Where to stay: Motel One Mitte Berlin

By August 28, 2014 Travel 12 Comments

IMG_0633Tijdens onze (door autopech iets verkorte) Euro trip sliepen we in Berlijn twee nachtjes bij Motel One. En dat beviel meer dan goed.

Motel One heeft als filosofie de slogan “Great design for little money” en richt zich op stedentrippers en zakenreizigers die op zoek zijn naar een centraal gelegen hotel met design en kwaliteit voor een scherpe prijs. Toen ik een paar nachtjes in Berlijn wilde verblijven had ik keuze uit heel veel centrale vestigingen in de stad; van Hauptbahnhof tot Ku’damm en van Tiergarten tot Alexanderplatz. Ook mijn favoriete wijk in Berlijn, Mitte, heeft een Motel One vestiging.

IMG_0642

IMG_0638

Na een uiterst hartelijke ontvangst bij de receptie brachten we onze spullen naar de kamer. De kamers zijn niet heel groot maar je kunt makkelijk je koffer, kleding en make-up kwijt en meer heb je voor een citytrip meestal ook niet nodig. De stijl van de slaapkamer oogt lekker fris, door de combinatie van wit en helder blauw, een kleurencombinatie die je ook in de lobby terug vindt.

MO-Dusseldorf-Hauptbahnhof_outdoor-lounge

Motel One Hauptbanhhof

 

Beeld van de Outdoor Lounge Motel One Hauptbahnhof

Outdoor lounge
Die lobby laten we even voor wat het is, want Motel One Mitte heeft een hele fijne outdoor lounge, voorzien van gratis WiFi en grote parasols en chille banken en stoelen. Lekker om even rustig in de buitenlucht wakker te worden en te ontbijten of na een hele dag in de stad even op het terras neer te ploffen. Bij Motel One kan dit ook met een fijne cocktail of een glas aperol. Ik heb me laten vertellen dat alle Motel One’s over zo’n fijne outdoor Lounge beschikken, al vind ik de lounge bij de Hauptbahnhof er nog mooier uitzien, wellicht voor een volgend bezoekje aan Berlijn onthouden.

Mitte
De metro stopt voor de deur en technoclub Tresor, gevestigd in een oude energiecentrale, bevindt zich op loopafstand van het hotel. Ideaal als je een weekendje naar Berlijn wil om daar te gaan stappen. Andere aanraders in Mitte zijn: Vienamees eten bij Monsieur Vuong, een drankje doen op de 17de verdieping van Club Weekend, Koreaans eten bij Yam Yam, brunchen bij Chipps of gezond en cheap ontbijten bij Napoljonska.

Slapen kun je bij Motel One vanaf €59,- euro per nacht en hoera; er komen ook vestingen naar Londen en Amsterdam!

12 Comments

Leave a Reply