Running

Studio review – Fightfit bij Crossfit Hofplein

schermafbeelding-2017-01-11-om-13-42-51
Goed, het nieuwe jaar is alweer bijna twee weken oud en het stellen van goede, concrete voornemens is er nog steeds niet echt van gekomen. Soit, mijn huis wordt steeds leger door een minimalisme challenge (je kunt eind februari een update verwachten, als ik mijn laptop nog heb ;)) maar verder dan dat, blijft het een beetje steken.

Behalve dan mijn goede sport voornemen dat ik volledig heb omarmd: terug naar de fun in sporten in plaats van alleen functioneel sporten. Hardlopen vanwege de runners high, niet vanwege het lege hoofd voor werk. Yoga omdat het zo goed voelt om mijn lijf te stretchen, niet omdat ik ergens in de hectiek van mijn werkweek een uur zonder telefoon wil doorbrengen (en de yogastudio de enige plek op aarde is waar mij dit lijkt te lukken) Wc, bed, bad, crossfitbox of tijdens het rennen, die mailbox blijf ik refreshen.

Sinds deze maand ben ik de trotste bezitter van een Onefit abonnement waardoor ik heel veel nieuwe yogastudio’s, crossfitboxen en zalen kan uitproberen. En nieuw = fun in mijn woordenboek.

Studio review – Fight Fit @ Crossfit Hofplein

Zeg, waarom stinken je handen zo?
Nou dat zit zo; zonder mij goed te verdiepen in het soort les schreef ik me in voor een lesje Fight Fit bij Crossfit Hofplein. Ik had me niet gerealiseerd dat hier heuse bokshandschoenen bij kwamen kijken en moest het de eerste les dus stellen met een paar leenhandschoenen. Dat mijn handen niet het eerste zweterige paar zijn die de handschoenen hebben aangetrokken, kun je van een eindje ruiken.

Lekker hygiënisch
Ach, de geur is wel het laatste waar je je 5 minuten nadat de les begonnen is druk om maakt. Met een trainer die regelmatig ‘het is 2017, ik wil full commitment zien, anders ga je maar naar huis’ roept, ben ik alleen maar bezig met blijven bewegen, links, rechts, links recht kick.

Pittig lesje dus?
Wat heet. Binnen tien minuten zweet ik alsof ik in een bikram yogastuido zat. Mijn hartslag gaat door het plafond en aan het einde van de les zijn mijn schenen beurs en tril ik als een rietje.

Stinkende handen en beurse benen; klinkt niet echt als voor herhaling vatbaar
Dat zou je misschien denken; maar ik kon na de eerste les niet wachten tot het weer dinsdag was. Ik kon zelfs niet wachten tot ik weer dat stinkende paar handschoenen mocht aantrekken. De docent is mega gedreven en wil je helemaal slopen. Daar houd ik wel van.

En nu snel een eigen paar handschoenen kopen?
Yep. Zag een prachtig paar voor een paar tientjes op Bol.com. En dat slaan en schoppen he? Ik raak al mijn frustraties van de week kwijt. En aangezien ik currently meer issues heb dan vogue, betaal ik die paar tientjes met liefde.

Boksen. Cheaper than therapy.

Crossfit Hofplein, Katshoek 17 – [icon color=”Extra-Color-1″ size=”tiny” image=”icon-heart”][icon color=”Extra-Color-1″ size=”tiny” image=”icon-heart”][icon color=”Extra-Color-1″ size=”tiny” image=”icon-heart”][icon color=”Extra-Color-1″ size=”tiny” image=”icon-heart”][icon color=”Extra-Color-1″ size=”tiny” image=”icon-heart”]

*Dit zijn geen blogs voor en door Onefit. Ik mag het abonnement testen in ruil voor content die ik voor hun eigen blog creëer en krijg hier niet voor betaald. De studio review serie is dan ook (zoals altijd) 100% mijn eigen mening.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Annemieke
  January 12, 2017 at 09:39

  Lin! Herken me helemaal in je sport besluiten. Op dit moment drukker dan ooit tevoren en dus minder tijd om te sporten. Onzin natuurlijk, want tijd kan je maken maar ik heb ook even de focus op werk. Ik ga dus 2x in de week naar CrossFit en ga er hardlopend heen (en terug) om vervolgens thuis (de andere dagen) wat aan yoga te doen. Combineren kun je leren! Wat betreft dat boksen; AWESOME.

 • Reply
  Ise
  January 12, 2017 at 12:13

  Dat klinkt echt heerlijk! Ik zou het ook zo doen :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: