Where to stay: Yoga Barn, Ubud – Bali

By April 6, 2014 Travel 22 Comments

The Yoga Barn UbudUbud ken je misschien van de film Eat, Pray, Love waar Julia Roberts op een schattig fietsje door de prachtige groene rijstvelden en langs vriendelijk zwaaiende locals fietst. Als je met dat idee in het centrum van Ubud aankomt, schrik je misschien even. Er is veel en druk verkeer, toeterende scooters, drukke tempelceremonies en lawaai van loslopende hanen en honden. Even de chaos ontvluchten en toch in het centrum van Ubud verblijven? Dat kan bij de Yoga Barn.

 IMG_0111

IMG_0026

IMG_0030

IMG_0371

IMG_0373

IMG_0377

IMG_0378

Een steegje zo smal dat ik er eerst twee keer voorbijliep leidt zo’n 250 meter verderop naar de ingang van de Yoga Barn. Een instituut in Ubud en voor veel mensen reden genoeg om Bali te bezoeken. Ik was op de naam afgegaan – barn – en verwachtte niet heel veel van de locatie. Had ik het even mis. Een gebied met vijf prachtige studio’s, schitterende kamers, een centrum voor wellbeing en een all organic café. Kortom, yogi heaven.

Overnachten
De eerste dagen van mijn reis volgde ik een paar yogalessen en ik vond de sfeer zo prettig dat ik aan het einde van mijn reis een paar nachten bleef slapen. De kamers van de Yoga Barn guesthouse zijn schitterend. Ze zijn ruim en helemaal ecologisch gebouwd. Duurzaam is sowieso belangrijk bij de Yoga Barn, je krijgt kannen met gefilterd water op je kamer (om gebruik van plastic flesjes tegen te gaan) en het dak is van duurzaam riet gemaakt. Dit doet echter niets af aan de luxe feeling die de kamers hebben. De badkamer is ook ruim en de organic badspulletjes ruiken heerlijk.

De yogastudio’s
Met vijf ruime studio’s en meer dan 80 lessen per week om uit te kiezen is de yoga barn met recht een yogi heaven te noemen. De zalen zijn vernoemd naar de meest voorkomende namen op Bali (Ketut, Made, Nyoman etc) en hebben een capaciteit van zo’n 40 personen per les. Zelfs tijdens een drukbezochte les heb je alle ruimte om je oefeningen goed te doen. Een van de zalen light op de tweede verdieping; via een wenteltrap loop je de zaal in en ik was van deze zaal erg onder de indruk. Houten vloeren, geen ramen en een fenomenaal uitzicht op de groene jungle en palmbomen. Tijdens een acroyoagles ging het onweren en was de verkoeling die door de open ruimte naar binnen waaide fantastisch.

Kush
Ik kan me zo voorstellen dat ook voor non-yogi’s de Yoga Barn een goede uitvalbasis is voor een bezoek aan Ubud. Naast de fijne kamers bevat het complex namelijk ook wellness centrum Kush waar je terecht kunt voor heel veel verschillende massages en ander behandelingen.

The Garden Kafe
Van 07.30 tot 19.00 kun je voor of na je yogales terecht bij The Garden Kafe, een fijne ontmoetingsplek voor jou en je net gemaakte vrienden. De menukaart is een bonte verzameling van sapjes en smoothies, raw vegan maaltijden of juist macrobiotische gerechten. Zo veel mogelijk van de gebruikt ingrediënten worden lokaal en organic verbouwd. Maar voor wie het allemaal ietsje minder raw & vegan mag is er o.a. ook gewoon de breakfast wrap: een wrap met scrammbled eggs en avocado (aanrader).

Voor een nachtje bij de Yoga Barn betaal je 70 dollar inclusief ontbijt. Iets boven je backpackersbudget? Er zijn ook dorm rooms voor 25 dollar per nacht te boeken. Je slaapt dan met maximaal vier personen op een kamer.

22 Comments

 • Bianca says:

  Over een jaar wil ik hier zeker ook naar toe <3

 • Farah says:

  Ziet er mooi uit! Ook voor een non-yogi ;). En ook fijn dat ze dorms hebben.

 • Hester says:

  Door je verslagen zou ik ook wel naar Indonesië willen ook al had ik er tot nu toe niet zo veel mee. Dit klinkt echt geweldig maar wel een beetje prijzig, hoewel ik weinig weet van het prijsniveau van hostels daar.

 • Anne says:

  Dit ziet er zo mooi uit :) Lijkt me de perfecte plek om even helemaal te ontspannen!

 • Judith says:

  Zo leuk om te lezen, ik ben er 2 jaar geleden geweest en volgens mij hebben ze flink uitgebreid in de tussentijd. De yoga-barn is prachtig, de danslessen op zondag waren mijn favoriet. Het is wel erg prijzig zoals je beschrijft, ik geef de voorkeur voor basic (€4,- per nacht met ontbijtje) een paar straten verder.

  • Lin says:

   Wow, 4 euro per nacht. Zo goedkoop heb ik het niet gevonden. Slapen bij de Yoga Barn was ook mijn duurste overnachting, verder heb ik gemiddeld rond de 12 euro per nacht betaald.

 • Suuz says:

  WAUWWW! ik ben om !!!! dit ziet er fantastisch uit! :-) Prachtige foto’S!

 • Annemieke says:

  Yoga, voor mij nog totaal onbekend, maar door je verhalen en foto’s iets waar ik heel benieuwd naar ben. Wie weet boek ik binnenkort eens een lesje, in de hoop dat het niet grandioos tegenvalt na het zien van deze foto’s. Looking like a lovely (yoga) place!

 • Britt says:

  Wow, dit lijkt me echt geweldig.. ik ben nog aan het bedenken waar ik in het najaar naar toe ga met mijn reis. Ik begin in Japan en wil daar twee maanden rondtrekken. Daarna naar Zuid-Korea, China, Taiwan en evt. Vietnam, maar Indonesië trekt me nu ook wel heeeel erg door jouw posts, zeker omdat ik een yoga lover ben. Hmmmmm, eens denken wat allemaal mogelijk is!

 • Michelle/misschienzelfstwee says:

  Hier wil ik zoooo graag heen! Doe zelf al een tijdje yoga, en ben helemaal verslaafd. Daarnaast is het vriendje half Indonesisch, en willen we er al zoooo lang heen. Helaas hebben we nog niet genoeg geld bij elkaar kunnen sparen, maar als het eenmaal zo ver is ga ik hier zeker kijken!

 • Wow ziet er prachtig uit! En een nette prijs, ik had meer verwacht, zeker na Eat, Pray, Love.
  Bali toch maar op m’n lijstje zetten!

 • Mieke says:

  Wauw, prachtig! Het lijkt me heel gaaf om daar een yoga les (of 2, of 3..) te volgen!

 • Laura says:

  Het ziet er echt zo mooi uit!

 • Nathalie says:

  Heeeel fijn plekje samen met Kush. Deze adresjes staan beide in mijn Ubud cityguide op mijn blog. Superleuk om hier terug te zien. Ubud is echt bijzonder.

 • Wat zijn je Indonesia posts toch heerlijk; keep ‘m coming! Lijkt me een paradijsje dit en voor wat je er allemaal voor krijgt valt de prijs nog best mee. Super mooi hoe alles duurzaam is daar :)

 • Stephanie says:

  BALI <3
  Thanks voor de tips!

 • Denise says:

  Dat lijkt me inderdaad een heerlijke plek! Ik ben in Thailand, Laos, Myanmar, Maleisië, Singapore, Sri Lanka en Nepal geweest, maar in Indonesië gekgenoeg nog niet. Bali staat desalniettemin wel al heel lang ergens bovenaan mijn lijstje!

 • Mandy says:

  Ziet er goed uit!!

 • Marcella says:

  Klinkt fantastisch, lijkt me echt een heerlijke plek!

 • abdrea says:

  WOW!!
  wonderfull bali yoga retreat!!
  I love those places and yoga full immertion in nature!

 • Kim says:

  Wow, meer kan ik niet zeggen. Wow! Ik zou direct willen vertrekken.

Leave a Reply