Travel

Summer snapshots – New York City

Schermafbeelding 2016-08-22 om 12.52.45
Afgelopen week werd G 30, een leeftijd waar niet iedereen met evenveel plezier naar uitkijkt. Om het vooral een onvergetelijke verjaardag te maken plande ik maanden geleden een reisje, om het big 3 0 leed iets te verzachten. G wist alleen dat hij een week vrij moest vragen en verder vertelde ik niets. Pas op Schiphol kreeg hij een code om te kraken en vond hij in een kluisje tickets naar… New York.

Excuus voor eventuele tikfouten, de jetlag zit er (zondag wanneer k dit schrijf) nog goed in. Ik denk dat ik geen beter cadeau had kunnen verzinnen, men wat was het tof om weer in New York te zijn. Aankomende week ga ik nog een uitgebreid artikel tikken met daarin mijn beste food tips (van waanzinnige sushi tot de beste ijsjes, donuts en bacon on a stick), maar vandaag eerst een New York blogje aan de hand van mijn favoriete snapshots.

Processed with VSCO with a5 preset
Het ontketenen van de kluis was live te volgen op Snapchat. Ik heb zoveel lol gehad in meeslepen van een kluisje en bedenken van gekke raadsels.

IMG_8073
First things first: ons hotel zit vlakbij de Shake Shack in Madison square park. Zijn het echt de beste burgers ever? Ik vind van niet, maar de sfeer van even een burgertje eten in het park (incl cheesey fries) geeft ons meteen dat Hell Yes we zijn in NYC gevoel.

Processed with VSCO with a6 preset
De eerste nacht slapen we in Hotel Giraffe en deze locatie is wat mij betreft perfect. Het is bloedheet in New York (+35 graden de eerste dagen) en op dit dakterras koelen we enigszins af met een glas prosecco. Vanaf het hotel wandelen we naar allerlei must sees; the flat Iron building, The Empire state building, TimesSquare en dus Madison square park.

IMG_8086
Hoe gaaf is dit gebouw?

IMG_8179

Naast de standaard toursity stuff hebben we in NYC vooral veel gegeten. Vooral de brunchcultuur in New York city is 10/10.

IMG_8260

En op G’s verjaardag mocht een Yankee game niet ontbreken. Het spel vind ik niet super boeiend (traag is een understatement) maar de sfeer is zo gaaf om meegemaakt te hebben.

IMG_8149

Supersize me! Deze donuts van Dough zijn een omweg door de stad meer dan waard.

IMG_8549

IMG_8132

Op zondagochtend vroeg opstaan (geen probleem dankzij de jetlag) en een rondje door Central park rennen. Ik denk dat ik dit het allerleukste van mijn bezoekje aan the Big apple vond. Rennen langs Imagine, het standbeeld van Alice in Wonderland, over Bow bridge. In deze omgeving is de hardloopmotivatie snel gevonden.

Screenshot Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Friends in Brooklyn. Vriendinnetje Eva emigreerde naar de States en gelukkig had ze tijd vrij in haar agenda om een avondje met ons door te brengen. We aten eerst in Brooklyn en genoten daarna van het waanzinnige uitzicht op haar dakterras. Vanaf haar terras kijk je zo op de skyline van Manhattan, zo mooi. 

Processed with VSCO with a5 preset

Uber tourists bij de Yankee game inclusief foam finger & petje. Om de game heen wordt een heel spektakel gebouwd; het volkslied mag natuurlijk niet ontbreken eveneens als een ‘Veteran of the Game’ en heel veel fast food.

Processed with VSCO with a5 preset

Deze sushi is een eigen blogpost waard. Ken je de documentaire Jiro dreams of sushi, over de beste sushichef in Japan? Een van zijn leerlingen opende een zaak in New York en de sushi was fenomenaal. Ben nu waarschijnlijk voor de rest van mijn leven verpest. 

Processed with VSCO with a5 preset

View from the empire state building. 

Deze trip is voorbijgevlogen en naar New York gaan is accepteren dat je maar een fractie van de dingen die je zou willen doen ook daadwerkelijk kunt doen. Naast het Moma en 9/11 memorial museum had ik nog zoveel musea willen bezoeken, nog zoveel wijken om door te struinen en nog zoveel ontbijtjes om te proeven. Until next time New York!

Liefs!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Stephanie
  August 22, 2016 at 14:02

  Wauw, zo’n gaaf cadeau! Love, love, love New York. Je vriend is one lucky guy!

 • Reply
  Suzanne
  August 22, 2016 at 14:15

  Mijn vriend is al een tijdje (in de) 30, maar een superidee voor een volgende mijlpaal! En nog gefeliciteerd natuurlijk!

 • Reply
  Kay
  August 22, 2016 at 19:47

  Super gaaf kado! Zulke mooie plaatjes. Ik heb zelf vorig jaar een jaar in NYC gewoond maar als ik dit zie wil ik nog sneller terug!

 • Reply
  Anne - Ditisanne.nl
  August 22, 2016 at 21:59

  Wat een gave foto’s! Wij gaan in oktober naar NY, krijg helemaal reiskriebels als ik dit zie!!

 • Reply
  Ise
  August 27, 2016 at 14:23

  Wat super leuk om dit voor zijn verjaardag te doen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: