Food Foodlou

Strawberry Pancakes

13329348_580559018771701_6539499918704394274_o

Pannenkoeken: wie vindt ze niet lekker?! Traditionele pannenkoeken met kaas, spek, poedersuiker en stroop zijn heeerlijk maar je eet er bijna altijd eentje teveel. Om daarna met een volle buik op de bank te ploffen om uit te buiken. Deze eiwitrijke pannenkoeken vullen ook, maar houden je door de eiwitten (50 gram in 1 portie!) langer verzadigd dan normale pannenkoeken. En een ideale combi met een verse aardbeiensaus en blauwe bessen in plaats van kaas en spek.

Gister had ik zin in pannenkoeken en maakte ik weer eens deze high protein strawberry pancakes. Alleen tijdens de fotoshoot viel de stapel helaas om, dus een fotootje uit de oude doos, maar deze pancakes kunnen altijd: helemaal voor jezelf of om iemand anders mee te verrassen, succes gegarandeerd!

Ingrediënten (voor 1 grote portie):

  • 75 gram magere kwarkimg_4481
  • 1 ei-geel
  • 4 ei-eiwitten (130 gram)
  • 30 gram volkoren tarwemeel (ander meel kan ook)
  • 1 scoop vanille wheypoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 ml water
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram blauwe bessen
  • 4 ijsklontjes
  • snufje kaneel
  • 1 tl olijfolie
  • klein handje amandelschaafsel

Bereiding:

  1. Scheid de eiwitten van het eigeel en doe beide in een aparte kom
  2. Meng het eigeel met de magere kwark, tarwemeel, bakpoeder, kaneel, 2/3 scoop wheypoeder en 60 ml water totdat het een stevig egaal beslag is
  3. Klop dan de eiwitten goed op en roer voorzichtig door het beslag (hoe langer je roert, hoe minder luchtig je pannenkoeken)
  4. Verhit een kleine koekenpan met wat olijfolie (bij voorkeur een pan met Ø14 cm)
  5. Schep dan de eerste portie beslag in de pan en zet na 1 minuut op zachter vuur
  6. Hier wordt je geduld op de proef gesteld: houd goed in de gaten of de pannenkoek langzaam gaar wordt en draai hem pas om als ie stevig genoeg is. Bak zo door tot het beslag op is
  7. Ondertussen snijd je de aardbeien en mix je deze met de ijsklontjes en 1/3 scoop wheypoeder in een mix totdat het een mooi egaal roze saus is
  8. Pannenkoeken klaar? Dan kun je gaan bouwen! Begin met een pannenkoek, portie blauwe bessen, pannenkoek enzovoort
  9. Giet als laatste de aardbeiensaus eroverheen, maak af met amandelschaafsel en aanvallen!

Tip: Kleine koekenpannetjes vind je tegenwoordig overal, van de Blokker tot de Hema en allemaal voor een klein prijsje!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Marinka
    September 16, 2016 at 10:24

    Wat heeerlijk! Dit ga ik zondagochtend maken :). Weet je toevallig ook de voedingswaarde per portie? X

    • Reply
      Malou - Foodlou
      September 16, 2016 at 11:11

      Yes die heb ik voor je! Ongeveer 475 kcal, 42gr koolhydraten, 50gr eiwit, 15gr vet en 8gr vezels. Het is het meer dan waard :D

  • Reply
    Anna
    September 16, 2016 at 11:44

    Ze zien er geweldig uit!

Leave a Reply

%d bloggers like this: