Travel memories: Bangkok

By July 3, 2012 Travel 17 Comments

Mijn eerste ontmoeting met Azië vond plaats in de stad Bangkok. En om eerlijk te zijn was dat best even een cultuurshock. De meeste mensen doen waarschijnlijk ook wel wat research voordat ze naar Azië gaan. Wat zijn de plaatselijke gebruiken? Wat moet ik wel en wat vooral niet doen? Spreken ze er een beetje Engels en met welke muntsoort kan ik betalen? Dat zoek ik normaal van te voren ook allemaal uit, maar ik was zo druk bezig met mijn visa voor Australië, mijn woning in Sydney en afscheid nemen voor 8 maanden dat ik telkens een beetje ‘vergat’ dat ik voor mijn Australië avontuur eerst nog 2 weken naar Thailand ging.

De hectiek van de stad Bangkok was dan ook even schrikken. Het verkeer, het klamme klimaat en de taxichauffeur die mijn vriend een boekje met verschillende dames om uit te kiezen in zijn hand drukte en hem een vette knipoog gaf. Hij probeerde mij af te leiden met plaatjes van een kangoeroe (?).

Toch hebben we kunnen genieten van Bangkok. We spendeerden wat uurtjes bij de starbucks met onze laptop en zochten ter plekke alle hoogtepunten op en besloten verder rustig aan te doen. Lang leve het internet. Mochten we de allermooiste tempel missen, ach dan stond die er over een paar jaar vast nog wel. De kleuren, de geuren op straat, het heerlijke eten, ja ik wil graag nog eens terug naar Azië. Iets beter voorbereid, dat wel.

All photo’s by me.

17 Comments

 • Nuria says:

  Haha, dat verhaal van die taxichauffeur! Mooie foto’s :)

 • Anja says:

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Eva says:

  “Hij probeerde mij af te leiden met plaatjes van een kangoeroe” hahaha oh god. Kijk, als ie dat nou met goed eten had geprobeerd..

  Ik ben nog nooit in Azië geweest (niet écht tenminste, Israël voelt toch niet echt Aziatisch) en hoewel het niet bovenaan mijn lijstje staat, hoop ik er wel ooit een keer heen te gaan. Al was het maar omdat het me qua cultuur zo anders lijkt dan wat ik gewend ben, dat wil ik een keer meemaken.

 • Anke says:

  Die foto’s zien er op een of andere manier anders, maar niet beter of slechter, uit dan het beeld dat ik van Bangkok heb. Mooi zijn ze wel :) Mijn reizen zijn soort van onbewust toch het vaakst (nou ja, zoveel heb ik nu ook weer niet gereisd) naar Azië gegaan, het is inderdaad een mooi continent om te verblijven, ontdekken en reizen!

 • Les is more says:

  wauw, bangkok lijkt me echt prachtig! Prachtige foto’s ook.

 • des says:

  ‘Mochten we de allermooiste tempel missen, ach dan stond die er over een paar jaar vast nog wel. “, wat een prachtige zin en zo waar. Elke keer als ik bijv in Parijs ben wil ik zoveeeel mogelijk bezoeken met als gevolg: pijnlijke voetjes aan het eind van de citytrip, en snelle korte bezoekjes. Terwijl, Des, je gewoon weer terug kunt gaan. Duhh.

  ps. ik zou dus zo wel afgeleid zijn door een plaatje van een kangaroe

 • Yolande says:

  Ik ben nog nooit in Azie geweest maar dit ziet er echt heel mooi uit! Die foto met de schooljongens en meisjes is trouwens echt heel schattig.

 • nettelie says:

  laatste foto: gorgeous.
  kangoeroe: huilen zo grappig.
  kuskus

 • Amanda says:

  Ziet er echt prachtig uit! Ik wil daar zeker ook ooit heen.

 • milou says:

  Leuke foto.’s!
  Al vind ik die Mc Donalds clown wel heel eng haha

 • Lnnk says:

  De eerste keer dat ik in Bangkok kwam moest ik ook wennen. Het is druk, warm en hectisch. Toch ga ik graag naar Azië!

 • Anouk says:

  Wat een mooie foto’s! Ben erg benieuwd naar deze stad. Ondanks de hectiek heb je toch nog kunnen genieten zie ik, fijn! En een keertje terug is zo vervelend nog niet lijkt me..;)

 • Travel memories, heerlijk. Leuk geschreven en mooie foto’s; krijg er zin van om op reis te gaan!

 • Prachtige foto’s! Ziet er uit als een geweldige reis :) En inderdaad, een kangoeroe!?

 • Marlyssa says:

  Prachtige foto’s! Bangkok lijkt me echt heel apart (en vies). Daarom wil ik er eigenlijk ook wel een keertje heen.

 • Ann says:

  Ik vond Bangkok echt een geweldige stad! Wil er zeker nog een keer heen :)

 • Anouk says:

  Leuk om te lezen! Ik ben over 2,5 week in Bangkok!
  Heb jij nog een aanrader voor een hotel/hostel in Bangkok?

Leave a Reply