende aan.

Jolien had me al gewaarschuwd voor de entree van het Kombuis en ik dacht inderdaad ‘Oke, Jolien, waar heb je ons in hemelsnaam naartoe gestuurd.’ Maar we werden niet teleurgesteld met een tafel vol heerlijke mosselen, sausjes en dikke Vlaamse friet. Met een special bakje mayonaise voor de Hollanders.

Nadat we afrekende reden we een klein stukje verder met de auto naar ons appartement, Leopold 5. G en ik sliepen op de eerste verdieping, Li en Will op de vierde. Beide appartement waren ontzettend mooi, zo mooi dat ik me ook kon voorstellen een tas vol lekkere dingen en goede wijnen in te slaan en het appartement niet meer te verlaten. Maar inmiddels was de grauwe regen omgeslagen in een blauwe lucht met zon. Op naar het befaamde strand van Oostende. Een prachtig breed zandstrand met op die dag een vliegertournament, leuk om te aanschouwen. Helaas waaide het zo hard dat mijn oren er pijn van deden, na een flinke wandeling liepen we dus weer terug naar het appartement. Na een uurtje spraken we op onze verdieping af, de eigenaresse van Leopold 5 was inmiddels langsgekomen met een flesje Champagne, daar maak je me altijd blij mee.

’s Avonds aten we bij T Groote Huys, een prachtig authentiek gerestaureerd herenhuis in het centrum van Oostende. In de zomer kun je er heerlijk buiten eten, maar de grijze lucht en kou was inmiddels terug in Oostende. Voor 35 euro aten we hier een driegangenmenu inclusief amuse en aperitief, een prima prijs-kwaliteitverhouding. ’s Avonds liepen we door de uitgaansstraat van Oostende, je vindt hier verschillende gezellige barretjes met jazz- tot housemuziek en alles ertussen in.

Ik heb in Oostende genoten van heerlijk eten, een prachtig appartement en mijn favoriete gezelschap. En toch… toch deed de stad het niet helemaal voor mij. Een tijdje geleden bezocht ik Brugge, een stadje dat ik veel meer sfeer vond hebben. Maar wie weet lag het aan de vreselijke wind, buiten lopen is gewoon niet heel fijn als je letterlijk weggeblazen wordt.

Oostende bezocht ik op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen. 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Farah - Food and other Friends
  May 26, 2014 at 19:09

  Klinkt goed!
  Oostende is nog al erg in trek, heb het al op verschillende blogs voorbij zien komen. Misschien toch eens aan denken om daar naar toe te gaan. Voor een weekendje weg (voor mij) dicht bij huis.

 • Reply
  Nanda
  May 26, 2014 at 20:38

  Brugge zou ook mijn eerste keuze hebben, maar toch ben ik wel erg benieuwd geworden naar Oostende. En je foto’s zien er goed uit hoor, krijg meteen zin in een paar lekkere frieten haha.

 • Reply
  Griet
  May 26, 2014 at 22:44

  Leuk dat je zo België mag komen ontdekken :) Kom ook maar eens naar Gent, zeker de moeite!
  Oostende en Brugge zijn niet echt te vergelijken, vind ik zelf. Oostende is echt zo’n typische belgische kuststad..

 • Reply
  Simone
  May 26, 2014 at 23:48

  Nice! ik ga binnenkort ook een weekendje dus tips zijn altijd welkom. Ben ondertussen wel heel nieuwsgierig geworden naar Oostende!

 • Reply
  Lobke
  May 27, 2014 at 09:14

  Als Belg ben ik uiteraard al in Brugge en Oostende geweest.
  Brugge blijft uiteraard nr 1, maar je kan het ook moeilijk vergelijken. Brugge heeft dan ook geen strand en da’s wel een troef van Oostende. Maar Brugge heeft wel de gezellige straatjes en leuke gebouwen. Brugge is gewoon veel romantischer :-)
  Oostende is in de loop der jaren sterk achteruit gegaan. Ook veel criminaliteit. Hopelijk gaan ze hier aan werken zodat Oostende terug de Koningin der badsteden word zoals dit jaren geleden was.

 • Reply
  Dionne
  May 27, 2014 at 09:38

  Ziet er heel leuk uit!

 • Reply
  Johanna
  May 27, 2014 at 10:12

  Beaucoup de moules frites!

 • Reply
  Nienke
  May 27, 2014 at 11:51

  De foto’s zien er goed uit! Misschien eens bezoeken als ik behoefte heb aan er uit zijn, niet te ver van huis.

 • Reply
  Kelly
  May 27, 2014 at 14:11

  Wat een leuke foto’s, het eten ziet er ook lekker uit!

Leave a Reply

%d bloggers like this: