Inspiration

Stijltips van Maryjosie

Iedereen heeft een kast met kleding. Maar hoe haal je daar nu het beste uit? Ik vroeg mijn zusje Maryjosie om haar advies. Helaas is alle fashionsense van de familie naar haar gegaan. Met deze tips zul je ‘s ochtends nooit meer aarzelend voor je garderobe staan.

Gooi alles weg.
Ik bedoel niet alles maar als het moet mag dat natuurlijk ook. Maak 3 stapels: kleding die je nog elke week graag draagt, stapel met kleding die je al een jaar niet gedragen hebt en een stapel met kleding waarvan je niet echt weet wat je ermee moet. De eerste stapel hang je in je kast, de tweede stapel gooi je weg/doneer je aan een goed doel. De laatste stapel kleding doe je in een doos waar je een halfjaar later pas weer naar mag kijken. Dan kun je beslissen wat je met de kleding wilt, waarschijnlijk ben je alweer vergeten dat je die kleding nog had.

Pin, heart en reblog
Maak gebruik van sociale media om er achter te komen wat jouw persoonlijke stijl is. Ik gebruik Pinterest, Weheartit en sommigen gebruiken ook Tumblr om inspiratie op te doen. Persoonlijk ben ik veel met mode/stijl bezig omdat ik het erg leuk vind maar het is ook super handig. Want een vrouw die draagt wat ze wilt is wie ze wilt zijn.

Shop (not till you drop)
Vroeger werd ik chagrijnig als ik niks kocht tijdens een dagje shoppen. Nu is het wel anders. Ik ben blij dat ik geld heb bespaard op dingen die ik niet wil hebben of niet met alle liefde wil dragen. Zo houd ik geld over voor bijvoorbeeld een designertas die al jaren op mijn verlanglijstje staat. Money looks better on your bankaccount honey (unless you’re wearing your new louboutins). Shop niet om te shoppen maar probeer echt te investeren in items zo heb je altijd items waar je met alle liefde voor hebt gespaard en nooit zat raakt. Een prachtig item wat ik laatst nog kocht is bijvoorbeeld dit shirtje van Balmain.

Gun jezelf het beste
Je hoeft echt niet alleen maar designerkleding te hebben om er goed uit te zien. Alleen uit eigen ervaring weet ik dat het geen zin heeft om veel te kopen voor weinig. Je kunt beter weinig hebben voor veel (kwaliteit en duurzaamheid) dan veel voor weinig (stuk na 1  keer wassen). Gun je zelf het beste wat je op dat moment kunt veroorloven en bouw je droomkast langzaam op. Niemand verwacht dat je 3 designertassen hebt op je 25e.

Tot slot, basics zijn het allerbelangrijkste in je kast. Check aan de hand van dit lijstje, van frenchwardrobe.nl, of jij de juiste basics hebt. Ik heb een kruis gezet achter (de meest onmisbare) items die ik in mijn kast heb hangen. Naar de Zwarte jeans, het Bretons shirtje en de perfecte pumps ben ik nog op zoek.

Zwarte jeans
Blauwe jeans X
Boyfriend jeans X
Witte blouse X
Zwarte blouse X
Denim blouse
Basic T-shirtjes in zwart, grijs en wit. X
Trenchcoat X
Camel Coat X
Zwart leren jasje X
Breton Shirt
Jeans shortje X
Little black dress
Zwarte blazer X
Witte blazer
Zwarte kokerrok X
Pantalon X
Tijdloze zonnebril X
Pumps
Zwarte ballerina’s X
Zwarte laarzen
All stars X
Nude ballerina’s
Zwarte handtas X
Zwarte clutch

 

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben! Ik kan best begrijpen dat niet iedereen het met deze tips eens is want shoppen is nou eenmaal leuk maar ik ben blij dat ik niet meer shop om het ‘shoppen’. Inspiratie opdoen op Pinterest of gezellig ergens koffie drinken is namelijk net zo leuk :-).

Een stijlvol 2015 gewenst! Liefs, Mary Josie.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Anne
  January 6, 2015 at 09:27

  Shoppen om het shoppen vind ik ook maar niks. Het is uiteindelijk toch veel fijner om een overzichtelijke garderobe te hebben als je het mij vraagt. Het enige waar ik wel tegenaan loop met dat soort standaard lijstjes voor wat je in je kast moet hebben, is dat het wel heel veel zwart en basic is. Het lijkt me prettig als je uiteindelijk tot een garderobe kunt komen geheel in eigen stijl, waarin de basics niet per se bestaan uit stukken in een basic (niet-)kleur. Wishful thinking ben ik bang ;)

 • Reply
  Sam
  January 6, 2015 at 11:26

  Goeie tips!

 • Reply
  Claire
  January 6, 2015 at 13:29

  Goeie tips! Is die kledingkast van één van jullie? Zo mooi!!

  • Reply
   josie
   January 6, 2015 at 15:06

   Haha, was het maar zo!

 • Reply
  Felice
  January 7, 2015 at 03:27

  Hier was ik net aan toe! Deze week staat het uitruimen van mijn kast op mijn to-do list. Je stapeltjes tip ga ik opvolgen. Dank je!!

 • Reply
  Lizet
  January 7, 2015 at 10:30

  Goede tips! Ik ben sinds vorig jaar ook beter gaan nadenken over mijn aankopen. Eerst kocht ik elke keer iets als ik de H&M binnenkwam, maar nu sla ik die liever over en ga liever naar winkels met wat betere merken (vooral Scandinavische!) en denk er dan ook wat langer over na voordat ik iets duurders koop. Dan ben je ook veel langer blij met je kleding :)

 • Reply
  Sofie
  January 11, 2015 at 18:36

  Leuke post, maar ik mis 1 item dat Lin goed staat en dat is haar leren broek! Ik zou dat ook al bijna een basic willen noemen, altijd stijlvol en met zoveel te combineren!

 • Reply
  Nuria
  January 12, 2015 at 11:19

  Leuke tips!!

 • Reply
  emily
  January 12, 2015 at 19:56

  Vandaag mijn kast lekker uitgemest met deze tips :)! Thanks.

Leave a Reply

%d bloggers like this: