The Park Rotterdam

By June 30, 2014 Food 13 Comments

IMG_0479

The Park Rotterdam
Erik van Loo wilde met het nieuwe restaurant The Park  (van het Bilderberg Parkhotel) een nieuwe identiteit aan de zaak geven. Wat die identiteit voor hem is? Smaak. Erik van Loo: “ Alles hier, is gebaseerd op smaak. Smaak heeft verschillende dimensies en brengt een bepaalde waarde. Smaak is herinnering. Hier proberen wij klassieke gerechten, die heel herkenbaar zijn, te transformeren. In een nieuwe smaakherinnering voor de gasten.”

Afgelopen donderdag mocht ik deze smaken samen met Jolien vast komen proeven.

the park rotterdam

the park rotterdam

the park rotterdam

the park rotterdam

the park rotterdam

patron-cuisinier van Parkheuvel, Erik van Loo

the park rotterdam

the park rotterdamBij het proeven van de eerste oester wist ik al; hier kom ik nog eens terug met vriendinnen die ook gek op oesters zijn. De oesters werden geserveerd met gekarameliseerde pinda’s, chilisaus en tuinkers of met structuren van komkommer. Beide heel smakelijk zonder te heftig te zijn en de smaak van de oester zelf naar de achtergrond te laten verdringen.

2-sterrenchef Erik van Loo, patron-cuisinier van Parkheuvel is vanaf nu supervising chef van het nieuwe restaurant The Park. Aan tafel kregen we de signature dishes van Erik van Loo  voorgeschoteld.

Het voorgerecht bestond uit een verkleinde versie van drie voorgerechten om zo verschillende dingen te kunnen proeven. Wat mij betreft zetten dit zo op de kaart, zodat iedereen het rouleau van kalf en tonijn met gemarineerde tonijn en tonijncrème, de rillettes van eend, eendenlever met perencompote en krokante brioche en het Mrij rundvlees kan proeven.

Niet minder waren de volgende gangen; een stukje zeebaars met dungesneden courgette en de roodfruitsoep met cassissorbetijs en amandelschaafsel. Ik houd eigenlijk niet zo heel erg van dessertjes maar voor deze ga ik een keer terug. Vanaf September kun je vanuit The Park zo de tuin van het Bilderberg Parkhotel inlopen, een verborgen stadstuin in hartje Rotterdam. Hotelrestaurants kunnen soms afschrikken en hebben een oubollig imago of de naam erg duur te zijn. Bij The Park heb je al een prima glas wijn vanaf 4,50 en staan er gerechtjes vanaf 11 euro op de kaart.

The Park opent vanaf vandaag haar deuren.

13 Comments

Leave a Reply