Where to stay: Puro Atlantico

By July 31, 2014 Travel 13 Comments

IMG_0491

Het is nog vroeg als we de huurauto ophalen bij de parkeerplaats van het vliegveld. Midden in de nacht vertrokken we uit regenachtig Rotterdam, om rond 10.00 uur plaatselijke tijd op een zonnig La Palma weer uit het vliegtuig te stappen. Nadat we de donkere parkeergarage uitrijden knijpen we met onze ogen; het felle zonlicht en de azuurblauwe zee verblinden heel even, maar wennen gelukkig snel. We rijden binnen een half uurtje naar Puro Atlantico, de accommodatie waar we de eerste helft van deze reis zullen verblijven.

IMG_0406

IMG_0407

IMG_0484

IMG_0485

IMG_7710

Puro
Ken je dat de werkelijkheid soms wel eens tegenvalt in vergelijking met de foto’s van een appartement online? In het geval van Puro Atlantico is het tegenovergestelde waar: werkelijk alles is mooier dan op de foto’s: het zwembad, het schitterende uitzicht en vooral het appartement zelf 

De weg naar Puro Atlantico verloopt soepel, alleen de laatste heuvel is wat zwaar voor onze huurauto. Met vol gas komen we nauwelijks de berg op; maar de spannende momenten in de auto zijn het helemaal waard, we komen aan in een oase van rust. Eigenaresse Maria staat ons op te wachten en heet ons hartelijk welkom op het kleinschalige complex. Er zijn nog drie appartementen, bezet door stelletjes zonder kids, het laatste en grootste appartement is de komende dagen voor ons

Wit en blauw zijn de kleuren die we de aankomende dagen zullen zien en het doet me denken aan Griekenland, aan de bekende plaatjes van Santorini als ik langs de appartementen loop. Alles is wit, witter witst met uitzicht op de donkerblauwe zee en het met blauw mozaïek ingelegde zwembad. Echt een plek om volledig tot rust te komen.

Onze koelkast is goed gevuld met vers fruit, zoete perziken, meloen en verschillende hammen. De plaatselijke wijn, Vega Norte staat koud en we willen eigenlijk ons appartement niet verlaten. Het is er zo fijn dat we dat een hele dag ook niet doen. We ontbijten in stilte aan de ruime buitentafel, zwemmen ’s middags loom in het zwembad en lunchen op weer een ander plekje met fenomenaal uitzicht op de baai van de westkust van La Palma.

Het interieur van het appartement laat zich lastig vastleggen, maar is zoveel mooier dan we ons hadden voorgesteld. Een ruime keuken die van alle gemakken is voorzien vormt het hart; hier maken we ’s ochtends gezonde ontbijtjes en bereiden we ’s middags plankjes tapas voor bij de borrel. De badkamer is ruim met een fijne regendouche en ook hier komt de kleur blauw weer terug. De slaapkamer blijft koel door de grote ramen en witte gordijnen en in een ruime inloopkast kunnen we al onze kleding en beautyspulletjes kwijt: en dat voor twee koffers die op de heenweg al overgewicht hadden.

Met pijn in ons hart verlaten we halverwege ons weekje La Palma de accommodatie, nog nooit voelde een appartement op vakantie zo snel als thuis en nog nooit kwamen we op een plek ergens zo snel tot rust.

We verbleven op La Palma op uitnodiging van Eliza was here. Ook verblijven in Puro Atlantico? Boeken of het appartement bekijken kun je hier.

13 Comments

Leave a Reply