Travel

Travel memories: Bangkok

Mijn eerste ontmoeting met Azië vond plaats in de stad Bangkok. En om eerlijk te zijn was dat best even een cultuurshock. De meeste mensen doen waarschijnlijk ook wel wat research voordat ze naar Azië gaan. Wat zijn de plaatselijke gebruiken? Wat moet ik wel en wat vooral niet doen? Spreken ze er een beetje Engels en met welke muntsoort kan ik betalen? Dat zoek ik normaal van te voren ook allemaal uit, maar ik was zo druk bezig met mijn visa voor Australië, mijn woning in Sydney en afscheid nemen voor 8 maanden dat ik telkens een beetje ‘vergat’ dat ik voor mijn Australië avontuur eerst nog 2 weken naar Thailand ging.

De hectiek van de stad Bangkok was dan ook even schrikken. Het verkeer, het klamme klimaat en de taxichauffeur die mijn vriend een boekje met verschillende dames om uit te kiezen in zijn hand drukte en hem een vette knipoog gaf. Hij probeerde mij af te leiden met plaatjes van een kangoeroe (?).

Toch hebben we kunnen genieten van Bangkok. We spendeerden wat uurtjes bij de starbucks met onze laptop en zochten ter plekke alle hoogtepunten op en besloten verder rustig aan te doen. Lang leve het internet. Mochten we de allermooiste tempel missen, ach dan stond die er over een paar jaar vast nog wel. De kleuren, de geuren op straat, het heerlijke eten, ja ik wil graag nog eens terug naar Azië. Iets beter voorbereid, dat wel.

All photo’s by me.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Nuria
  July 3, 2012 at 10:06

  Haha, dat verhaal van die taxichauffeur! Mooie foto’s :)

 • Reply
  Anja
  July 3, 2012 at 10:09

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Reply
  Eva
  July 3, 2012 at 10:12

  “Hij probeerde mij af te leiden met plaatjes van een kangoeroe” hahaha oh god. Kijk, als ie dat nou met goed eten had geprobeerd..

  Ik ben nog nooit in Azië geweest (niet écht tenminste, Israël voelt toch niet echt Aziatisch) en hoewel het niet bovenaan mijn lijstje staat, hoop ik er wel ooit een keer heen te gaan. Al was het maar omdat het me qua cultuur zo anders lijkt dan wat ik gewend ben, dat wil ik een keer meemaken.

 • Reply
  Anke
  July 3, 2012 at 10:28

  Die foto’s zien er op een of andere manier anders, maar niet beter of slechter, uit dan het beeld dat ik van Bangkok heb. Mooi zijn ze wel :) Mijn reizen zijn soort van onbewust toch het vaakst (nou ja, zoveel heb ik nu ook weer niet gereisd) naar Azië gegaan, het is inderdaad een mooi continent om te verblijven, ontdekken en reizen!

 • Reply
  Les is more
  July 3, 2012 at 11:03

  wauw, bangkok lijkt me echt prachtig! Prachtige foto’s ook.

 • Reply
  des
  July 3, 2012 at 11:16

  ‘Mochten we de allermooiste tempel missen, ach dan stond die er over een paar jaar vast nog wel. “, wat een prachtige zin en zo waar. Elke keer als ik bijv in Parijs ben wil ik zoveeeel mogelijk bezoeken met als gevolg: pijnlijke voetjes aan het eind van de citytrip, en snelle korte bezoekjes. Terwijl, Des, je gewoon weer terug kunt gaan. Duhh.

  ps. ik zou dus zo wel afgeleid zijn door een plaatje van een kangaroe

 • Reply
  Yolande
  July 3, 2012 at 13:02

  Ik ben nog nooit in Azie geweest maar dit ziet er echt heel mooi uit! Die foto met de schooljongens en meisjes is trouwens echt heel schattig.

 • Reply
  nettelie
  July 3, 2012 at 13:36

  laatste foto: gorgeous.
  kangoeroe: huilen zo grappig.
  kuskus

 • Reply
  Amanda
  July 3, 2012 at 14:14

  Ziet er echt prachtig uit! Ik wil daar zeker ook ooit heen.

 • Reply
  milou
  July 3, 2012 at 20:00

  Leuke foto.’s!
  Al vind ik die Mc Donalds clown wel heel eng haha

 • Reply
  Lnnk
  July 3, 2012 at 22:27

  De eerste keer dat ik in Bangkok kwam moest ik ook wennen. Het is druk, warm en hectisch. Toch ga ik graag naar Azië!

 • Reply
  Anouk
  July 4, 2012 at 11:56

  Wat een mooie foto’s! Ben erg benieuwd naar deze stad. Ondanks de hectiek heb je toch nog kunnen genieten zie ik, fijn! En een keertje terug is zo vervelend nog niet lijkt me..;)

 • Reply
  zoetedagdromen
  July 4, 2012 at 12:44

  Travel memories, heerlijk. Leuk geschreven en mooie foto’s; krijg er zin van om op reis te gaan!

 • Reply
  Foodloveandhappiness
  July 4, 2012 at 22:04

  Prachtige foto’s! Ziet er uit als een geweldige reis :) En inderdaad, een kangoeroe!?

 • Reply
  Marlyssa
  July 5, 2012 at 08:59

  Prachtige foto’s! Bangkok lijkt me echt heel apart (en vies). Daarom wil ik er eigenlijk ook wel een keertje heen.

 • Reply
  Ann
  July 6, 2012 at 14:17

  Ik vond Bangkok echt een geweldige stad! Wil er zeker nog een keer heen :)

 • Reply
  Anouk
  March 28, 2013 at 03:19

  Leuk om te lezen! Ik ben over 2,5 week in Bangkok!
  Heb jij nog een aanrader voor een hotel/hostel in Bangkok?

Leave a Reply

%d bloggers like this: