Diary Travel

Travel diary – La Palma

IMG_0557Eergister geen plog vanwege falend internet, gister stilte omdat ik dat het meest gepast vond gezien de omstandigheden. Niet dat het iets helpt, ook maar iets uitmaakt, maar de vrolijkheid was even een te groot contrast. Vandaag een travel diary met wat beelden van de afgelopen dagen in La Palma.

IMG_0546

IMG_0543

IMG_0434

Tazacorte La Palma

IMG_0573Inmiddels hebben we het prachtige Puro Atlantico verwisseld voor een appartement dichterbij Tazacorte, een dorpje zo lieflijk dat ik er later nog een volledige post aan zal wijden. Via een imposante bergroute reden we onze huurauto naar ons nieuwe appartement: Finca La Camuesa. Ook hier is het uitzicht weer waanzinnig: dit keer over een vallei met daarin een gekleurd dorpje, waar ’s ochtends de nevel overheen trekt en waar je ’s avonds een adembenemende sterrenhemel boven ziet schijnen. Er is weinig lichtvervuiling in de bergen en dus heb je vanaf het terras een prachtig zicht op de miljoenen sterren.

Onze dagen verlopen inmiddels via een redelijk vast patroon; we ontbijten met yoghurt en zoete perziken, gaan ’s middags op pad en genieten ’s avonds van witte wijn en een plankje tapas. We lezen, praten uren totdat ik meestal als eerste in slaap val, vaak met een boek nog in mijn handen. Saai? Nee, niet bepaald, maar juist een ultiem vakantiegevoel.

Eergister gingen we op pad met Pepe, de eigenaar van een catamaran en vriend van Adrian, die ons eerder een tour over het eiland gaf. We gaan een stuk rond het eiland varen en op zoek naar dolfijnen. Binnen 20 minuten spotten we een groep van deze vrolijke beesten. Ik zag ze al eerder in het wild in Mexico, maar het blijft magisch om deze bijzondere dieren in het echt te zien. Kleintjes spartelen naar hun moeder in het water en afentoe springt er een dolfijn ver boven water. Zwemmen met dolfijnen heeft me nooit getrokken, maar om ze zo in hun natuurlijke habitat te zien? Niets minder dan magisch.

Schermafbeelding 2014-07-24 om 10.57.47

Ik vond het best spannend om met Jolien op reis te gaan. Je kunt in Nederland nog zulke fijne vriendinnen zijn, een vakantie is anders. Samen de route zoeken, verdwalen en vervolgens vast staan op een hele steile weg die dood loopt. Met amper ruimte om te keren. Wat doe je dan? Acht dagen op elkaars lip, blijft het dan nog wel gezellig? We hadden vooraf dezelfde twijfels en komen hier tot de conclusie dat die zorgen vooraf, voor niets zijn geweest. Alsof we al jaren samen op reis gaan, alsof we elkaar helemaal niet pas twee jaar kennen. Wat dat betreft zijn Jolien en ik een match made in heaven. Onze ritmes lopen in elkaar over, we wisselen onze boeken met elkaar uit en wijzen bij een plaatselijk visrestaurant dezelfde dingen aan op de kaart. Waar we vervolgens tegelijkertijd beginnen met de borden te schikken om alles eerst op de foto te krijgen voordat we aan de gamba’s en calamari beginnen. Er zijn veel gesprekken over de toekomst en Jolien schrikt er niet voor weg om soms de nodige vragen te stellen. En die diepe gesprekken worden dan weer zonder moeite afgewisseld met luchtige gesprekken over kleding, blogs en social media.

Vooraf zag ik ook op tegen de steile haardspeldbochten die hier over het hele eiland lopen. Maar de huurauto (die we ook via Eliza was here kregen)  rijdt fijn, de wegen zijn hier heel goed onderhouden (de hoofdwegen althans) en het uitzicht; wow. Bij iedere bocht zie je een nieuwe baai, rijd je langs bananenplantages en avocadobomen of kom je langs een lief gekleurd dorpje. Ja, La Palma is echt een aanrader. En we gaan nog heel erg van onze laatste dagen genieten.

Liefs!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Michelle
  July 24, 2014 at 11:58

  Klinkt echt heel goed. Heb nu nòg meer zin om zaterdagochtend te vertrekken, maar dan naar Italië.
  Veel plezier nog met zijn tweetjes! Dat komt vast helemaal goed. :)

 • Reply
  Deborah
  July 24, 2014 at 12:14

  Oh.. Wat een heerlijk reisblog heb je er van gemaakt.
  Ik kom helemaal in de stemming. Moet helaas nog even wachten.
  Veel plezier nog!

 • Reply
  Thea
  July 24, 2014 at 14:03

  Zwemmen met dolfijnen, de mooiste ervaring ever! Ik heb het geluk gehad “in het wild” met ze te zwemmen bij de Bahama’s een ervaring die ik niet had willen missen, zo mooi, zo’n bijzondere dieren. Het is al vele jaren geleden, maar het is iets waar wij het nog vaak samen over hebben….

 • Reply
  Nancy
  July 24, 2014 at 14:20

  Heerlijk dat jullie het ook samen heel fijn hebben, dat is precies wat je nodig hebt als je op vakantie gaat, toch?! Ik geloof ook dat La Palma oprecht een leuke bestemming is en het allermooiste is nog wel dat jullie met Eliza was Here – mijn favoriete touroperator – op reis zijn gegaan. Zij hebben altijd zulke fijne acco’s tot hun beschikking, dat is echt top! Geniet er nog even van!

 • Reply
  josie
  July 24, 2014 at 15:24

  Ah wat geweldig, dolfijntjes! Geniet morgen en tot snel xxx

 • Reply
  Erlinde
  July 24, 2014 at 15:33

  Die dofijnen, wow! Door deze blog + foto’s krijg ik zin om NU naar La Palma te vertrekken. Dat zit er helaas niet in, maar ik heb nog een vakantie tegoed dit jaar, dus wie weet. Veel plezier nog!!

 • Reply
  Mieke
  July 24, 2014 at 22:05

  Wat klinkt het weer fijn! Heerlijk als je dit met zo’n goede vriendin kunt delen.
  En dolfijnen in het wild spotten lijkt me echt zo bijzonder!

 • Reply
  Suuz
  July 24, 2014 at 23:24

  Echt genieten! Klinkt fantastisch allemaal!

 • Reply
  Linda
  July 25, 2014 at 12:28

  Prachtige foto’s, wat ziet het er toch mooi uit daar. Het gevoel van het te grote contrast kan ik ook helemaal plaatsen.

 • Reply
  Nuria
  July 25, 2014 at 17:50

  Heerlijk! Prachtige foto’s ook!

 • Reply
  Andrea
  July 26, 2014 at 10:05

  Wat een heerlijke vakantie!

 • Reply
  Karbonkel
  July 26, 2014 at 12:50

  Wauw, dit klinkt echt prachtig en je foto’s zijn prachtig. Ik zet het op mijn belachelijk lange bucketlist, want hier moet ik heen :’). Dat wat jij beschrijft met die vriendin had ik dus ook, ik was bang dat het fout zou gaan, maar we waren precies hetzelfde als het over reizen ging ;p ideaal. Behalve met vis dan ;p

 • Reply
  rosselle
  July 28, 2014 at 09:35

  Wat super cool, de dolfijntjes! Je hebt weer een prachtig plekje ontdekt :) La Palma kan zo op mijn verlanglijstje!

Leave a Reply

%d bloggers like this: