Travel

Travel diary – Curacao I

schermafbeelding-2016-11-26-om-13-01-22Wat doe je wanneer je een uitnodiging voor de halve marathon in Curaçao in je inbox vindt? Als je Lin heet eerst even flink balen, omdat dit soort uitnodigen helaas niet al te makkelijk te combineren zijn met werk.

Maar na wat geschuif, iets te weinig training en een lange vlucht ben ik nu toch echt op het eiland aangekomen, om naast de halve marathon te rennen, ook de rest van de sportieve kant van het eiland te ontdekken. Samen met een aantal andere Nederlandse bloggers neem ik je deze week mee.

onlangs-bijgewerkt147Good morning vanuit onze prive-villa! Ik slaap samen met Jessica en Annemerel in een heel mooi huis met privezwembad. Daisy, Claartje en Marloes slapen in het huis naast ons.

onlangs-bijgewerkt148De weersverwachting voor Curacao was de afgelopen weken verschrikkelijk, maar op dag een lijken we de mooie kant van het eiland te zien te krijgen: die kant met heel veel zon en een licht briesje. Vanwege de jetlag ben ik om half 6 klaarwakker, maar dat maakt niet uit, voor de halve marathon moet ik over een paar dagen ook voor 5 uur mijn bed uit.

onlangs-bijgewerkt149Terwijl Ann haar ontbijt vlogt eet ik een gigantisch bord fruit. Ik heb een eigen vegan challenge in elkaar gezet waar ik in 3o dagen, 30 vegan maaltijden eet. Wanneer je niet weet waar je gaat lunchen en dineren en de vegan opties niet kan inschatten is het ontbijt wel de makkelijkste manier om een vegan maaltijd naar binnen te krijgen.

onlangs-bijgewerkt150De kerststemming zit er al goed in op het eiland. Overal zie je kerstversieringen en kerstbomen. Na het ontbijt rijdt onze gids ons naar Willemstad, waar we samen met gids Clarita een culinaire wandeling door de stad gaan maken.

onlangs-bijgewerkt151Kijk! Net Caribische variant van Star’s Hallow.

onlangs-bijgewerkt152Smoothie time! Ik wil de variant met aardbeien nemen maar krijg uiteindelijk een smoothie van Zuurzak (fruit van Curacao) gecondenseerde melk en (naar ik vermoed) heel veel suiker voorgezet. Niet heel gezond, wel heel lekker verfrissend. En dat mag ook wel het is 30 graden.

onlangs-bijgewerkt153De gekleurde huisjes blijven zo mooi om te zien! In de rest van de stad zie je veel KLM-vlaggetjes hangen, ze zijn hoofdsponsor van de marathon.

onlangs-bijgewerkt154
Even wachten op de bewegende brug die open gaat voor een bootje. Zien jullie die brug daar in de verte? Lord, daar mag ik tijdens de halve marathon overheen. Mijn kuiten beginnen vast te branden.

onlangs-bijgewerkt155Hallo instant zomer gevoel!

onlangs-bijgewerkt156Tijdens de culinaire wandeling komen we langs de floating market, hier liggen bootjes uit Venezuela die allerlei groente- en fruit importeren. Het meeste moet ook geïmporteerd worden, er groeit weinig op Curacao zelf. Dit is denk ik de grootste avocado die ik ooit gezien heb.

onlangs-bijgewerkt157In love with the coco.

onlangs-bijgewerkt158In het centrum van Willemstad vind je Zus di Plaza, hier kun je heerlijk traditioneel eten. Gestoofde kip met pika, Mai Mai (vis) en polenta.

onlangs-bijgewerkt160In de namiddag staat een van de eerste sportactiviteiten op de planning, snorkelen nabij een gezonken tugboat. Het is een klein stukje zwemmen vanaf de kust, maar zo de moeite waard. 100 jaar geleden zonk hier een sleepbootje en inmiddels is er veel koraal gevormd en is de tugboat een huis voor veel vissen geworden. Je kunt hier heel mooi snorkelen en duiken.

onlangs-bijgewerkt161

Lekker snorkelen.

onlangs-bijgewerkt159Na het snorkelen rijden we terug naar ons huis om even op te frissen voordat we ‘s avonds weer terug naar Willemstad rijden.

onlangs-bijgewerkt162Het is donderdagavond en op dit moment is er iedere donderdagavond vuurwerk, vanuit een boot bekijken we dit front row en met een glas bubbels. Het lijkt bijna oud en nieuw, was het niet dat we nog bijna wegsmelten in onze zomerse outfitjes.

Nu maar hopen dat de weergoden ons zo gunstig gezind blijven, als ik het weerbericht bekijk vrees ik het ergste ;)

Liefs!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: