Travel: Duiken op Pulau Dayang

By September 3, 2013 Travel 17 Comments

IMG_0869

Aan de ene kant was ik verdrietig dat onze tijd in het prachtige Vietnam er op zat, aan de andere kant vond ik het ook heel tof dat we nog twee fantastische bestemmingen op de planning hadden staan: Singapore en Maleisië!

IMG_0850

Vanuit Ho Chi Minh City vlogen we naar Singapore; wat een wereld van verschil. Van de drukke chaos naar het overzichtelijke en bizar schone Singapore. We dropten onze bagage bij onze duikschool en hadden nog een paar uurtjes om de stad te bekijken. Omdat we na Maleisië nog voor drie dagen terug zouden keren in deze wereldstad hadden we geen haast. Op ons gemak bekeken we het bizarre winkelcentrum Marina Bay Sands en aten we Laksa in een van de foodcourts.

 Om 19.00 verzamelden we bij duikschool Blue Reef Scuba om met de bus naar Maleisië te rijden. Wat volgden was een helse nacht. Tot de grensovergang bij Singapore ging alles goed (uiteraard), daarna werd het beduidend minder. Ik stuiterde vier uur lang van mijn stoel en dacht bij de boot ha, eindelijk rust!

In de boot stond de airco op standje vrieskist en rookte de dieselmotor vrolijk naar binnen. Samen met G deelde ik ongeveer 1,5 stoel en er was in de verste verte geen reddingsvest te bekennen. Tel daar bij op dat er de week ervoor een Maleisische veerboot was gezonken en je begrijpt: ik zat niet heel lekker. Maar om 04.30uur kwamen we toch echt in het paradijs aan.

IMG_0853

IMG_0895

IMG_0900

IMG_0857

IMG_0873

Om 04.30 doken we nog voor een paar uurtjes ons bed in, maar om 06.00 ‘s ochtends stond de eerste duik al op het programma. Na een snel ontbijtje maakten we onze gear ready on board en gingen we samen met onze dive master Valerie het water in. Omdat we onlangs nog bij de Cham Islands hadden gedoken, ging alles heel soepel.

De zaterdag en zondag bestonden uit duiken, eten, duiken, eten, duiken, eten en kleine rondjes over het strand lopen. Dat azuurblauw van de zee, daar kan ik nooit genoeg van krijgen. En als je denkt dat het boven water mooi is, dan zou je de onderwaterwereld eens moeten zien. Van inktblauw tot het felle oranje van de Nemo’s. Koraal van felblauw tot tot zachtroze. Hoogtepunt van het duiken waren de schildpadden die we tijdens onze vierde duik zagen; wat zijn die beesten COOL, ze vliegen echt door het water.

Veel te snel kwam er een eind aan onze tijd op Pulau Dayang en gingen we weer in de boot en bus richting Singapore.

Praktische info

Besteed je enkele dagen in Singapore en wil je ook duiken? Heel veel duikscholen in Singapore bieden dit soort weekendtripjes aan. je vertrekt vrijdagavond en bent zondagavond weer terug; ideaal dus voor de mensen die in Singapore wonen en werken. Je krijgt Singapore-kwaliteit in Maleisië, en dat is met een gevaarlijke sport als duiken toch wel fijn. Wij boekten onze trip bij Blue reef Scuba. Heb je iets meer tijd? Dan kun je ook je padi halen.

17 Comments

Leave a Reply