Where to stay: The Michelberger Hotel

By May 10, 2013 Hotspots, Travel 11 Comments

The Michelberger Hotel in Berlijn is the place to be om te slapen, ontbijten en je avondje stappen te beginnen in het weekend. We arriveren in the Michelberger in het weekend en nadat we even via Welcome to The Jungle borden moeten zoeken, vinden we de receptie.

Verwacht niet het meeste luxe hotel in Berlijn als je hier komt slapen, dan kun je waarschijnlijk beter naar Hotel de Rome meer in het centrum uitwijken. Wat je wel kunt verwachten? Een heleboel quircky details zoals The Big Lebowsky die constant in de gang draait, see trough showers met uitzicht op de slaapkamer en een Zeer Uitgebreid Ontbijt (in het weekend, op doordeweekse dagen is het iets minder, hier betaal je dan ook minder voor).

Tegen de avond verandert de lobby langzaam in een hangout voor hotelgasten en buurtbewoners en dan valt meer dan eens op dat The Michelberger in de hippe wijk Friedrichshain staat. Ik vind het ontzettend leuk wanneer een hotel niet alleen voor gasten van buiten de stad is, maar een onderdeel is geworden van de wijk. In het weekend zie je hier dan ook veel vaste gasten verschijnen die voor de beroemde Michelberger Brunch het hotel opzoeken.

In het hotel werken veel verschillende nationaliteiten en ik raak in gesprek met Jean die hiervoor werkzaam was in hotel Mama Shelter, een ander favoriet hotel van mij. Waar Mama Shelter wat luxer is en daarmee dus perfect in Parijs past, is the Michelberger het hotel voor Berlijn. Wat rauwer, maar voor wie goed kijkt vol met bijzondere details, net als Berlijn zelf.

11 Comments

 • Marjolein says:

  Ziet er gaaf uit!

 • Joyce says:

  Ziet er heel leuk uit!

 • nettelie says:

  Ik heb echt ZOVEEL plezier gehad in het Michelberger! Toen het een middagje minder weer was hebben mijn vriend en ik een hele middag in de lounge gezeten (lees: gelegen/gehangen op de comfortabele banken), gelezen, gekletst, mooie muziek gehoord en aan de lopende band verse thee/koffie en taartjes besteld. Wat een sfeer hangt daar! Ik vond de slaapkamers ook luxe genoeg voor een stedentrip. Alles was altijd schoon en netjes en de details in de kamers (maar ook in de lounge, gangen, ontbijtzaal, etc.) waren helemaal mijn stijl :) Het ontbijt was minder geschikt voor mij (als parttime vegan) en dat vond ik daarom dan ook aan de dure kant (p.p. 11 euro doordeweeks, 15 euro (!!!) in het weekend), maar als je van eieren, kaas en worst houdt, kun je hier echt je hart ophalen ;)

  Wist je trouwens dat het Michelberger ook een favoriete verblijfplaats is voor celebs? The National heeft er hun albumlancering gehouden en toen ik er verbleef was Daniël Boissevain er ook (lol).

  Al met al een heel relaaaaaaxed (letterlijk) hotel. Superaardige en bekwame bediening/receptie (hipsters galore!), een fijne sfeer & gratis coconut water!

  Tot zover mijn recensie, latoe

 • Jolien says:

  Wow, wat een gaaf hotel! Deze ga ik onthouden!

 • Marieke says:

  Ohh daar wil ik ook een keer heen! Als ik ooit naar Berlijn ga (hoop over niet al te lange tijd), ga ik hier slapen.

 • Nanda says:

  Lijkt me een prachtig hotel, heb hier al vaker positieve dingen over gehoord en gelezen :)

 • Marlou says:

  klinkt heel gaaf!
  fijne vergelijking ook met de stad, ik wil graag eens terug naar Berlijn :)

 • Prachtig! En luxe genoeg hoor!

 • Marcella says:

  Lijkt me erg leuk én fijn!

 • Wauw! Wij sliepen de laatste keer in een NH, maar nu ik dit zo zie denk ik dat we de volgende keer iets nieuws moeten proberen!

 • […] in het Michelberger hotel in de hippe wijk Friedrichshain. Ik las over dit hotel op de blog van Lin en uiteindelijk was het er nog fijner dan ik verwacht had. Een echte aanrader, dus. Vooral de lobby, […]

Leave a Reply