Travel

Travel: Back to nature

IMG_0493Op het blog Girlslove2travel is het thema deze maand natuur, deze maand verschijnen daar ook twee artikelen van mijn hand, over twee bijzondere reiservaringen die ik in twee hele diverse stukjes natuur had. Maar denkend aan dit thema kwam er meer naar boven; de meest onvergetelijke reis met het thema natuur was toch wel een roadtrip over het zuidelijke eiland van Nieuw Zeeland. 

IMG_0483

IMG_0465

IMG_0433

IMG_0431

IMG_0406

IMG_0393

IMG_0381

IMG_0349

IMG_0323

IMG_0335

IMG_0297

IMG_0301

IMG_0279

IMG_0281

IMG_0290

IMG_0296

IMG_0265

IMG_0270

IMG_0274

IMG_0277

IMG_0255

IMG_0256

IMG_0220

IMG_0250Kiezen tussen stranden met prachtige kliffen, fjorden of grasland dat beelden van Schotse hooglanden oproept? In Nieuw Zeeland hoef je niet te kiezen, want wanneer je over het Zuider eiland van Nieuw Zeeland rijdt, kom je iedere dag in een ander microklimaat terecht. Wanneer je door Nieuw Zeeland rijdt, zijn de bordjes met scenic highway meer regel dan uitzondering.

In Nieuw Zeeland ervoer ik misschien wel voor het eerst dat ultieme gevoel van vrijheid wat reizen met de auto kan geven. De keren dat mijn adem benomen werd door het prachtige uitzicht, wanneer we na een scherpe bocht weer in een nieuw schitterend panorama plaatje terecht kwamen zijn ontelbaar.

In Nieuw Zeeland kwam ik in een tijdbestek van weken terecht in glooiend heuvellandschap met de kenmerkende schapen, in fjorden gevuld met zeehonden die loom op rosten liggen te zonnen en door de wereldberoemde wijngaarden van de Marlborough streek.

In Nieuw Zeeland liep ik dik ingepakt over de eerste sneeuw die zich aan het begin van een bergpas bevond en liep ik over het strand van Nelson waar ik begroet werd door een kleine pinguïn. Ik deed de afwas in een ijskoud bergstroompje met water dat zo blauw is, dat het pijn doet aan je ogen en na uren hiken over Mount Iron liet ik mijn vermoeide spieren zakken in een van de warme waterbronnen.

In Nieuw Zeeland bezocht ik in de buurt van Te Anau de bekende glow worm caves, denk aan Droomvlucht in de Efteling, alleen dan nog magischer omdat je een natuurlijk spektakel aanschouwt en geen aangelegde pretpark attractie. De spiegelende meren waarvan je, als je ze voor het eerst online ziet, wel denkt dat ze gephotoshopped moeten zijn. Maar het is echt.

De liefde voor reizen zat er al jong in, maar onze reis door Nieuw Zeeland versterkte dit gevoel nog zoveel meer. Dat iedere ochtend vroeg wakker worden als een cadeautje voelt, zodat je nog meer kunt ontdekken, nog meer kunt zien.

Wat is jouw favoriete reis door de natuur?

Liefs!

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply
  Selina
  August 15, 2014 at 09:49

  He Lin! Ik ga in 2015 een maand naar Nieuw-Zeeland. Heb je nog meer goede tips? dit klinkt in ieder geval fantastisch!
  Ben je daar ook rondgereisd met de trein of alleen met de auto?

  • Reply
   Lin
   August 15, 2014 at 13:45

   Wow, wat gaaf! De glowworm caves vond ik heel erg mooi, net als een boottocht bij Milford Sound en het skydiven bij Queenstown. QT is sowieso de meest levendige stad van het zuidereiland. Ik heb geen ervaring met het OV op Nieuw Zeeland, wij deden alles met de auto.

 • Reply
  Bente
  August 15, 2014 at 10:15

  Wat een prachtige foto’s! Al heel wat jaren geleden ben ik met mijn ouders naar Schotland geweest, dat vond ik ook werkelijk prachtig (al zien jouw foto’s van Nieuw-Zeeland er nog spectaculairder uit!

  • Reply
   Lin
   August 15, 2014 at 13:46

   Ben heel benieuwd naar Schotland, schijnt zo mooi te zijn.

 • Reply
  Rosanne
  August 15, 2014 at 10:16

  Jaaaaa, ik HOU van natuur! En dus ook van deze post. Meer, meer, meer… ;) Prachtig land lijkt me trouwens. Ik vind zelf de natuur van de Alpen geweldig, maar ook het achterland van de Cote d’Azur, niet de toeristische plekken maar de bergdorpjes en de Mercantour. :)

  • Reply
   Lin
   August 15, 2014 at 13:46

   Oh ja de Alpen, ja gelukkig hoeven we niet per se naar de andere kant van de wereld voor mooie natuur :)

 • Reply
  Mariët
  August 15, 2014 at 10:34

  Oh wauw… Ik hoop echt ooit nog eens naar NZ te gaan. ZO mooi! Die foto in de lucht en de paar daar onder vind ik echt heel erg mooi.

  • Reply
   Lin
   August 15, 2014 at 13:47

   Dankjewel Mariet!

 • Reply
  Myrthe
  August 15, 2014 at 10:37

  Nieuw Zeeland heeft ook echt mijn hart gewonnen. Als het niet zo extreem verweg is, zou ik er wonen. In dat land ben ik natuur echt gaan waarderen. Sinds dien haal ik mijn hart op bij ieder bos/park/uitzichtpunt.

  • Reply
   Lin
   August 15, 2014 at 13:47

   Ah, dat heb ik met AUS. Alleen daar maak ik mijn familie niet echt blij mee. Heb wel zeven maanden in Sydney mogen wonen.

 • Reply
  Jenny
  August 15, 2014 at 10:49

  Geweldig!!! Ik wil daar ook zo graag heen echt mijn droomreis.

  • Reply
   Lin
   August 15, 2014 at 13:48

   En dan combineren met Australie! Of de Fiji eilanden..

 • Reply
  Amy
  August 15, 2014 at 10:58

  Wauw de foto’s! Volgens mij moet het echt prachtig zijn daar!

 • Reply
  Roos
  August 15, 2014 at 11:05

  Wow wow wow…NZ staat ook echt op ons lijstje om ooit nog eens te bezoeken, zeker als LOTR-fans ;-)

  • Reply
   Lin
   August 15, 2014 at 13:48

   Dan moet je alleen wel naar het noordelijke eiland. Hobbitville ;)

 • Reply
  Bianca
  August 15, 2014 at 11:17

  Wat een geweldige reis! Nieuw Zeeland staat bovenaan mijn lijstje, maar ik vrees dat we nog even moeten sparen en daarna de werkgevers even lief aan moeten kijken voor minimaal een week of 5 vrij…

  Ik heb op reis meer met natuur dan met steden, dus één favoriete reis door de natuur noemen is heel erg lastig.. Maar, vorig jaar Costa Rica was geweldig, de nevelwouden, vulkanen, regenwoud, mooie stranden en veel wildlife. Noorwegen vind ik echt geweldig qua natuur, de fjorden! Indonesië en haar prachtige regenwouden (en de oerang oetans die we hebben gespot), vulkanen, stranden en tempels op bijzondere plaatsen. De meest bijzondere en bizarre landschappen zag ik in Bolivia, de enorme zoutvlakte bij Uyuni en de roze, blauwe, groene, witte en gele meren, de warm waterbronnen, de gekleurde bergen, van rood naar geel of groen, de flamingo’s en lama’s, en dat allemaal tegen een strakblauwe lucht…

  • Reply
   Lin
   August 15, 2014 at 13:48

   Costa Rica staat heel erg hoog op mijn wishlist.

 • Reply
  Bianca
  August 15, 2014 at 11:32

  Wat een natuur inderdaad! Daarvoor zou ik ook graag eens naar Nieuw-Zeeland willen! Afgelopen maand in Schotland was ook heel fijn en dicht bij de natuur. Wildkamperen, schoonmaken in het meer, zwemmen, primitief, back to basic en ‘1 met de natuur’

  • Reply
   Lin
   August 15, 2014 at 13:49

   Gaaf he, dat wildkamperen. Heel erg vrij.

 • Reply
  Lievehelpwatmoetikaan
  August 15, 2014 at 12:00

  Wauw wat gaaf. Hoewel ik normaal gesproken niet zo van de natuur ben ziet dit er zo geweldig uit. Ook zo in een tentje in de middle of nowhere kamperen… Echt super tof!

  • Reply
   Lin
   August 15, 2014 at 13:49

   Yes, niemand om je heen en betalen doormiddel van een formulier en envelopje en brievenbus.

 • Reply
  Lonneke
  August 15, 2014 at 12:27

  Oh wauw, wat een mooie foto’s! Mijn mooiste reizen door de natuur waren door Schotland en Australië. Nieuw Zeeland staat bovenaan m’n lijstje voor een volgende verre reis, na deze post nog definitiever ;-)

 • Reply
  Shaun Janssen
  August 15, 2014 at 12:46

  Wat een super mooie foto’s! Nieuw-Zeeland stond al op mijn bucketlist, maar nu met een dikke streep eronder ;)

 • Reply
  Laura - What about her
  August 15, 2014 at 13:25

  Prachtig artikel, waanzinnige foto’s! <3

 • Reply
  Sarah
  August 15, 2014 at 13:25

  Waaaw super mooie foto’s!!! Ik zou graag eens gaan rondtrekken in Thailand en Laos, wie weet komt het er ooit nog wel een keertje van!

  • Reply
   Lin
   August 15, 2014 at 13:50

   Toevallig vanochtend een hele blog over Laos gelezen, lijkt me een heel bijzonder land!

   • Reply
    bianca
    August 16, 2014 at 09:57

    Laos is zeker bijzonder! Ik vond het er prettiger dan in Vietnam, vooral vanwege de natuur en de ontzettend relaxte houding van de bevolking, alles gaat op een rustig tempo (wat ook wennen is en soms frustrerend, maar goed voor een rustigere instelling op reis!). Hele vriendelijke mensen ook en heerlijk eten!

 • Reply
  Anne
  August 15, 2014 at 14:49

  Wat een heerlijke foto’s! Ik hou van de natuur!
  Ik ben geen ervaren reiziger, maar ik heb veel moois gezien. Je hoeft niet ver weg te gaan voor mooie natuur. Ik woon aan de rand van de Veluwezoom en ik vind het hier prachtig. Maar als ik mijn mooiste reis moet kiezen wat natuur betreft, dan wordt het de roadtrip door de USA met mijn ouders en broer. We hebben een aantal mooie National Parks gezien: Grand Canyon, Yosemite, Zion, Bryce… :) Ja dat was mooi. Hoewel ik ook veel heb gemist, omdat ik heel veel heb geslapen die reis. (ik belandde kort daarna in een depressie, dus dat zal het wel zijn geweest)

 • Reply
  Anke
  August 15, 2014 at 18:37

  NZ lijkt me echt prachtig! Zou er graag een keertje rondtrekken.
  Wat voor mij qua natuur toch wel speciaal was, was China. Ik heb daar door veel mooie bergen, parken en natuurgebieden gedwaald, maar bij de Jade Dragon Snow Mountain voelde ik mij ineens zó nietig naast al dat gebergte. Bijzondere ervaring :)

 • Reply
  Annemieke
  August 15, 2014 at 18:40

  Je foto’s en je beschrijving zijn mooi, maar in real life is het wss nog zo veel mooier. Ik ben heel veel zomers in de Alpen geweest, van Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk tot Italië. Het is anders, maar zie wel overeenkomsten. Kan niet wachten op weer een reisje.

 • Reply
  Danique
  August 16, 2014 at 11:02

  Prachtige foto’s! Mijn mooiste herinneringen aan de natuur liggen in Schotland. De Highlands daar zijn zó geweldig. Echt adembenemend mooi. Ik hoop daar nog wel een keertje naar terug te gaan.

 • Reply
  Carlijn
  August 18, 2014 at 12:59

  I LOVEE Nieuw Zeeland, ben er drie maanden geweest en can’t get enough!
  Jouw foto’s maken mij helemaal gelukkig, ik ga meteen mijn foto’s erbij pakken en wegdromen…..

 • Reply
  Marcella
  August 20, 2014 at 18:05

  Voor mij is dat ook absoluut New Zealand. Wat een geweldig gaaf prachtig land! Wauwww! Fijn nagenieten met jouw foto’s!!

 • Reply
  Rosanne
  September 4, 2014 at 15:02

  Wauw! Dit staat ook echt heel hoog op mijn lijstje.. was jij er in de nieuw-zeelandse winter? als ik ga, kan ik namelijk alleen in juli-augustus. Dus nog een beetje in dubio…

  • Reply
   Lin
   September 5, 2014 at 19:39

   Nee ik was er in januari, de zomer dus. En dan nog was het ‘s nachts soms best fris.

Leave a Reply

%d bloggers like this: