Travel

Travel: counting down the days

IMG_0357

Over precies twee weken stap ik in het vliegtuig naar Denpasar, Bali. Straks bevind ik me echter in de wachtkamer van de Travel Clinic voor mijn minst favoriete reisvoorbereiding: prikken.  Gelukkig staat er veel moois tegenover.

 Nyepi 2014
Ik ben op Bali tijdens de Neypi, ook wel day of silence genoemd. Op het hele eiland heerst 24 uur doodse stilte – om de kwade geesten die volgens de Hindoestaanse agenda het eiland bezoeken de indruk te geven dat het eiland verlaten is. Dit gebruik gaat nogal ver – niemand werkt, stopcontacten worden niet gebruikt, niemand praat, er stijgen of landen geen vliegtuigen. In- of uitchecken in je hotel kan niet en toeristen die toch de straat op gaan worden vriendelijk doch dringend verzocht terug naar hun hotel gaan. Iedereen op het eiland is stil, iedereen mediteert. Het lijkt me heel bijzonder om deze dag op Bali door te brengen. Nyepi 2014 valt op 31 maart. 

Nyepi 2014

De dag voor day of silence zijn er veel ceremonies in heel Bali.

Yoga in Ubud
Vorig weekend boekte ik de eerste drie nachten van mijn verbleef in een schattige guesthouse die uitkijkt op een van de vele rijstvelden die Ubud rijk is. Op zo’n 800 meter lopen van de Yoga Barn, waar ik de eerste dagen veel tijd wil gaan doorbrengen.

Nasi campur
Eten, mijn raison d’être, volgens mij kan het in Indonesië fantastisch. De keuken heeft meer pit dan de Vietnamese en je kunt er onwijs cheap eten bij de vele ‘warungs’ die het land rijk is. Gewoon in de langste rij met locals gaan staan en alles aanwijzen wat er appetijtelijk uitziet. Piseng goreng, babi gulung en nasi campur, de eerste woorden die ik in een nieuwe taal leren hebben meestal met eten te maken.

Eat pray love-ing (it’s a verb)
Ik kreeg een paar comments in de trant van ‘in drie weken ga je heus jezelf niet vinden hoor.’ Dat klopt. Ik ben mezelf namelijk ook helemaal niet kwijt. Ik ga om te genieten. Iets wat ik thuis ook heel goed kan, maar wat met een tropisch klimaat, prachtige stranden, een ongelezen stapel boeken en yoga- en duiklessen in het vooruitzicht nog net iets beter gaat.

Eenzaam
Ook een veel gestelde vraag: ben je niet bang voor eenzaamheid? Eerlijk gezegd; niet echt. Ik kijk er juist naar uit wat tijd met Me, Myself and I door te brengen en met alleen mijn eigen wensen rekening te houden. Natuurlijk hoop ik dat ik ook wat dagen gezellige mensen tegenkom om een paar dagen of maaltijden mee op te trekken. Alleen is ook maar alleen. Maar, op sommige plekken zijn geen hostels en het is in maart laagseizoen op Bali en Lombok, dus ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn. Gelukkig heb ik mijn blog en kan ik altijd nog een beetje tegen jullie aanpraten ;) (bedankt daarvoor). Ik wil hier heel open over gaan bloggen – het wordt mijn eerste reis alleen, dus ik ben zelf ook heel benieuwd naar de positieve en minder positieve kanten.

Verder wil ik graag surfen, op het strand liggen, eten, kleine stukjes hardlopen en dat steeds iets uitbouwen in de warmte, nog meer eten, praten met mensen van Bali en Lombok en me laten verrassen door Indonesië. 

Tips? Nog steeds welkom info@dailylin.nl

Liefs!

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply
  Dionne
  February 24, 2014 at 08:28

  Hier wil ik ook ooit nog een keertje naar toe

 • Reply
  Nadia
  February 24, 2014 at 08:53

  Ik vind het heel stoer dat je dit doet, alleen naar zo’n verre bestelling! Ik had nog nooit van Nyepi gehoord, maar het klinkt heel bijzonder.

  • Reply
   Nadia
   February 24, 2014 at 08:53

   *bestelling = bestemming, uiteraard. Ja, en lekker eten zal vast goedkomen!

 • Reply
  Anke
  February 24, 2014 at 09:22

  Oh, dat is wel speciaal dat je er tijdens zo’n viering bent! Pas wel mooi bij je reis, of niet? :) En nog maar twee weken, spannend!

 • Reply
  Eva
  February 24, 2014 at 09:45

  Ik vind het onwijs stoer dat je dit gaat doen! Ben onwijs benieuwd naar al je verhalen!

 • Reply
  Stephanie
  February 24, 2014 at 09:56

  Klinkt heerlijk zeg! Ik ben heel benieuwd hoe zo’n reis alleen je gaat bevallen. Maar je hebt genoeg leuke dingen op de planning dus dat gaat vast goedkomen!

 • Reply
  Hester
  February 24, 2014 at 10:03

  Nyepi, daar had ik nog nooit van gehoord. Lijkt me heel mooi om mee te maken!

 • Reply
  Mandy
  February 24, 2014 at 10:43

  Je plannen klinken goed! Het lijkt me wel bijzonder op Nyepi mee te maken.

 • Reply
  Nancy
  February 24, 2014 at 10:44

  Ik ben zelf vorig jaar in retraite geweest. Het was maar een weekje en het ging mij om de yoga en het schrijven. Er zat ook meditatie bij. Mensen kunnen zichzelf heel goed vinden in 3 weken hoor, want ik (her)vond mijzelf in één week :) Ik dacht dat er niets aan de hand was en ik gewoon me-time ging hebben in die retraite, maar uiteindelijk bleek het heel goed voor mij te zijn om daar te zijn. En dus zeg ik volmondig: Ja! Je kan jezelf wel vinden, ook in één week en ook als je niet eens wist dat er stiekem iets aan het knagen was. Als je maar open staat, kom je vanzelf interessante dingen tegen :)
  Lekker hoor, yoga en relaxen in Indonesië, je hebt gelijk dat je er even lekker tussenuit gaat. En ik zal je vertellen: Je bent ongetwijfeld geen moment alleen.

  Veel plezier!

 • Reply
  Suuz
  February 24, 2014 at 11:15

  Wat ontzettend gaaf!!!! Heeeeel veel plezier!

 • Reply
  Sabine
  February 24, 2014 at 11:33

  Ik vind het mega stoer dat je dit gaat doen. Het heeft me altijd wel getrokken om eens een citytripje alleen te doen, maar zo’n grote/verre reis vind ik nogal wat. Ben in ieder geval heel benieuwd naar je ervaringen (en nog meer naar het eten..). Mijn ouders gaan al een aantal jaar naar Bali en komen iedere keer weer vol lof terug over het eiland.

  Ik hoop dat de internetverbinding goed genoeg is om je op de voet te kunnen volgen! Geniet ervan, ook van de voorpret.

 • Reply
  Nanda
  February 24, 2014 at 11:57

  Zo gaaf dat je dat gaat doen, zo’n reis alleen! Ik ben een maand alleen door Australië gereisd, althans, genoeg medebackpackers maar ik hoefde met niemand rekening te houden. Heerlijk!

 • Reply
  Sabine de Witte
  February 24, 2014 at 12:17

  Zo gaaf dat je dit gaat doen, stiekem jaloers op je lef. Dit is wat ik nooit heb gedurfd en voor mij was 3 weken Parijs al een ‘ding’. :) Geniet er van, heel benieuwd naar je belevenissen!

 • Reply
  Judith
  February 24, 2014 at 12:54

  Helaa! Je gaat zo’n fantastische reis tegemoet. Ik heb 3 maanden “gewoond” in Ubud en heb al 1,5 jaar heimwee.. In november ga ik weer terug voor een langere tijd. Je gaat het fantastisch vinden :-) Ik wil je één grote tip meegeven, trek met de locals op. Dit was voor mij echt de eye-opener daar kon geen yoga-barn tegenop.
  Mocht je nog meer tips nodig hebben let me know :)

  Liefs,
  Jud

 • Reply
  Farah
  February 24, 2014 at 13:32

  Zo gaaf dat je dit gaat doen.
  Ik wil je alvast heel veel plezier wensen!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  February 24, 2014 at 15:48

  Waauw, mooie vooruitzichten zeg! Alvast veel plezier! Het aftellen naar het vertrek is al deel van de fun eh :-)

 • Reply
  Ise
  February 24, 2014 at 16:48

  Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat ervaren! In oktober ga ik ook alleen op reis, vind het echt heel spannend. Veel plezier alvast :)

 • Reply
  Con leche
  February 24, 2014 at 17:44

  Echt heel gaaf dat je dit avontuur aangaat. Heel leuk om je via je blog te kunnen volgen, ik ben erg benieuwd!

 • Reply
  Marieke
  February 24, 2014 at 18:18

  Ik vind je zo dapper! Het wordt vast helemaal geweldig. :)

 • Reply
  Iris
  February 24, 2014 at 18:48

  Ik vind het echt knap dat je alleen gaat!!

 • Reply
  Danique
  February 24, 2014 at 20:17

  Wat super! Toevallig ga ik begin volgend jaar voor vier weken (ook alleen) die kant op en ik ben nu aan het kijken waar ik precies naartoe wil. Dus ben erg benieuwd naar je verhalen! Nyepi klinkt interessant, lijkt mij heel bijzonder om mee te maken.

 • Reply
  Marieke
  February 24, 2014 at 20:23

  Ik ben zo benieuwd naar je avonturen!

 • Reply
  Nuria
  February 24, 2014 at 20:31

  Wauw! Zo gaaf dat je alleen op reis gaat!

 • Reply
  Suzanne
  February 24, 2014 at 21:09

  Zó gaaf joh!! Ik denk dat die drie weken omgaan voor je erg erg in hebt, en je niet eens alles hebt kunnen doen wat je wilde. Maar toch een fantastische reis hebt gehad natuurlijk (misschien nog wel beter).

  xx

 • Reply
  Inge
  February 25, 2014 at 12:26

  Wat een leuk vooruitzicht, ben wat jaloers :D
  Have fun!

 • Reply
  Raffika
  February 25, 2014 at 19:54

  Ik kijk zo uit naar jouw travel blogjes over Bali, en ik vind het ook heel erg handig dat jij eerder gaat ;) zodat ik ook wat tips van jou mee kan nemen op mijn reisje haha.

 • Reply
  Gezin op Reis
  February 25, 2014 at 22:56

  Heerlijk vooruitzicht geniet ervan. Dat alleen reizen komt echt wel goed hoor is mijn ervaring. Zeker in Indonesië waar genoeg andere reizigers zijn. Als je de kans hebt ook gaan duiken of tenminste snorkelen ook in het water komt je dan helemaal tot rust.

 • Reply
  Mees
  February 25, 2014 at 23:24

  Ik heb ook kriebels om alleen te gaan reizen, maar ben ier tegelijk wat bang voor – ik kijk dus erg uit naar je verhalen hierover. Geniet in ieder geval volop :-) !

 • Reply
  Laura - What about her
  February 26, 2014 at 01:21

  Ahhhh, wat een fijn vooruitzicht Lin, en wat vliegt de tijd! Je gaat genieten :-) En bijzonder dat je er tijdens de dag der stilte bent. Een extra moment om tot jezelf te komen.

  Ik ben een beetje druk de laatste tijd, dus ik wens je alvast een fantastische tijd toe! Ik zit zelf ook weer over 2,5 week in het vliegtuig, zijn we vlakbij elkaar, haha. Geniet!

 • Reply
  Des
  February 26, 2014 at 11:53

  oh trouwens saargrolleman.nl deed volgens mij net een maandje yoga in Ubud! Misschien heeft zij nog fijne tips?

 • Reply
  Michelle - Travel lifestyle.nl
  February 26, 2014 at 13:20

  Ooh wat gaat de tijd snel! Ik vind het super stoer dat je alleen gaat. Ik wens je vast heel veel pezier, genieten! Maar dat komt vast goed :) Kan nu al niet wachten op je foto’s en verhalen!

 • Reply
  Mandy
  March 3, 2014 at 12:24

  Heerlijk, het gaat al opschieten. Hoop dat je een heerlijke tijd hebt, en ben uiteraard benieuwd naar je verhalen.

 • Reply
  Eliane
  March 12, 2014 at 13:19

  Wauw! Ik had je blog op geen beter moment kunnen ontdekken (wel al veel over gehoord/gelezen maar nog nooit echt gekeken). Deze zomer ga ik door Indonesië trekken en oa. ook naar Bali, ik ga je verhalen zeker lezen ben heel benieuwd naar je ervaringen! Heel veel plezier alvast!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: