Travel

Where to stay: mijn favo accomodaties

Chantal van Reisdoc zette haar favoriete travel accommodaties op een rijtje. Super leuk om te zien en zo travel inspiratie op te doen. Ik werd vooral vrolijk van haar Bali guesthouse tip, ziet er fantastisch uit en aangezien ik nog geen verblijf heb voor mijn laatste nachten in Ubud kwam deze tip goed van pas. Vandaag deel ik ook mijn favoriete accommodaties.

No 14. – Katoomba Australië In het kleine dorpje Katoomba van de Blue Mountains in Australie ligt guesthouse No.14. Hier sliep ik samen met G toen we in Sydney woonde en een weekendje weggingen. De kamer was super schattig maar het was vooral het feit dat we op 500 meter van dit uitzicht verbleven.

La Source Blue – Champagnestreek
Op slechts een paar uur rijden van Rotterdam ligt dit verborgen pareltje in de Champagnestreek. ‘s Avonds strijk je met een glas champagne neer bij het haardvuur. Weinig bereik met telefoon en wifi, ultiem ontspannen. ‘s Ochtends maak je een wandeling door het prachtige gebied en ‘s middags doe je je te goed aan een Franse lunch (met wijn en kaasjes dus).

Townhouse hotel – Maastricht
Ik houd van mooie designhotels; in Nederland is mijn favoriet het Townhouse hotel. Wanneer ik een weekendje in Maastricht doorbreng, slaap ik het liefste hier. De Hastens bedden slapen fantastisch en het hotel staat verder vol met mooie designmeubels als Eames schommelstoelen, afgewisseld met hangmatten en tweedehands boeken.

Homestay – H’mong tribe Sapa

Veel foto’s van de accommodatie in Sapa heb ik niet, je slaapt toch bij iemand in huis en dat voelt wel heel erg privé.  Een koude douche, een dun bedje op de vloer, weinig luxe dus. Maar heel bijzonder om eens bij mensen thuis te mogen logeren, samen met hun op een vuurtje in de keuken te koken en een boek te lezen tussen de kinderen en kippen op het erf.

Mama Shelter – Parijs
Mama Shelter is by far het leukste hotel waar ik ooit heb geslapen. En dan dat ontbijt: goede koffie, verse sappen, je kent het wel. Hotel breakfast maar dan hotel breakfast 2.0.

Mia Resort – Mui Ne Vietnam

Als Mama Shelter het leukste hotel is waar ooit heb geslapen, dan is het Mia Resort in Vietnam zeker het mooiste. Na weken rondtrekken door Vietnam, was dit het paradijs. Een inifnity pool aan het parelwitte strand, exotische bloemen over heel het resort, in je kamer, op tafel bij het ontbijt. En dat voor 70 dollar per nacht; een fortuin voor in Vietnam maar voor tijdens een reis zeker even de moeite.

The Michelberger Hotel – Berlijn

Sabine tipte me ooit het Michelberger Hotel voor een verblijf in Berlijn. Net als Mama Shelter is alleen het ontbijt al de moeite om te gaan; de lobby van het hotel verandert ‘s avonds in een te gekke hangout spot waar ze goede cocktails en snacks serveren. De cosy kamers zijn simpel maar alles wat je nodig hebt tijdens een citytrip.

Pulau dayang beach

Zie je dat hutje rechts op de foto? Daar sliep ik twee nachten in een tweepersoonsstapelbed met nog wat andere duikfanaten (eh in de kamer, niet in het bed dus). Stroom was er slechts drie uur per dag, warm water vind je in de zee en bereik? Bellen, smsen of instagrammen hoef je echt niet te proberen. Maar dat uitzicht? Zo ontzettend mooi. Ik heb me nog nooit zo tot rust voelen komen als bij een wandeling over dit strand.

Zucht, wat is de wereld toch mooi en wat zijn er een hoop leuke plekken om te verblijven.
Wat is jouw favoriet?

Foto Mama Shelter via Annemerel

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Jolien
  March 5, 2014 at 11:37

  Wow wat een fijne foto’s weer! Ik wil nog altijd een keer naar dat hotel in Parijs en zet mij nu maar in dat hutje neer hoor. Rust in mijn hoofd, zou lekker zijn ;)

 • Reply
  Bente
  March 5, 2014 at 12:19

  Ik zou daar ook allemaal wel willen overnachten! Ziet er allemaal prachtig uit! Is het al bijna vakantie??

 • Reply
  Annemieke
  March 5, 2014 at 12:27

  Tijdens het uittikken van de interviews voor mijn scriptie, surf ik met regelmaat even naar blog-updates, en als je dan verwelkomt wordt door zulke foto’s, halleluja, wat heb ik zin om na mijn afstuderen even weg te gaan. Of eerder al. Een weekendje weg. Even naar Parijs?! Agenda, geef me please wat meer vrije tijd. ;-)

 • Reply
  Katrien
  March 5, 2014 at 12:29

  Zalige locaties allemaal! Goede tip van Mama Shelter.

 • Reply
  Natasja
  March 5, 2014 at 12:39

  Nice! Mooie spots; krijg er acuut reislust van. Townhouse in Maastricht is inderdaad fijn en La Source Bleue natuurlijk helemaal! ;-)

 • Reply
  Dionne
  March 5, 2014 at 13:12

  Er staan allerlei fijne kiekjes tussen!

 • Reply
  Hedwig
  March 5, 2014 at 15:16

  Ahh ik krijg hier zo’n zin van om op reis te gaan. Wat een mooie plaatjes allemaal, en die Homestay klinkt ook heel interessant. Een goede manier om de locals te leren kennen :)

 • Reply
  Esther
  March 5, 2014 at 16:58

  Wat grappig, in dat guesthouse in Katoomba ben ik ook geweest. Ik vond Katoomba sowieso een geweldig durp. Een beetje ‘Stars Hollow’ achtig. Heb het op mijn lijstje ‘Wil ik nog weleens wonen’ gezet. Dat hotel in Parijs is ook echt geweldig :-)

  Mijn favoriet was YHA The Rocks, met uitzicht op het Opera House in Sydney, maar Casa da Moura in Lagos was ook ZO fijn.

  Groet!
  Esther.

 • Reply
  Ilse
  March 5, 2014 at 17:05

  Wauw, wat een onwijs mooie plekjes zeg! Ik krijg echt zin om NU een vakantie te boeken haha.

 • Reply
  Julie Hapjesprincess
  March 5, 2014 at 22:20

  Leuk artikel !! Interessant om weten :-) Ziet er allemaal prachtig uit!
  Groetjes Julie

 • Reply
  Nuria
  March 5, 2014 at 22:31

  Wauw, wat een heerlijke plaatjes!

 • Reply
  Marlissa
  March 5, 2014 at 22:52

  Zien er allemaal super goed uit!

 • Reply
  Stephanie
  March 5, 2014 at 23:03

  WAUW, dat resort in Vietnam, zo pretty! :3
  Wat een mooie verblijven zeg!

 • Reply
  Gezin op Reis
  March 6, 2014 at 08:48

  Mooie foto’s en locaties hoor!. Als ik nog een keer geld over heb dan moeten we zeker eens zoiets als in vietnam uit proberen.

 • Reply
  Tewa
  March 6, 2014 at 09:55

  Hai lin,
  Die homestay in bali-ubud ben ik ook geweest maar voordat je boekt moet je wel weten dat het totaal niet in Ubud is! Het is dichtbij Ubud, zo’n 30 min rijden ervandaan. Als je echt in Ubud wil zitten kun je dus beter daar iets zoeken. Ik vond dit dorpje trouwens wel leuk hoor maar ik dacht ook in ubud te zitten en dat bleek dus totaal niet zo te zijn.
  Veel plezier daar! Ik zal je nog een paar andere tips sturen als je wil :-))
  Grts Tewa

 • Reply
  Emma | THE HOTSPOTTER |
  March 6, 2014 at 11:37

  Ziet er allemaal weer waanzinnig uit!!

 • Reply
  felice
  March 6, 2014 at 14:03

  Heerlijk lijstje! Met de tip voor het hotel in Berlijn ben ik blij. Deze komt zeker op mijn lijstje om straks uit te kunnen kiezen. Met mijn jongste zusje die voor een half jaar in Berlijn woont rij ik graag een weekend op en neer en steeds een ander hotel in een ander stadsdeel vind ik leuk!

 • Reply
  Marcella
  March 11, 2014 at 20:43

  Wat leuk om je favo accomodaties op een rijtje te zetten! Ik heb helaas niet overal foto’s van, maar het zet me al wel aan het denken wat mijn favo’s zijn. Leuk!

Leave a Reply

%d bloggers like this: